Saturday 14 June 2014

WARIS PENUMPANG #MH370 ENGGAN TERIMA PAMPASAN

Waris Penumpang Di Kedah Tolak Pampasan MH370; "Duit Tak Mampu Ubat Kekecewaan Kami"

Keluarga Chew Kar Moi, seorang daripada penumpang pesawat MH370 yang hilang, enggan menerima bayaran pendahuluan pampasan selagi tiada bukti penemuan bangkai pesawat atau mayat Chew.

GENAP 100 HARI KEHILANGAN #MH370 : KEJADIAN, DALANG DAN KONSPIRASI BESAR BAKAL TERDEDAH ???


YE BENAR..... Hari ini genap 100 hari kehilangan pesawat MH370. Apa yang kurang enak didengar ialah apabila dikatakan   kejadian ini adalah satu perancangan terancang..! Lebih mengejutkan (atau anda memang dah jangka), kerja besar, kejadian besar juga memerlukan orang orang yang besar dalam melaksanakannya..!

CUBA NAK BURUKKAN NAMA NEGARA SENDIRI, BBC 'BELASAH' ANWAR !!!Anwar ke England untuk memburukkan Malaysia, sebaliknya dalam temuramah BBC Anwar dibelasah bertubi-tubi oleh pengacanya. Antaranya adalah :

DR. MAZA HARAMKAN 'PANGGILAN HANGIT' HOT FM ???


KUALA LUMPUR - Panggilan palsu atau 'prank call' yang dibuat di siaran-siaran radio adalah di larang dalam Islam, atau haram, dakwa bekas mufti Dr. Mohd Asri Zainal Abidin hari ini.

(FOTO) UNIK : STADIUM TERAPUNG DI SINGAPURA


Platform stadium terapung, yang terletak di Singapura, dibuat sepenuhnya daripada keluli dan mempunyai dimensi 120 meter panjang dan 83 meter lebar. Stadium terapung boleh menahan berat sehingga 1070 tan! berat ini adalah berat 9,000 orang. Di samping itu, platform ini terletak di pantai, mampu menampung 30,000 penonton.

ALERT ! MOHON KERJASAMA PDRM/SKMM UNTUK AMBIL TINDAKAN SEGERA !!!Semakin menjadi-jadi gejala sosial di media sosial. Teknik terbaru yang digunakan adalah mengiklankan pesta seks liar di media-media sosial seperti Facebook, kerana ianya cepat dan berkesan serta boleh mengelakkan diri daripada dihidu oleh pihak berkuasa. 

'CHOW JACK' LAHANAT DIBURU POLIS ... BARU PADAN MUKA !!!


ANAK CINA GAMPANG HINA MELAYU, ISLAM DAN INSTITUSI DIRAJA.... ANDA TIDAK RASA TERHINA KE ???


Dalam tempoh dua minggu ini, seorang pengguna Facebook yang membuka akaun atas nama COW JACK telah mengeluarkan pelbagai kenyataan-kenyataan mengarut yang memaki hamun Islam, Melayu, Raja-Raja Melayu, al Quran, Nabi Muhammad s.a.w dan Allah Taala. Cubaan untuk menyemarakkan api kebencian dan merangsangkan sentimen perkauman dilihat jelas dalam kenyataan-kenyataan yang dibuatnya.

INILAH 12 KAUM YANG ALLAH SWT BINASAKAN


1. Kaum Nabi Nuh
Nabi Nuh berdakwah selama 950 tahun, namun yang beriman hanyalah sekitar 80 orang. Kaumnya mendustakan dan memperolok-olok Nabi Nuh. Lalu, Allah mendatangkan banjir yang besar, kemudian menenggelamkan mereka yang engkar, termasuk anak dan istri Nabi Nuh (Surah Al-Ankabut : 14).

BOLA 'BRAZUKA' PIALA DUNIA 2014 DAN WANITA DI SEBALIKNYA


DIA tidak tahu siapa Lionel Messi. Malah pasukan negaranya sendiri tidak menyertai pesta yang menjadi tumpuan seluruh dunia ini. Namun itu bukan penghalang kepada Gulshan Bibi untuk menghasilkan objek bulat yang direbut di tengah padang itu.

WARAN TANGKAP UNTUK BLOGGER LUCAH

bakuteh

KUALA LUMPUR :  Mahkamah Sesyen di sini hari ini mengeluarkan waran tangkap terhadap penulis blog Alvin Tan setelah tertuduh gagal menyerahkan semula pasportnya kepada mahkamah yang sebelum ini diberikan untuk tujuan penggambaraan di Singapura.