Tuesday 26 March 2013

MAHALNYA SCOPENE... INI FAKTANYA...!!!


Sehingga ke hari ini, puak-puak PR masih tidak berhenti-henti bercakap mengenai Scopene yang menurut mereka pembeliannya hanya membazir dan berlaku penyelewengan.... Walaupun telah dijelaskan berkali-kali dengan fakta-fakta yang diterima akal... tetapi biasalah puak-puak PR mana ada akal yang waras untuk bersetuju dengan semua itu.....

Kenapa Submarine (Kapal Selam) Scopene yang dibeli oleh Malaysia mahal??

PAS PERNAH BERKOMPLOT UNTUK CULIK DAN BUNUH TUN M...... fuhhh!!!Komplot culik, bunuh Dr Mahathir didedah.. APAKAH INI PERJUANGAN ISLAM PAS..???

Pasir Puteh : Dua bekas ahli PAS mendedahkan komplot untuk menculik, mencederakan dan membunuh bekas Perdana Menteri, Tun Dr Mahathir Mohamad kerana ketaksuban mereka terhadap Amanat Haji Hadi yang menghalalkan pemimpin UMNO dibunuh.

Kumpulan pertama merancang perkara itu pada 1988 untuk menculik dan membunuh Dr Mahathir manakala kumpulan kedua pula pada 1994, yang mahu melempar bom petrol ketika beliau melakukan lawatan di Semarak, di sini.

TUN DAIM BALUN ANWAR KAW-KAW...!!!


Bekas Menteri kewangan Tun Daim Zainuddin telah menjawab soalan-soalan wartawan berhubung PRU12, Anwar Ibrahim dan masa depan negara. Menurut Tun Daim, Datuk Seri Anwar Ibrahim tidak harus diberi terlalu banyak ruang berita kerana itulah apa yang beliau suka, sebaliknya usah hiraukannya kerana beliau tidak suka apabila tidak dipedulikan, kata bekas Menteri Kewangan Tun Daim Zainuddin.

ROSMAH VS AZIZAH : ANTARA FAKTA DAN REALITI
Cerita-cerita seperti Rosmah kawal Najib, Rosmah PM dibelakang tabir, apa yang Najib nak buat semuanya kena dapat kelulusan Rosmah. Sekarang pula bila masuk musim pilihan raya timbul pula cerita Najib tidak bubarkan parlimen kerana Rosmah halang. Semua nama-nama calon ditentukan oleh Rosmah. Dipendekkan cerita, maksudkan mereka cuba memberitahu rakyat Malaysia bahawa Rosmah berkuasa dalam segala hal dan PM akan ikut apa yang Rosmah kata. 

Rosmah dibandingkan dengan Wan Azizah kononnya Wan Azizah seorang isteri yang baik, isteri yang zuhud, isteri yang beriman. 

KELUARGA PENGGANAS SULU CARI ORANG YANG KASI WANG BANYAK ...!!!!


Seperti yang kami janjikan beberapa hari yang lepas, ejen berpengalaman kami, 
Seorang palauk yang mahir di laut antara laluan pulau-pulau Jolo, Indanan, Talipao, Zamboanga, Tawi-Tawi dengan pusat pertukaran barang di Tunku Lahad Datu, Tg. Labian, Kunak dan sekitar 50 pulau-pulau kecil di sekitar Semporna.

Palauk ini sangat mahir dalam bahasa Tau suq atau bahasa Bajau, dan bahasa Melayu pelat Sabah. Ketangkasannya menyelam dalam laut sangat mengujakan kami, orangnya kurus namun tenaganya amat luar biasa. Dia hanya menghisap rokok daun kadangkala Gudang Garam. 


JUTAWAN RUSSIA BUNUH DIRI...


Kematian jutawan Russia, Boris Berezovsky, 67 tahun disahkan akibat bunuh diri.
Mayat Berezovsky ditemui di kediamannya yang terletak di Ascot, 40 kilometer di Barat London,
Berezovsky ditemui dalam bilik air yang terkunci dalam keadaan menggantung diri.
Tiada sebarang kesan pergelutan ditemui pada mayatnya.

( VIDEO ) : TIBA-TIBA HUSAM TARIK BALIK SAMAN PAPAGOMO..???


MALAYSIA BAKAL JADI 'RAINBOW NATION'....???


AIDCNews  – Agenda kesamarataan agama di Malaysia makin terserlah kata A.Karim Omar, Setiausaha Agung Pertubuhan Muafakat Sejahtera Masyarakat Malaysia (MUAFAKAT) selepas pendakyah Kristian dilaporkan telah bersumpah mahu menjadikan Malaysia sebagai sebuah ‘Negara Pelangi’ atau ‘Rainbow Nation’.

‘Negara Pelangi’ kata A. Karim bukan setakat bermaksud keharmonian antara agama di Malaysia, namun ia membawa maksud yang lebih halus khususnya dalam konteks penyamarataan agama.

OPS DAULAT : KELAPARAN, TIDAK BERMAYA, PENGGANAS SULU SERAH DIRI....LAHAD DATU : Tidak makan selama lebih dua minggu menyebabkan seorang lelaki bersenjata Sulu akhirnya menyerah diri kepada pasukan keselamatan pada Isnin.
Lelaki bersenjata itu dalam keadaan lemah menyerah diri kepada anggota keselamatan menerusi sebuah paya dekat Kampung Tanjung Baru pada kira-kira pukul 5 petang, kata Timbalan Ketua Polis Negara, Tan Sri Khalid Abu Bakar pada Selasa.

INILAH WAJAH PENYEBAR PLURALISME .....!!!WAJAH-WAJAH DI ATAS ADALAH......Bangsat2 penyebar dan penganut pluralisme yang merosakkan akidah ummah sepanjang zaman…... Rosak akidah… punah maruah…… hancur negara dan terhina bangsa kerana mereka ini…… Semoga Allah melaknat mereka ini di dunia dan akhirat… tiada maaf buat mu wahai penggadai Islam......

AL-FATIHAH : NEGARA KEHILANGAN SEORANG ILMUAN AGAMA....


Semasa hidupnya, beliau mungkin tidak pernah mendapat pendidikan formal dari Timur Tengah atau Universiti Al-Azhar yang tersohor di Mesir, namun tidak mungkin ada sesiapa pun dapat menafikan ketinggian ilmu dan segala jasa serta pengorbanannya di dalam bidang dakwah di rantau ini.