Wednesday 25 March 2015

HUDUD SUKAR PEROLEHI MAJORITI MUDAH DI PARLIMEN

dewan rakyat pecahan bilangan kerusi

Usaha PAS untuk memperkenalkan undang-undang hudud memperlihatkan peluang yang tipis untuk diluluskan di Parlimen, berdasarkan jumlah ahli Parlimen parti pemerintah dan pembangkang yang membantah pelaksanaannya.

SENARAI HARGA ROKOK MELAMBUNG NAIK SELEPAS GST PALSU


PETALING JAYA: British American Tobacco Malaysia Bhd menggesa orang ramai untuk tidak menyebarkan senarai harga rokok palsu di laman media sosial.

RAKAN ARTIS BOIKOT KAKA AZRAFF 'ORANG KETIGA' ANTARA TASHA SHILA DAN HAN CHEN WONG


Kelibat Kaka Azraff yang tidak kelihatan pada majlis berinai pelakon Sharifah Sakinah yang telah dihadiri oleh ramai rakan artis terkenal, telah menimbulkan tanda tanya dan ada yang mendakwa beliau telah diboikot oleh rakan artis kerana menjadi punca keretakan hubungan pelakon Tasha Shila dan kekasihnya Han Chen Wong.

GERMANWINGS TERHEMPAS : TIADA MANGSA DISYAKI TERSELAMAT


SEYNE-LES-ALPES, France: Presiden Perancis, Francois Hollande menegaskan tiada seorang pun yang terselamat dalam nahas pesawat Germanwings yang terhempas di selatan Perancis, petang Selasa.

INILAH RUMAH MENTERI SAYA.....


Beliau seorang menteri pernuh... Menteri Pembangunan Wanita, Keluarga dan Masyarakat. Arus kehidupan moden hari ini, Wanita dan kemewahan biasanya tidak dapat dipisahkan... Mungkin itu persepsi anda terutamanya jika wanita itu adalah seorang 'public figure'... ternama, educated dan berjawatan tinggi.  Siapa Kata Semua Menteri Hidup Mewah? Lihatlah Rumah Datuk Seri Rohani Abdul Karim, seorang anak jati Sarawak...

BARANGAN YANG LEBIH MURAH SELEPAS GST


Ramai yang risau harga barang akan naik setelah GST dilaksanakan pada 1 April ini.

Tetapi tahukah anda, ada juga beberapa barangan yang dijanjikan turun harga?