Wednesday 10 April 2013

APA ADA DALAM KAIN NIK AZIZ..... HA! HA! HA!.....


Difahamkan gambar kelihatan Nik Aziz sedang menyelak atau terselak kain ini diambik masa beliau menhadiri satu majlis, mungkin beliau terlupa atau sebagainya Wallahuaalam persoalannya, cuba anda perhatikan apa yang ada dalam kain Nik Aziz itu, ternampak seolah-olah satu benda hidup seperti berkepala, ada mata, ada tangan.

Penyokong Pas totok yang mengambil gambar hanya mahu berkongsi sesuatu yang pelik supaya rakyat boleh buat andaian sendiri....

Hangpa pikiaq la noo.... aku xtau...aku xtau.... rujuk di sini

DAP JOHOR BERPECAH BELAH....BAKAL HILANG SEMUA KERUSI..???


KULAIJAYA - Perpecahan dalam kalangan ahli DAP Negeri Johor di bawah pimpinan Pengerusinya, Dr. Boo Cheng Hau sememangnya berlaku pada masa ini.

Perkara itu disahkan sendiri Naib Pengerusinya, Ong Kow Meng.

GEMPAR !!! SIAPA MANTAN MENTERI BESAR PERAK AKAN SERTAI PAS...????


LUMUT  :  Seorang bekas menteri besar yang pernah mentadbir Perak dikatakan bakal menyertai PAS tidak lama lagi.
Perkara ini didedahkan Datuk Seri Nizar Jamaludin dalam ucapannya ketika beliau diumumkan bertanding di kerusi DUN Changkat Jering pada pilihan raya umum akan datang, malam Selasa.
Walaubagaimanapun beliau tidak mendedahkan nama bekas menteri besar berkenaan.
"Seorang mantan menteri besar (Perak) akan memberikan borang masuk PAS," katanya ringkas.
Nizar berkata mengetahui perkara itu ketika mesyuarat ahli jawatankuasa PAS Pusat, Selasa.
Sebelum pentadbiran Datuk Dr Zambry Abdul Kadir sekarang, Perak pernah ditadbir oleh Abdul Wahab Toh Muda Abdul Aziz, Mohamed Ghazali Jawi, Shaari Shafie, Ahmad bin Said, Kamaruddin Mohd Isa, Wan Mohamed Wan Teh, Tan Sri Ramli Ngah Talib dan Datuk Seri Mohd Tajol Rosli (tidak termasuk Nizar).
**** Yang teman tau, Menteri Besar Perak yang sememangnyer PAS adalah sekor kuda kayu tu aja.....ahaks!!!

AZZAM : KAPAL LAYAR TERBESAR DI DUNIA MILIK KERABAT RAJA ARAB

Ini ialah Azzam,  yang kini secara rasminya menjadi kapal layar terbesar di dunia. Ianya sepanjang 180 meter dan berjaya memintas rekod yang dipegang kapal layar Eclipse kepunyaan Roman Abrahamovich yang hanya sepanjang 165.2 meter.

20 APRIL 2013 - HARI PENAMAAN CALON, 5 MAY 2013 - HARI MENGUNDI.....


Akhirnya.. pada hari ini.....segala teka-teki mengenai hari penamaan calon dan HARI MENGUNDI telah terjawab...!!!

Setelah pelbagai tuduhan dan fitnah dilemparkan dengan menyatakan PM penakut, PM takut kalah dan sebagainya maka hari ini pengerusi SPR telah mengumumkan bahawa :

TARIKH PENAMAAN CALON  :   20 APRIL 2013
TARIKH HARI MENGUNDI  :  5 MAY 2013 

Bersedialah untuk mengundi.

GANGSTER JUVANA LAN TODAK BELASAH KETUA KELAS SEDANG DIBURU...???

Post image for IZZAT SYAFIQ AKA LAN TODAK BAKAL MASUK JUVANA???

 Bak kata pepatung, kerana pulut santan binasa, kerana tolol badan binasa. Itulah yang mampu diperkatakan tentang gangster ala-ala Juvana si Izzat Syafiq (dikenali juga sebagai Lan Todak) and the gang.

Polis kini sedang mengesan semua pelajar-pelajar sekolah menengah yang beronok-ronok membelasah seorang pelajar lain dalam kejadian yang dipercayai berlaku di Pulau Pinang.

FAKTA MANIFESTO BN BUKAN CIPLAK

najibrazak540px_14

Tidak sampai 24 jam selepas dilancarkan Manifesto Barisan Nasional telah mendapat reaksi yang begitu besar sekali. Mungkin inilah kali pertama sejak beberapa dekad lalu, satu manifesto pilihan raya umum di negara ini menjadi topik perbualan utama rakyat Malaysia.

Seperti yang dijangka oleh mykmu.net sebelum ini, Barisan Nasional telah memperkenal 17  perkara yang merangkumi keseluruhan aspek kehidupan rakyat. Paling utama, manifesto kali ini memberi perincian terhadap apa yang akan BN akan lakukan dalam masa lima tahun akan datang.  Membawa tema “Menepati Janji, Membawa Harapan” memfokuskan kepada 17 perkara berikut:

AZMIN DIBIARKAN 'RENGKAT' OLEH 250 AHLINYA...


GOMBAK - PKR Cabang Gombak yang diketuai Timbalan Presiden, Azmin Ali kini tempang selepas sebanyak 250 ahlinya dengan diketuai Timbalan Ketua Cabang, Abu Bakar Ninggal dan Ahli Jawatankuasa Cabang, Mazlan Abdul Rashid keluar daripada parti itu.

CUACA KOREA UTARA DIKAWAL OLEH KIM JONG II...!!!Korea Utara yang kini sedang tegang dengan jirannya Korea Selatan terkenal kerana pemimpinnya yang tegas dalam memusuhi Korea Selatan dan Amerika. Disebalik kekerasan dan ketegasan bekas peminpin Korea Utara itu, Kim Jong II, terdapat beberapa fakta yang tidak didedahkan kepada umum.

1. Korea Utara mempunyai majoriti penduduknya yang tidak beragama. 23.9 juta penduduknya tidak dibenarkan menggunakan internet secara bebas. Kim juga menguatkan kedudukannya di mata rakyat dengan mewujudkan mitos bahawa dialah yang mengawal perubahan cuaca disana.