Tuesday 9 July 2013

AMALAN UTAMA DI BULAN RAMADHAN.... SELAMAT BERAMAL


Terdapat banyak amalan sunat yang menjadi keutamaan pada bulan Ramadhan. Antara amalan utama pada bulan Ramadhan ialah: 

a. Menunaikan solat sunat Terawih pada setiap malam bulan Ramadhan. 
b. Membaca dan bertadarus al-Quran. 
c. Memperbanyakkan amalan sedekah. 

Selain itu, terdapat juga amalan-amalan lain yang boleh di lakukan seperti qiamullail, beriktikaf di masjid dan sebagainya. 

TAZKIRAH SEMASA SOLAT TERAWIH GANGGU KEKHUSYUKKAN JEMAAH


IPOH : Umat Islam yang akan menyambut Ramadan mulai esok dinasihatkan supaya jangan merosakkan solat tarawih dengan menganjurkan majlis tazkirah di antara solat sunat itu kerana ia boleh mengganggu kekhusyukan jemaah.

TIMBALAN KM II PULAU PINANG, NAK JAWATAN DALAM RAMD..???


Memang jenis muka tak malu!!!

P.Ramasamy sewaktu masih lagi menjadi pensyarah di UKM cukup terkenal dengan RASIS dan kebenciannya terhadap Melayu dan umat Islam. Apabila dia menyertai DAP, memang kena sangatlah dengan jiwanya kerana DAP adalah pembenci Melayu-Bumiputera dan Islam.

TENGKU ZAIHAN CALON BN PRK DUN KUALA BESUT


Sebentar tadi telah berlangsung pengumuman calon BN PRK 01 Kuala Besut , Terengganu . Beliau adalah YM Tengku Zaihan Tengku Abdul Rahman, seorang Engineer yang bertugas di JPS Ibu Pejabat Kuala Lumpur. Beliau merupakan Ketua Penolong Pengarah Bahagian Korporat Jabatan Pengairan dan Saliran (JPS), berusia 37 tahun.

RAIS YATIM, JAGA UIA ELOK-ELOK, JANGAN MENYIBUK HAL ORANG LAIN..!!!

Menteri di Jabatan Perdana Menteri, Shahidan Kassim membuat tweet yang ditujukan kepada Presiden baru UIA Rais Yatim.
“Saya berada diparlimen sepanjang hari..saya catat prestasi bahas..saya pling lyak komen..bukan rais.”

“Saya berpuas hati dgn perbahasan diparlimen…bn mps best…rais tak perlu komen melampau..jaga uia.”

 

PTVM BUAT LAPORAN POLIS, STESEN TV SWASTA AMALKAN RASUAH, KRONI

.

Persatuan Penerbit Televisyen Malaysia (PTVM) akan membuat laporan kepada pihak berkuasa mengenai kegiatan rasuah dan kroni berhubung kelulusan projek drama di sebuah stesen televisyen (TV) swasta tempatan.

TAUFAN SOULIK BAKAL BAWA JEREBU KEMBALI KE MALAYSIA.....???Formasi satu lagi taufan dalam musim taufan Pasifik Barat telah berlaku dan kini sedang mengumpul kekuatan dan bergerak ke arah Filipina.

Taufan Soulik dijangka memberi kesan 'pukulan jauh' ke atas negara ini terutamanya rantau Selat Melaka dengan penurunan kelembapan udara yang disedut olehnya dan membuatkan formasi awan hujan sukar terjadi.

Ini mengakibatkan cuaca menjadi kering dan memudahkan kebakaran tanah gambut berlaku yang mana pada ketika itu, asap kebakaran tidak dapat larut di atmosfera lalu menyelimuti permukaan bumi.