Wednesday 11 February 2015

REMAJA LEMAS DIHANYUTKAN OMBAK BESAR DI BACHOK

BACHOK : Seorang remaja lelaki dilaporkan hilang dihanyut ombak ketika sedang mandi bersama seorang rakannya di Pantai Irama di sini, hari ini.

FOTO : PENGIKUT TAKSUB ANWAR 'SEMBAH' LILIN DEPAN PENJARA SG BULOH... YG BERTUDUNG LABUH PUN JOIN... ??!!!

vigil5

ANAK BABI MENYERUPAI WAJAH MANUSIA DENGAN ZAKAR ATAS KEPALA DILAHIRKAN....Gambar seekor anak babi yang didakwa menyerupai wajah manusia dengan benjolan seperti zakar di dahinya tersebar meluas di media sosial semenjak binatang itu dilahirkan .

KES LIWAT II ANWAR IBRAHIM : KENYATAAN PENDAKWARAYA SHAFEE ABDULLAH


10hb Februari 2015

1.           Penghakiman ini membawa kepada suatu pengakhiran bagi tujuh tahun masa mahkamah di mana sembilan Hakim, dan pasukan Pembelaan (Anwar sendiri telah melantik 14 orang peguambela di Mahkamah Persekutuan, namun secara keseluruhannya seramai lebih kurang 20 orang peguambela telah dilantik pada kesemua peringkat kes) mengambil masa beribu-ribu jam, telah mempertimbangkan setiap keterangan didalam kes ini dengan terperinci dari awal sehingga akhir. Kesemua sembilan Hakim tersebut adalah tidak termasuk Hakim-Hakim yang mendengar rayuan interlokutori.

TARIF ELEKTRIK AKAN DITURUNKAN BERMULA MAC 2015


PUTRAJAYA : Mesyuarat Kabinet hari ini memutuskan untuk menurunkan tarif elektrik dengan kadar Pelepasan Kos Tidak Seimbang (ICPT) sebanyak 2.25 sen/kWj bagi pengguna di Semenanjung Malaysia, berkuat kuasa 1 Mac hingga 30 Jun 2015.

RAMAI TIDAK SEDAR DITIPU HIDUP-HIDUP OLEH SYARIKAT TELEKOMUNIKASI


Rupa-rupanya banyak penipuan yang dilakukan syarikat telekomunikasi mudah alih (TELCO) kepada pengguna telefon bimbit.

Bermula dari khidmat perayauan antarabangsa, sehinggalah kepada kehilangan baki kredit tanpa sebab yang munasabah, pelbagai penipuan didedahkan Persatuan Pengguna Islam Malaysia (PPIM) dalam sidang media berkaitan isu caj-caj melampau di ibu negara.

APABILA DIRI DIKUASAI SYAITAN... ANWAR LUAHKAN KEMARAHAN DI HUJUNG PENGHAKIMAN....


Anwar menyerang panel lima hakim yang mensabitkan beliau bersalah hari ini, menuduh mereka "tunduk kepada tuan politik dan menjadi rakan jenayah dalam pembunuhan sistem kehakiman."

TAHUKAH PUAK PEMBANGKANG... KARPAL SINGH YANG MEMULAKANNYA... KENAPA NAK TUDUH KERAJAAN ???KUALA LUMPUR : Kenyataan Pendakwa Raya berhubung keputusan kes liwat  Datuk Seri Anwar Ibrahim : 

1. Penghakiman ini membawa kepada suatu pengakhiran bagi tujuh tahun masa mahkamah di mana sembilan Hakim, dan pasukan Pembelaan (Anwar sendiri telah melantik 14 orang peguambela di Mahkamah Persekutuan, namun secara keseluruhannya seramai lebih kurang 20 orang peguambela telah dilantik pada kesemua peringkat kes) mengambil masa beribu-ribu jam, telah mempertimbangkan setiap keterangan didalam kes ini dengan terperinci dari awal sehingga akhir. Kesemua sembilan Hakim tersebut adalah tidak termasuk Hakim-Hakim yang mendengar rayuan interlokutori. 

WANITA BERBOGEL SELAMBA BERSIAR-SIAR DI JALANRAYA DI KUALA LUMPUR VIRAL DI MEDIA SOSIAL

Video Viral Wanita Bogel Selamba 'Bersiar-Siar' Di Jalan Raya KL

KES wanita ‘bersiar-siar’ dalam keadaan bogel bukanlah sesuatu yang luar biasa di negara kita biarpun ia boleh dianggap sebagai kes terpencil.

BUKIT BROGA RENTUNG... ???

DSC_03721

ANDA pernah mendaki Bukit Broga ? Pastinya tidak dapat melupakan  keindahan panorama kehijauan alam semula jadi yang dimiliki kawasan rekreasi tersebut.

Kawasan yang terletak di Semenyih, Selangor ini pernah menjadi lokasi pilihan bagi sesi pra-perkahwinan buat angkasawan negara Datuk Dr Sheikh Muzaphar.