Wednesday 12 March 2014

#MH370HILANG - MAYAT BERPAKAIAN LENGKAP TERAPUNG BERHAMPIRAN PULAU SALAH NAMA DARI PESAWAT MH370 ... ???


Letaknya Pulau Salahnama ( ehsan dari blog phat Coner )

Petikan dari detik news

(Petikan adalah dalam bahasa Indonesia ...harap maklum)


Gua mau kongsi ini .. tapi belum sahih ! jangan apa apain gua yer..

Batubara - Sesosok mayat pria results found di Pulau Salah Nama , Kabupaten Batubara , Sumatera Utara ( bhat ) , Rabu ( 2014/12/03 ). Kawasan Jogja merupakan bagian Masjid Selat Malaka Jalur .

#MH370HILANG - PESAWAT TIDAK DIKENALI DIKESAN TUDM DI SELAT MELAKA SEBAIK SAHAJA #MH370 HILANG DARI RADAR


SHAH ALAM - Tentera Udara Diraja Malaysia mendedahkan, sebuah pesawat tidak dikenali dikesan di ruang udara utara Selat Melaka selepas penerbangan MH370 gagal dikesan.

#MH370HILANG - HILANG DARI RADAR DAN TERSASAR HALUAN ???


KUALA LUMPUR : Pesawat Penerbangan Malaysia (MAS) MH370 terputus komunikasi termasuk isyarat ‘transponder’ yang sangat penting untuk memberitahu kedudukan altitud, arah dan juga kelajuan sekitar jam 1.30 pagi pada Sabtu.

#MH370HILANG - 'ALRIGHT, GOODNGHT' UNGKAPAN TERAKHIR DARI PESAWAT SEBELUM HILANG ???


KUALA LUMPUR : "Alright, goodnight" atau “baiklah, selamat malam.”

Ini adalah ungkapan terakhir yang didengari daripada pesawat MH370 yang hilang.

Perkara ini disahkan oleh Duta Malaysia ke China, Datuk Iskandar Sarudin yang menyampaikan berita ini kepada ahli keluarga penumpang warganegara China yang hilang bersama pesawat MH370 sejak Sabtu lepas.

#MH370HILANG - NELAYAN PORT DICKSON TEMUI RAKIT PENYELAMAT KAPAL TERBANG ???


PORT DICKSON : Sekumpulan nelayan mendakwa menemui satu objek menyerupai rakit penyelamat kapal terbang ketika menangkap ikan, kira-kira 10 batu nautika dari pantai di sini, tengah hari semalam.

#MH370HILANG - ADAKAH 20 PENUMPANG DARI KAKITANGAN FREESCALE YANG PAKAR DALAM AEROANGKASA DAN PERTAHANAN TERLIBAT ???


KUALA LUMPUR : Masuk hari kelima, masyarakat masih lagi tertanya-tanya apakah yang terjadi kepada pesawat Malaysia Airlines MH370 yangghaibbegitu sahaja sewaktu dalam penerbangan dari Kuala Lumpur ke Beijing.

#MH370HILANG - MISTERI YANG BELUM TERUNGKAI....

Rakyat News

KUALA LUMPUR, 12 Mac - Kehilangan misteri pesawat Malaysia Airlines (MAS) Penerbangan MH370 sejak Sabtu terus membingungkan pakar-pakar penerbangan serata dunia.

Di tahap ini, seorang pakar penerbangan mengemukakan bukti sejarah yang boleh menjadi penyebab kepada kehilangan pesawat Boeing 777-200ER berusia 11 tahun itu.

#MH370HILANG - MAS TERKEJUT DAKWAAN TERHADAP PEMBANTU JURUTERBANG

2


KUALA LUMPUR : Malaysia Airlines (MAS) melahirkan rasa terkejutnya berkaitan dakwaan yang dilempar terhadap pembantu juruterbang MH370, Fariq Ab Hamid.

#MH370HILANG - JAKIM NYATAKAN USAHA BOMOH ADALAH BERTENTANGAN DENGAN AJARAN ISLAM ????Jabatan Kemajuan Islam Malaysia (Jakim) menyelar usaha beberapa pihak mendapatkan khidmat bomoh dalam usaha mencari penerbangan MH370, yang hilang ketika dalam perjalanan dari Kuala Lumpur ke Beijing Sabtu lalu, kerana langkah itu jelas bertentangan dengan ajaran Islam.