Monday 19 May 2014

PERKAHWINAN JOHANN NOORDIN SERING TERHALANG ANGKARA STATUS AGAMA ISLAM


KUALA LUMPUR : Satu kesilapan yang telah berlaku sembilan belas tahun yang lalu telah menyebabkan banyak kesulitan kepada Johann Lim Noordin.

RENUNGAN SEORANG PERDANA MENTERI................Ramai yang kata, DS Najib tak pernah susah, tak pernah naik lif sesak-sesak, tak pernah bayar minyak.

Tapi jarang kita fikir apa ye yang seorang Perdana Menteri rasa?

RUMAHTANGGA ABBY ABADI - FARHAN BERGOLAK ???


NAMPAKNYA selepas kisah perceraian yang melanda Fiza Abdul Halim, rumahtangga rakannya, Abby Abadi pula yang dilihat seperti bermasalah.

 Ia dikesan melalui satu gambar Abby bersama suaminya, Muhammad Noor Farhan yang disertakan dengan ‘caption’:

#PRKTelukIntan : PENYOKONG BN KECOH DENGAN PDRM ???


TELUK INTAN 19 Mei   : 

Satu kekecohan telah berlaku di antara penyokong Barisan Nasional (BN) dengan Pasukan Polis Diraja Malaysia (PDRM) setelah diarahkan tidak keluar dari kawasan yang telah ditetapkan pada hari penamaan calon bagi Pilihan Raya Kecil (PRK) Parlimen Teluk Intan.

DALIL DAN HADIS SAHIH WAJIB TAAT PEMERINTAH.... JAWAPAN KEPADA KENYATAAN SOMBONG BUDAK UiTM HANYA TAAT PADA NEGARA TETAPI BUKAN PEMERINTAH !!!!


KEWAJIPAN UMAT TERHADAP PEMERINTAH (KERAJAAN)

Menurut Abu Yaala; "Apabila pemerintah telah melaksanakan tanggung jawabnya terhadap umat, maka wajiblah ke atas umat terhadap pemerintah dua perkara; taat dan menolong pemerintah dalam melaksanakan tanggungjawabnya.

Dalil-dalil dari Al-Quran dan Hadis yang menunjukkan wajib taat kepada pemerintah adalah seperti berikut:

( FOTO ) - HARI PENAMAAN CALON #NadiRakyat #PRKTelukIntan


Macam biasa.... kanak-kanak juga 'dikerah' untuk 'menentang kerajaan'....

( FOTO ) - WANITA 'MISTERI' TANPA SEURAT BENANG MERAYAU-RAYAU DI JALAN KUNAK - TAWAU


Seorang wanita yang keadaan bogel berlegar-legar di tengah-tengah Jalan Kunak-Tawau, Sabah sekitar tengah hari tadi (semalam).  Beberapa keping gambarnya telah mula tersebar di laman sosial.

#MH370 DITEMBAK DALAM LATIHAN KETENTERAAN DAN DIRAHSIAKAN ???


SYDNEY - AUSTRALIA :

Buku pertama yang diterbitkan tentang kehilangan pesawat MH370 mendakwa ia mungkin telah ditembak dalam latihan ketenteraan dan kejadian itu ditutupi, lapor portal The Sydney Morning Herald.

ISMA AKUI MELAYU ADALAH BANGSA PALING TOLERANS DI DUNIA

861670956e08dca792976bf470c61208

Berdepan kritikan susulan melabelkan kaum bukan Melayu sebagai “penceroboh”, NGO Ikatan Muslimin Malaysia (ISMA) cuba menunjukkan bagaimana sikap toleransi kaum Melayu berdepan dakwaan “pelanggaran” oleh bangsa lain.

#MH370 - 'ADA PIHAK SEDANG MENYEMBUNYIKAN SESUATU' - TUN M


Bekas Perdana Menteri, Tun Dr Mahathir Mohamed yakin syarikat Boeing dan agensi-agensi tertentu mempunyai keupayaan untuk mengambil alih “kawalan tanpa gangguan” daripada kapal terbang komersial.