Wednesday 20 March 2013

PAS GAGAL LAKSANA HUDUD.... SALAHKAN UMNO PULAK..!!!!


Jika sebelum ini bukan Husam Musa sahaja yang tunduk, malah Mursyidul Am PAS, Nik Aziz juga telah mula tunduk dengan DAP tentang hudud.

"Kita tidak payah tekan atau paksa untuk orang ramai terima undang-undang Allah, 20 atau 30 tahun lagi orang terima pun tidak apa. Hudud ini benda besar dan ia makan masa lama untuk dilaksanakan. Dulunya bila PAS sebut politik Islam, orang tidak boleh terima. Mereka kata mana ada politik Islam tapi bila kami memerintah atas Islam orang boleh terima begitu juga dengan hudud," kata Nik Aziz Nik Mat (Mursyidul Am PAS) pada 27 Disember 2008 di Kota Bharu.

PEMBOHONGAN DAN KEPALSUAN PAS.... KENAPA MASIH TIDAK PERCAYA..???
Sekian lama hamba menyeru dan meminta sahabat sahabat menghimpun segala pembohongan dan penyelewengan Pas. Betapa mereka berdolak dalik dalam cakap cakap mereka yang seperti sengaja dilupakan oleh pengikut pengikutnya. Akhirnya hadhir disini satu kerja yang cukup baik dari Wan Motor yang hamba kutib dari FBnya. Memandangkan catatan asal sudah agak panjang hamba tidak membuat sebarang tokok tambah atau pengukuhan. Namun adalah diharapkan sahabat sahabat akan membuat sumbangan masing masing supaya akhirnya hasil kutipan meluas nanti dapat sama sama kita gunakan pada masa masa perlu akan datang kelak. In-sha-Allah.

Sila baca dan renung kenyataan PAS dahulu dan bandingkan dengan tindak tanduk PAS sekarang.saya minta maaf kerana artikel ini terlalu panjang.

1.PAS selama ini bercakap tentang memperjuangkan Negara Islam tetapi pada 25 Jun 2008 semasa sessi perbahasan menjunjung kasih di atas titah Paduk Seri Sultan Perak, ADUN Pasir Panjang telah membuat kenyataan seperti berikut:

PARIAH PU**MAK HAPRAK SIVARASA MAHU HAPUS STATUS BUMIPUTERA....???!!!

TERBARU DARI SIVARASA (DAP PERAK).

Menurut YB Sivakumar status bumiputra yang diwujudkan oleh kerajaan Barisan Nasional wajar dihapuskan segera. Menurut Sivakumar lagi sudah sampai masa status bumiputra sudah tidak relevan lagi dilaksanakan di Malaysia kerana orang Melayu bukan lagi majoriti. DAP Perak sudah berbincang dengan pakatan iaitu PAS dan PKR dan mereka telah pun bersetuju untuk menghapuskannya apabila dapat menakluki Putrajaya pada PRU ke 13 nanti. (Sumber dari Koperasi Segitiga Johor Berhad)

Memang orang bukan Melayu sudah lama berniat untuk menghapuskan status bumiputra ni kerana mereka merasakan hak istimewa orang Melayu tidak wajib diberikan hanya pada bangsa Melayu sahaja. Mereka mahukan hak kesamarataan supaya mereka boleh menduduki kedudukan yang tertinggi di Malaysia. Inilah dia perjuangan yang mereka mahukan. Dan ditambah pula oleh sokongan dari orang Melayu sendiri iaitu dari PKR dan PAS. Kalau inilah perancangan yang mahu mereka lakukan dan sekiranya benar-benar berlaku, aku orang pertama ucapkan tahniah pada umat Islam dan bangsa Melayu yang selama ini menyokong perjuangan pemimpin HAPRAK ni. Terbaik. Semoga orang Melayu menjadi manusia yang merempat di tanah air sendiri. Aku nak ucapkan tahniah pada orang Melayu yang menyokong usaha murni PARIAH ni. Semoga menjadi kenyataan hendaknya. Dan kalau bangsa kita jatuh gara-gara usaha murni ni janganlah pula nanti aku lihat orang Melayu marah pula. Ini yang korang mahukan. Betul tak?

Menurut YB Sivakumar status bumiputra yang diwujudkan oleh kerajaan Barisan Nasional wajar dihapuskan segera. Menurut Sivakumar lagi sudah sampai masa status bumiputra sudah tidak relevan lagi dilaksanakan di Malaysia kerana orang Melayu bukan lagi majoriti. DAP Perak sudah berbincang dengan pakatan iaitu PAS dan PKR dan mereka telah pun bersetuju untuk menghapuskannya apabila dapat menakluki Putrajaya pada PRU ke 13 nanti. (Sumber dari Koperasi Segitiga Johor Berhad)

AMALAN SYIRIK PENGGANAS KIRAM.... PAKAI TANGKAL 'AL-QURAN ISTANBUL'...!!!


LAHAD DATU - Pengamalan dan penggunaan ilmu hitam oleh pengganas Sulu bukan cerita rekaan atau dakwaan semata-mata. Tetapi itulah antara cabaran yang terpaksa dilalui oleh anggota keselamatan yang bertugas di barisan hadapan 'Ops Daulat'.

Meskipun tidak dapat diterima dalam kehidupan realiti, tetapi penggunaan ilmu hitam oleh pengganas berkenaan termasuk menggunakan pelbagai tangkal tidak boleh terus ditolak.

Ini dibuktikan apabila sebahagian besar mayat pengganas yang ditemui memakai tangkal sama ada di diikat di pinggang ataupun di celah kelangkang.

ICJ SAHKAN SABAH MILIK MALAYSIA.....


Keputusan Mahkamah Keadilan Antarabangsa (ICJ) berhubung pertikaian wilayah yang melibatkan Ligitan dan Sipadan pada 17 Disember 2002 sebenarnya telah mengiktiraf hak Malaysia dan kedaulatan ke atas Sabah serta pulau di sekitarnya. Ia secara tidak langsung telah menyebabkan permohonan Kesultanan Sulu terhadap Sabah tidak lagi relevan.
Menurut laporan kehakiman ICJ berhubung pertikaian tuntutan terhadap Pulau Ligitan dan Sipadan mengatakan, di bawah undang-undang antarabangsa yang lama, hak wilayah itu merupakan hak eksklusif pemerintah Negeri. Tanah adalah harta berdaulat untuk dipertahankan selaras dengan undang-undang yang relevan.

WOW!!! PAK ARAB OFFER 'HAMBA ABDI' DI FACEBOOK..!!!


Saudi Offers “Castrated African Slave” for Sale on Facebook

Who says that the Muslim world isn’t modern? Sure they could hold old-fashioned auctions for African slaves. But instead they’re leveraging the power of social media for their slave auctions.
Peace be upon you …
I have a [male] slave I bought from an African country and arranged for his visa and stay till I got him to Saudi [Arabia]
His description:
1 – Black skin. Tall 172 sm. Weight 60 kilos.
2 – Castrated (excellent for working with a family) you can check him with a doctor our yourself if you have experience in the matter.
3 – [His] health is quite undamaged and has no imperfections.
4 – Age 26 years.
5 – Religion muslim and [he is] obedient and will not disobey you except in what displeases God. Please, the matter is very serious and is not a joke.

SKUAD PENEMBAK TEPAT MALAYSIA MEMBURU 'SULTAN SULU'...???


KUALA LUMPUR, 20 Mac  -  Malaysia dikatakan menghantar komando tentera diketuai oleh seorang kolonel untuk membunuh Jamalul Kiram III, kata jurucakap kepada yang mendakwa dirinya sebagai Sultan Sulu yang menuntut tuntutan abad ke-17 mereka ke atas Sabah, menurut laporan media Filipina semalam.

Abraham Idjirani, jurucakap sultan dan setiausaha agung, dilaporkan portal berita Interaksyon, berkata seorang kolonel Malaysia bernama Sunny Ng tiba di Filipina bersama empat orang “skuad penembak” dan menyenaraikan tiga orang dari New People’s Army dari provinsi Quezon.

SUKU SAKAT KIRAM YANG DITANGKAP AKAN DIDAKWALAHAD DATU : Sebahagian daripada 108 suspek pengganas Sulu yang ditahan di bawah Akta Kesalahan Keselamatan (Langkah-langkah Khas) 2012 akan didakwa di Lahad Datu pada Rabu.

Perkara itu dimaklumkan Timbalan Ketua Polis Negara Tan Sri Khalid Abu Bakar pada satu sidang akhbar di Felda Sahabat, di sini pagi tadi.

Beliau berkata, mereka akan didakwa di Ibu Pejabat Polis Daerah (IPD) Lahad Datu yang dijadikan mahkamah sementara atas faktor keselamatan.

Dalam pada itu, Peguam Negara Tan Sri Abdul Gani Patail dilihat tiba di IPD Lahad Datu pukul 11.30 pagi tadi.

PAPAGOMO TAK MAKAN SAMAN..... terbaeklah!!!

Peliklah dengan makhluk ketua pembangkang Malaysia yang bernama Anwar Ibrahim ni, jika dalam gambar itu bukan dirinya.... kenapa dia perlu saman...??? Bukankah dengan saman tersebut ianya telah MENGESAHKAN bahawa individu di dalam gambar tersebut SAHIH DIRINYA......

Ikuti seterusnya...... papagomoUntuk makluman Dato Sri Anwar Ibrahim hari ini saya telah pun terpancut kerana sekian lama air saya tertunggak menantikan saman dari Dato Sri. Tak disangka hari ini ianya keluar terpancut melimpah limpah dengan amaun RM 100 juta dari Anwar Ibrahim.

BUKU PANDUAN SOLAT TAPI KRISTIAN....???

WASPADALAH … !!!

Ada Buku Panduan Sholat, tapi Kristian … !?

Di dalam Al-Qur’an sering ditemukan kata "Aqimus Sholah" (tegakkan Shalat), sebagai bagian dari perintah Allah SWT kepada kaum Muslim untuk beribadah.

Tapi jangan keliru, belakangan ini, kalangan Kristian Otodox Syiria (KOS) juga menggunakan bahasa serupa yang juga mirip dengan bahasa Al-Qur'an ini.