Sunday 30 December 2012

VIDEO HOT !!! SKANDAL PAS KELANTAN..!!!Lihatlah video di atas, bagaimana rakusnya kerajaan PAS Kelantan gadaikan tanah dan balak demi nafsu serakah apabila berkuasa!!!

AMANAT HADI AWANG : INILAH SURATNYA.....


Pada masa akhir-akhir ini terdapat beberapa golongan umat islam yg telah mengeluarkan fatwa-fatwa atau pendapat-pendapat mengenai masalah agama yang sangat mengelirukan serta membawa kepada perbahasan dikalangan umat islam khasnya diNegeri Kelantan.

Diantara masalah yang telah dikeluarkan pendapat-pendapat atau fatwa-fatwa ialah seperti berikut :-

1).   Tidak sah sembahyang dibelakang imam orang Barisan
        (UMNO- Barisan Nasional)

2).   Haram dimakan daging binatang sembelihan orang  
       Barisan (UMNO- Barisan Nasional) kerana tidak sah
       sembelihannya.

3).  Terfasakh nikah diantara suami isteri orang Barisan
      (UMNO- Barisan Nasional) dengan orang bukan Barisan 
      (UMNO- Barisan Nasional).

4).  Tidak sah akad nikah oleh iman dari golongan Barisan 
       (UMNO- Barisan Nasional).

MOGOK LAPAR PALING BODOH DI DUNIA.....???!!!

Percaya atau tidak... gambar-gambar berikut memaparkan pemandangan mogok lapar yang paling bodoh di dunia. Nak tahu kenapa..... lihatlah..!!!


WARTAWAN AKHBAR CINA CEDERA DIPUKUL LIM GUAN ENG...???!!!

Sekadar hiasan

GEORGETOWN : Seorang wartawan akhbar bahasa Cina cedera selepas dipukul empat lelaki ketika membuat liputan di sebuah pangsapuri di Jalan Perak di sini, awal hari ini. 

Ang Kean Siang, 32, dari Guan Ming Daily cedera di bibir dan badannya dan menerima rawatan awal di Hospital Pulau Pinang sebelum dirawat di Hospital Loh Guan Lye. 

Dalam kejadian itu, kameranya turut dirosakkan kumpulan lelaki terbabit yang tidak berpuas hati kerana merakam kejadian seorang wanita ditemui mati, dipercayai terjatuh dari tingkat 19 pangsapur berkenaan. 


Sebelum itu beliau dimarahi seorang lelaki yang mengarahkannya beredar di tempat kejadian. 

KIAMAT TAK JADI SEBAB BUMI BERKEMBAR...?

Dikatakan....Lebih 800 exoplanet sesuai didiami makhluk Bumi dikenal pasti berada di luar Sistem Suria.

Lebih kurang seminggu lepas, heboh diperkatakan, dunia akan kiamat pada 21/12/2012. Maka bermacam-macam ragam manusia yang percayakan pada ramalan tersebut dapat disaksikan melalui berita di dada akhbar mahupun siaran media elektronik, lebih-lebih lagi di cyber maya ini...!!! 

Bila kiamat tak jadi, kini muncul pulak kononnya bumi ada 'saudara kembar' dan akan dikenal pasti pada tahun depan....

SAN JUAN - Planet asing yang sesuai didiami makhluk Bumi akan dikenal pasti pada tahun depan, menurut laporan terbaru saintis baru-baru ini.

Saintis di Universiti Puerto Rico di Arecibo, Abel Mendez berkata, mereka yakin akan menemui planet 'kembar' Bumi yang pertama dalam masa terdekat memandangkan ahli astronomi telah menemui beberapa exoplanet (planet di luar Sistem Suria) sejak beberapa tahun lalu.

Difahamkan, pertama kali exoplanet ditemui pada tahun 1995 dan sejak itu lebih 800 dikenal pasti berada di luar Sistem Suria. Teleskop angkasa Kepler milik Pentadbiran Aeronautik dan Angkasa Lepas Kebangsaan (Nasa) juga telah mengesan lebih 2,300 planet asing berpotensi untuk didiami sejak Mac 2009. - SPACE.com

* Sumber

NAH..!!! HAMBIK KAU..!!! AKHIRNYA..... HADI CARI JUGAK 'STESEN TV PENIPU' DAN '3 SUKU' UNTUK PERJELASKAN AMANAT....!!!!

Abdul Hadi Awang

SELAMA ini.... siapa yang tidak tahu betapa benci dan meluatnya puak-puak kahak hijau PAS terhadap RTM dan TV3.... Mereka menggelar kedua-dua stesen TV popular itu masing-masing sebagai 'Stesen TV Penipu' dan 'TV3 Suku'....!!! Nah sekarang hambik kau!!!! Muka tak sudah...carik jugak stesen tv tu ye???
Apa macam cai-cai PR.... apa kau nmpak?????!!!

KUALA TERENGGANU – Presiden Pas, Datuk Seri Abdul Hadi Awang meminta kerajaan memberi beliau peluang siaran secara langsung sejam menerusi RTM untuk menjelaskan isu Amanat Haji Hadi yang kembali menjadi polemik semasa.

Selain RTM, Abdul Hadi turut meminta rangkaian Kumpulan Media Prima terutama TV3 juga memberinya peluang yang sama.

Ahli Parlimen Marang itu enggan menyatakan pendirian sama ada amanat itu harus ditarik balik atau tidak dalam sidang media kerana percaya kenyataannya tidak akan disiarkan penuh sebagaimana diharapkan selain berlakunya diputar belit fakta.

“Saya minta supaya diberi peluang secara langsung sejam oleh RTM dan TV3. Beri satu jam biar saya jelas, lepas itu masyarakat boleh nilai,” kata beliau selepas melancarkan Petugas Muslimat Marang PRU13 di Dewan Tok Guru, Rusila, Marang, pagi tadi.

MARI MAKAN PIZZA....!!!

Kelihatan macam trampolin aja..haha....

Ini adalah Ottavia, tanpa gluten pizza terbesar di dunia. Ia telah dicipta dalam tempoh 48 jam oleh tukang masak Rom, yang diketuai oleh kumpulan Dr Schar. Ottavia berukuran 40 meter dalam diameter dan telah menggunakan lebih daripada 9 tan tepung tanpa gluten. 

Di sini kita lihat gambar-gambar yang ganjil mengenai pizza tersebut, benar-benar  besar.!
Agak-agak berapa orang boleh memakannya hingga habis licin....??