Thursday 19 December 2013

JANGAN TERLALU MUDAH SEBAR GAMBAR MANGSA JENAYAH DI INTERNET

jenayah5

Kerajaan tidak bercadang mewujudkan akta baharu bagi menghukum orang awam yang menyebarkan gambar mangsa jenayah di Internet, Dewan Negara diberitahu hari ini.

KDN GANTUNG SERTA MERTA AKHBAR MINGGUAN THE HEAT

heat

Akhbar mingguan The Heat digantung serta-merta oleh Kementerian Dalam Negeri (KDN) dipercayai disebabkan artikel muka hadapan berhubung perbelanjaan Perdana Menteri Datuk Seri Najib Razak dan isterinya Datin Seri Rosmah Mansor.

RUPA-RUPANYA..... QAEROOL ADHAN ADALAH ANJING TERLAMPAU......!!!


Semalam saya berhubung dengan Pengurus Besar Komunikasi Korporat Tenaga Nasional Behad, TNB. Beliau telah mengesahkan Qaerool Adhan Mohamaed Sazali, staf Tenaga Nasional Berhad seperti dicatatkan di facebooknya.

CONTOH JAWAPAN LEMBARAN KERJA SEKOLAH PALING LOL ......

JIKA anda adalah seorang ibubapa yang mempunyai anak masih bersekolah rendah (sekolah kebangsaan) .... selepas anda melihat gambar-gambar berikut, diharap anda lebih kerap membuat 'spot check' buku-buku kerja sekolah anak anda. Kadang-kadang di depan ibubapa, anak-anak nampak baik sangat tapi hanya guru sahaja yang tahu gaya jawapan yang mereka tulis ketika menjawab soalan samada dalam 'homework', buku latihan, ujian atau peperiksaan... 

Sama-sama kita lihat gambar berikut :

NAJIB...... JANGAN BIARKAN TRAJEDI TITANIC MENIMPA MALAYSIA ...!!!


Tak siapa menyangka kisah ngeri tragis yang berlaku pada 14 April 1912 apabila sebuah kapal penumpang terbesar didunia tenggelam ditelan lautan Atlantik….

Disaat kapal ini dilancarkan, terdengar suara suara mendabik dada dengan sungguh bongkak dan sombong melaungkan slogan, '"Tuhan pun tidak mampu menenggelamkannya.."

PEROMPAK TERKENAL BRITAIN , AKHIRNYA MENEMUI AJAL


London : Penjenayah paling terkenal Britain, Ronnie Biggs (gambar) - yang mencipta nama selepas rompakan bersejarah The Great Train Robbery pada 1963 - meninggal dunia pada usia 84, semalam.

RAFIZI KAKI SPIN !!!
SUSPEK PENGANJUR PERHIMPUNAN GULING KERAJAAN MALAM TAHUN BARU 2014, DIBURU POLIS

Seorang anggota polis menunjukkan poster mengandungi gambar suspek yang dipercayai menyebarkan maklumat supaya orang ramai menghadiri Perhimpunan Guling Kerajaan yang dikatakan akan diadakan pada malam 31 Disember ini. - Foto Bernama

KUALA LUMPUR - Polis meminta seorang individu yang gambarnya tertera dalam satu poster menyeru semua rakyat Malaysia untuk menyertai Himpunan Guling Kerajaan di Dataran Merdeka pada 31 Disember ini, untuk tampil segera membantu siasatan.

APABILA MODEL TERBARU PROTON DICEMUH.... JURUTERA TAMPIL BERI PENJELASAN


APABILA Proton mengumumkan model terbaru Perdana, ramai yang respon dengan negatif terhadap rupa bentuk model tersebut yang mirip Honda Accord.

Seperti biasa, cemuhan demi cemuhan dilemparkan kepada Proton di atas pengeluaran model ini. Saya suka untuk memberi pandangan berdasarkan beberapa fakta berikut:

HIMPUNAN MALAM TAHUN BARU 2014, HELAH PEMBANGKANG TUTUP MALU... ???


Seperti ada yang tidak kena, apabila portal dan blog pembangkang begitu kecoh mempromosikan satu himpunan yang akan diadakan menjelang tahun baru ini. Tidak ketinggalan para pencacai mereka turut menyebarkan poster, risalah dan semua yang berkaitan dengan himpunan yang bakal diadakan itu.