Tuesday 14 January 2014

AHLI JEMAAH PENGURUS SJKC MINTA GURU WANITA CINA MUSLIM BUKA TUDUNG SEBELUM MULA MENGAJAR !!!


Penduduk Kampung Teluk Sengat, dekat sini yang marah menggantung beberapa kain rentang dan menampal puluhan poster bagi mencemuh tindakan seorang ahli jemaah pengurus sebuah Sekolah Jenis Kebangsaan Cina (SJKC) yang didakwa meminta seorang guru Cina Muslim membuka tudung.

( FOTO ) - GEMPAR !!! 'TOYOL HIJAU' DITEMUI DALAM BILIK PENGINAPAN SALAH SEORANG PESERTA MIMBAR PENCETUS UMMAH


RANCANGAN realiti tv yang berunsur dakwah  dan mencetuskan fenomena di kalangan penonton di negara ini telah pun berlalu dan telah diketahui ramai bahawa peserta Hafiz telah dinobatkan sebagai JUARA.

LEGASI PENTING PENINGGALAN TUN ABDUL RAZAK .....

Rakyat News

14 Januari 1976, iaitu hari ini pada 38 tahun yang lalu. Tun Abdul Razak meninggal dunia di London akibat komplikasi penyakit Leukemia.

TIMBALAN MENTERI PENDIDIKAN CEDERA DITUMBUK CIKGU

KAMALANATHAN yang cedera dirawat sebagai pesakit luar di Hospital Kuala Kubu Bharu kelmarin.

RAWANG - Kira-kira 20 orang yang berada di pejabat Pusat Khidmat Ahli Parlimen Hulu Selangor di Bukit Beruntung dekat sini kelmarin tergamam menyaksikan P. Kamalanathan (gambar kecil) ditumbuk oleh seorang cikgu yang berang selepas mengesyaki Timbalan Menteri Pendidikan itu bersikap tidak wajar terhadap bapanya.

RONALDO PEMAIN TERBAIK FIFA 2013, TEWASKAN PENGUASAAN MESSI 4 TAHUN BERTURUT-TURUT

alt

ZURICH 14 Jan - Cristiano Ronaldo menamatkan penguasaan empat tahun berturut-turut Lionel Messi apabila dianugerahkan Pemain Terbaik Dunia FIFA 2013, awal pagi tadi.

MAHKAMAH BENARKAN PERMOHONAN SHAFNIE NAIKKAN TUNTUTAN NAFKAH ANAK TERHADAP AC MIZAL

shafnie ac mizal

Hari baik, berita yang baik untuk Shafnie Zainuddin, bekas isteri kepada pengacara popular, Datuk AC Mizal. Mahkamah Rendah Syariah Kajang telah membenarkan permohonan Shafnie untuk mengubah nafkah 2 orang anaknya hasil perkahwinannya dengan AC Mizal daripada RM300 kepada RM1,400 sebulan.

MUDAHNYA.....HARGA BARANG NAIK TUDING JARI PADA KERAJAAN...


Mudah bukan ? Segala-galanya di tuding kepada kerajaan sedangkan hakikat sebenar faktor kenaikan harga yang berlaku di negara Malaysia sebahagian besarnya di tentukan oleh mereka yang menguasai peringkat pengeluaran dan pembekalan.

'SULTAN MELAKA' MAHU KE PULAU BESAR DITAHAN POLIS


JASIN : Polis menahan seorang individu yang mendakwa Sultan Melaka, ketika mahu ke Pulau Besar, sebentar tadi dipercayai menghadiri sambutan Maulidur Rasul serta istiadat pengurniaan darjah kebesaran. Lelaki yang mahu dikenali sebagai Noor Jan Shah ditahan di Jeti Anjung Batu, Serkam kira-kira jam 10.45 pagi.