Friday 5 July 2013

JOM MELANCONG KE TEMPAT MENYERAMKAN.... !!!

Biasanya, muzium dijadikan lokasi untuk melihat mumia. Di sana,pelawat akan didedahkan dengan  mumia yang dilindungi dengan dinding kaca. Tetapi anda hanya boleh sekadar melihatnya saja.
Meskipun begitu, rasa ngeri dan seram tetap menyelimuti perasaan setiap pengunjung yang datang. Untuk yang ingin pelancongan lebih mencabar, cubalah datang ke sekitaran puncak Gunung Dakhla, Gebel Edmonstone, Mesir.

( FOTO ) : PASAR TOMOHON YANG MENGERIKAN..!!!


Pasar Tomohon terletak  di Kota Tomohon, Provinsi Sulawesi Utara. Kota ini sangat indah dan beriklim sejuk dengan belatar belakangkan Gunung Lokon dan Gunung Mahawu. Pasar Tomohon sejak dahulu menjadi daya tarik tersendiri bagi para pelancong di Tomohon, bahkan Sulawesi Utara. Sebenarnya pasar ini tidak termasuk dalam kamus pelancongan , tetapi berita yang di sampaikan dari mulut ke mulut membuatkan Kota Tomohon ini semakin popular. Namun sanggupkah sekiranya anda melawat pasar ini?


DEMONSTRASI GULINGKAN KERAJAAN TIDAK JANJIKAN KEMAKMURAN RAKYAT

egpyt-gaduh

Rakyat Malaysia perlu mengambil iktibar daripada konflik di Mesir apabila perubahan yang ingin dituntut tidak semestinya menjamin kemakmuran dan kesejahteraan rakyat, kata Datuk Seri Najib Razak.

CALON PRK KUALA BESUT - PERTEMBUNGAN 2 USTAZ BERLAINAN IDEOLOGIPilihan Raya Kecil (PRK) Kuala Besut besar kemungkinan bakal menyaksikan pertembungan dua ustaz antara calon Umno dan PAS apabila nama yang paling popular meniti di bibir kalangan penyokong kedua-dua parti itu adalah personaliti ustaz atau mereka yang mendalami bidang agama Islam.

Calon yang paling popular di kalangan penyokong Umno adalah Nik Yusniza Nik Ismail, bekas Kadi Daerah Besut yang kini bertugas sebagai Pegawai Agama di Dungun.

FOTO-ZZOOM KURANG AJAR PADA ORANG ISLAM...???


DIKHABARKAN .....semua 25 cawangan kedai Foto-Zzoom di Lembah Klang ditutup harini (semalam) akibat serangan cat merah...

BUANG PINGAT - APA KATA MAT YO


Penyerang Johor Darul Takzim, Norshahrul Idlan Talaha menafikan laporan media yang dia bertindak membuang pingat yang diterimanya selaku naib juara Piala FA selepas perlawanan tersebut Sabtu lalu.

PELAJAR PERAK DI MESIR AKAN DIBAWA PULANG ...???


Menteri Besar Perak Dato Seri Dr.Zambry Abd Kadir memberi jaminan bahawa kerajaan negeri mungkin membawa pulang para pelajar tajaannya di Mesir jika stituasi di negara bergolak itu berada dalam keadaan tidak terkawal.

SHABERY CHIK BERI RUANG PR HENTAM BN...???Tak ramai ingat bahawa Shabery Cheek ni pernah menjadi pemimpin muda Semangat 46 didalam gerakan menentang UMNO bersama sama Tengku Razaleigh satu waktu dahulu. Siapa yang mengenalinya secara rapat pasti tahu bahawa sejauh mana semangat dan sikap liberal beliau baik dalam setiap gerak kerja dan perbuatan beliau. Nak tahu tanya Roslan Latif...

GADGET PUNCA GEJALA SOSIAL REMAJA SEMAKIN MENJADI-JADI...???


kids pc Kami Seks Tak Risau Mengandung Budak 11 Tahun


Kenal seks usia 11 tahun

KUALA TERENGGANU – Trend ibu bapa yang membekalkan kemudahan telefon bimbit (* trend sekarang iPad, iPhone, GalaxyTab, GalaxyNote dan pelbagai lagi) kepada anak-anak walaupun masih di bangku sekolah rendah dikenal pasti menjadi penyumbang utama masalah keruntuhan sosial remaja hari ini.