Tuesday 24 November 2015

BEKAS EXCO PERAK DILUCUTKAN KEAHLIAN UMNO


Salah seorang pemimpin dan ahli UMNO yang seringkali dilihat rapat dengan kumpulan yang menentang Presiden UMNO, selain merupakan antara karektor utama dalam peralihan Kerajaan Negeri Perak pada Januari 2009 dari Kerajaan Pakatan Rakyat kepada Kerajaan UMNO-BN, Datuk Hamidah Osman, telah dilucutkan keahliannya dari UMNO.

MASYA CERIA POPSTAR 2 'RAMPAS' AKAUN INSTAGRAM PENIGA ONLINE MILIKI 178K FOLLOWERS ???


Ramai yang menceburi bidang perniagaan dalam talian di Instagram kerana potensi perkembangan perniagaan yang tinggi. Namun begitu, sebelum itu, individu yang ingin berniaga di Instagram perlulah mengumpul jumlah pengikut yang tinggi. Antara cara yang digunakan untuk mengumpul pengikut selain dari memuat naik gambar dan kandungan yang menarik ialah dengan membayar selebriti bagi rebiu produk. Ada antara peniaga dalam talian yang menghantar hadiah percuma atau produk percuma kepada selebriti untuk diiklankan di Instagram mereka yang mempunyai ratusan ribu pengikut.

PENYAKIT SERAWAN RAGUT NYAWA KANAK-KANAK ORANG ASLI SUKU KAUM JAHAI

jahai1

BELUM: Satu penyakit misteri sedang merebak dan membunuh kanak-kanak Orang Asli daripada suku kaum Jahai di kawasan Sungai Kejar di Taman Negeri Perak Royal Belum.

PORSCHE MILIK ANAK ORANG KENAMAAN LANGGAR LARI PENUNGGANG MOTOSIKAL MAUT DI TEMPAT KEJADIAN


SIBU : Seorang lelaki pertengahan umur maut selepas motosikal yang ditunggangnya dirempuh sebuah kereta mewah milik seorang anak orang kenamaan di Jalan Tun Abang Haji Openg di sini, petang semalam.

NFC CORP : SUAMI SHAHRIZAT JALIL BEBAS TUDUHAN PECAH AMANAH


Mahkamah Sesyen Kuala Lumpur pada Selasa, melepas dan membebaskan Pengerusi Eksekutif National Feedlot Corporation Sdn Bhd (NFCorp), Datuk Seri Dr Mohamad Salleh Ismail daripada tuduhan pecah amanah membabitkan RM49.7 juta.