Tuesday 20 March 2012

BENARKAH RAMALAN DAIM..??? JANGAN MENGAKU KALAH SEBELUM BERPERANG!!!

BERPANTANG MAUT SEBELUM AJAL...!!!
PANTANG PAHLAWAN LARI DARI MEDAN PERANG...!!!
TIDAK SEKALI  AKAN MENYERAH SEBELUM TITIS DARAH TERAKHIR TUMPAH...!!!

Daim Ramal BN Tumbang PRU Kali Ini?

Bekas Menteri Kewangan dan bendahari Umno Tun Daim Zainuddin - yang meramalkan bahawa BN akan tumbang di Pulau Pinang, Selangor dan Kedah pada pilihan raya umum 2008 - sekali lagi membuat analisis politiknya. Kali ini, ketika ditemubual oleh akhbar harian Cina Nanyang Siang Pau yang diterbitkan hari ini, beliau berkata kedudukan BN sebenarnya tidak benar-benar selesa.

Menurutnya, beliau hanya menjangka kemenangan mudah bagi BN di Johor, Melaka dan Pahang. Bagi merampas semula Kedah dan Selangor dari Pakatan Rakyat, katanya, BN, khususnya Umno perlu mencari barisan kepimpinan yang sesuai.

Bagi mengekalkan Terengganu dan Sabah, Umno negeri masing-masing perlu bersatu. Tetapi untuk mengekalkan Perak akan menjadi cabaran terbesar bagi BN, komen Daim. Di Negeri Sembilan, di mana BN hanya mampu menubuhkan kerajaan negeri dengan kelebihan enam kerusi sahaja, katanya, parti itu perlu menyelesaikan beberapa masalah khusus.

Meskipun Daim tidak mengulas lanjut mengenai isu-isu berkenaan, namun dipercayai Umno perlu mencari calon yang sesuai untuk mengisi jawatan menteri besar, kerana penyandangnya, Datuk Seri Mohamad Hasan, dijangka dipindahkan ke jawatan kerajaan persekutuan.

Bagi Kelantan dan Pulau Pinang, Daim berkata, BN akan kalah di kedua-dua kubu Pakatan Rakyat itu. Daim juga menyifatkan Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Abdul Razak dan pasukannya sebagai "jeneral tanpa askar".

SIAPA YANG DIGELAR CINA DAP SEBAGAI ORANG UTAN..???

GEMPAR!!! CINA DAP gelar orang SARAWAK ORANG UTAN?!!

 • Puncanya kecil
  Inilah jadinya apabila kaum DAP menguasai negara. Orang Sarawak digelar DAYAK (dengan niat menggambarkan mereka sebagai manusia yang tidak bertamadun) dan ORANG UTAN. Dan inilah juga kaum-kaum yang sama yang ada di Malaysia yang sibuk menuntut hak kesamarataan dengan orang Melayu-Islam dan menolak DEB kerana kononnya anti perkauman.

  Yang lebih parah, ada juga orang Melayu dungu yang duduk berjuang sekali dengan puak-puak ultra kiasu ini.

  Sarawak tewas kepada Lions 12 kerana keputusan pengadil yang dirasakan berat sebelah. Kisah sebenar adalah seperti di bawah ini:

  The fans gathered at the grandstand area, chanting ‘Referee rasuah’, and continued to sing patriotic songs. One man came up, shouting ‘We will wait for the referee’. As a precaution, all players and officials were asked not to leave until the FRU came to disperse the crowd. When the FRU came, they chased the crowd away with little resistance and the eventful night ended.

  Upon reaching home, social media was abuzz about the incident. Based on photo proof, twitter post and what live feeds they obtained from TV, fans from the LIONS XII filled Facebook and Twitter with racist remarks, provoking some Sarawakians to respond emotionally. I don’t need to mention what was written because a visit to any site would reveal what was written. The official LIONS XII page on Facebook even requested their fans to stop making racist remarks, which is an action I applaud. They have since also removed the warning and all contents which are deemed racist, but other news portals like Yahoo Sports has kept a few of comments alive, with some noticeably deleted.


  Persoalannya mengapa orang Singapura yang dikatakan MAJU dan berfikiran kelas pertama boleh bersikap sedemikian rupa?!! Jawapannya mudah. Mereka sudah berkuasa dan menguasai.

  Memang selama ini mereka ini semuanya RACIST. Termasuklah kembar mereka di Malaysia. Cumanya mereka tidak mahu menonjolkan sikap sebenar kerana orang Melayu masih lagi memegang tampuk kuasa politik. Tetapi percayalah, sekali kita terlepas kuasa kelak, nantikanlah azabnya apabila bangsa kita diletakkan tarafnya lebih HINA daripada BABI!

  Jadikanlah ini semua sebagai pengajaran. Ini adalah petunjuk yang jelas daripada Allah SWT. Jauhi DAP dan fuckatan demi masa depan anak-anak kita!

  ISU AIR KELANTAN : AKSB MENYELEWENG...????

   
  Ayo.... ayo.... ayo.......!!!!

  PUTRAJAYA  — Majlis Tindakan Rakyat Kelantan (MTRK) hari ini membuat laporan kepada Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) berhubung dakwaan berlaku penyelewengan dalam Syarikat Air Kelantan Sdn Bhd (AKSB) melibatkan peruntukan kerajaan pusat untuk program bekalan air bersih di negeri itu.

  Presiden MTRK, Che Azmi Mohd Ali berkata meskipun kerajaan pusat telah memberi peruntukan, masalah air dilihat masih membelenggu 40 peratus rakyat Kelantan terutamanya di kawasan pedalaman dan pinggir bandar yang terpaksa menggunakan sumber air bukit, air sungai dan air telaga tiub untuk kegunaan harian.

  "Kami rakyat Kelantan tidak mengharapkan menara berpusing atau lebuh raya bertingkat...kami hanya mahu air bersih,” katanya kepada pemberita selepas membuat laporan itu di ibu pejabat SPRM di sini.

  Che Azmi mendesak Pengerusi Jawatankuasa Perumahan, Kerja Raya, Utiliti dan Alam Sekitar Kelantan Datuk Md Ainizam Abdul Rahman supaya melepaskan jawatan itu kerana tidak mampu menyelesaikan masalah bekalan air bersih di negeri itu. — BERNAMA

  APAKAH SIKAP YANG SEPATUTNYA DIMILIKI BLOGGER UMNO (BN - KERAJAAN) MENJELANG PRU 13..???

  17 Sikap Blogger UMNO(BN) Yang Sepatutnya Menjelang PRU Ke-13...  1. Blogger UMNO atau boleh sahaja diperluaskan sebagai Blogger Barisan Nasional(BN) wajar membezakan dirinya dengan tipa dan kinda blogger pembangkang. Apa yang kita tidak suka berlaku pada blogger pembangkang, tidak sepatutnya berlaku kepada kita supaya pembaca blog tidak akan berkata yang kita sama sahaja dengan blogger sebelah sana.

  2. Blogger memang muncul daripada manusia biasa, tetapi cara berfikir dan bertindak mereka bukan biasa-biasa. Mereka bukan sahaja individu yang dilihat mampu menggali masalah sehingga ke akar umbinya, tetapi mampu juga melakukan diagnosis dan mencadangkan solusi dan ubat yang tepat.

  3. Ia boleh sahaja menerima sedikit imbalan daripada usahanya jika ada orang mahu memberinya, dan tentulah itu tidak salah. Tetapi ia tidak sepatutnya mencari makan dengan menyondol-nyondolkan kepalanya kepada seseorang lalu akhirnya membiarkan dirinya dipengaruhi oleh sikap orang itu sehingga sanggup pula menjadi musuh kepada sahabat partinya sendiri.

  4. Kita boleh meminta dana atau sedikit peruntukan atas usaha kita sebagai satu cara untuk menyuntik semangat bagi meneruskan perjuangan memperkukuhkan parti dan negara, tetapi blogger tidak sepatutnya mencari sesuap nasi dengan blognya dan lebih hina daripada itu sanggup pula mengekang pemikiran merdeka dan cadangan bebas mereka dengan membiarkan dirinya dipengaruhi oleh cara berfikir dan bertindak seseorang yang dia sendiri di bawah pengaruhnya.

  5. Blogger patut menjadi rakan jujur kerajaan dan parti dengan jiwa yang tenang lagi merdeka melalui garapan pemikirannya yang bitara, yang sarat dengan pelbagai cadangan dan pandangan strategik dan taktikal dengan hanya satu nawaitu iaitu untuk membantu usaha transformasi kerajaan BN yang sedang diusahakan oleh YAB DS Mohd Najib bin Tun Haji Abdul Razak, Perdana Menteri Malaysia dan Timbalannya dalam agenda yang dikongsi dan dihayati bersama untuk memperkukuhkan parti dan kerajaan.

  6. Jika ia mahu berpihak juga ia hanya patut berpihak kepada parti, agama dan bangsanya. Jika ada individu yang mahu disokongnya individu itu tidak lain dan tidak bukan ialah Perdana Menteri dan Timbalannya.Itu pun bukan sokongan membabi buta tanpa alasan. Usaha transformasi dan agenda memperkukuhkan parti dan kerajaan itulah alasannya untuk kita menyokong mereka.

  7. Seseorang blogger itu boleh sahaja menyokong individu tertentu yang diminatinya. Ini adalah fitrah manusia. Tetapi janganlah tendensinya untuk meminati seseorang sampai ia menjadi lupa bahawa ia bukan musuh kepada individu dalam partinya sendiri walhal individu yang dilayan sebagai musuhnya itu tidak ada dosa peribadi dengannya yang turut sama berjuang memperkasakan parti, agama, bangsa dan negara tetapi menggunakan cara dan taktik yang berbeza.

  8. Jika ini berlaku juga ia tidak ubah seperti perangai kita seperti 2008 dan sebelumnya. Kita sebagai blogger sepetutnya menjadi pemimpin kepada yang lain, sebaliknya jika ini yang berlaku kehadiran kita sebagai blogger dan nama blogger kita tidak membawa apa-apa. Jelas sekali ini satu kerugian dan pembaziran, tiada perubahan dengan masa lalu kita.

  9. Blogger mesti dilihat berfikir bebas tetapi terkawal, bukannya terikat dan berdendam; mencintai perpaduan dan kerjasama bukannya dilihat memihak, memecah, membelah dan menyebab permusuhan; menawarkan idea bernas dan memperkukuh parti, bukan idea biasa-biasa dengan sekadar berpuas hati melakukan copy and paste.

  10. Blogger tidak boleh mengambil sikap mengecilkan saiz, melakukan taktik pecah dan perintah dalam partinya (tetapi betul untuk melemahkan musuhnya), membelah bahagi pasukan (team) kepada kumpulan yang lebih kecil, memotong saiz kepada piece meal,menanamkan kebencian terhadap seseorang yang tidak ada permusuhan peribadi dengannnya dan bersikap memihak.

  11. Apabila seseorang blogger mendekati seseorang, jangan pula sampai ia membenci saudaranya sendiri. Ketahuilah ada individu yang berjuang bak bahtera di lautan, nampak susuk kapal dan pergerakannya, tetapi ada individu yang menyusup seperti ular dalam belukar atau seperti ikan yang menyelam di dalam air.

  12. Sebarang pandangan, kritikan dan pendapat tidak seharusnya dilihat terlalu memihak kepada individu tertentu sehingga sanggup pula memusuhi individu yang lain walhal individu yang cuba dimusuhi itu berada di dalam organisasi yang sama yang sama-sama berjuang untuk membela parti, agama, bangsa dan negara.

  13. Blogger tidak boleh mengajar orang ramai melihat seseorang dengan pandangan ekor matanya, tetapi blogger melihat seseorang secara terus dengan mata bulat dan penuh. Blogger tidak patut membiarkan dirinya dipengaruhi oleh sikap dan pandangan yang salah, seperti juga dia tidak sepatutnya mempunyai sikap dan pandangan yang salah sehingga boleh menjejaskan parti dan negaranya.

  14. Apabila seseorang blogger mendekati individu A, individu B bukan musuhnya. Begitu juga apabila mereka mendekati individu B, individu A bukan musuhnya. Musuh blogger bukan A dan B tetapi adalah musuh yang sama-sama dihadapinya iaitu syaitan dan mereka yang menuruti musuh Allah itu yang sukakan perpecahan, perbalahan dan permusuhan sehingga menjahanamkan parti, agama, bangsa dan negara.

  15. Atas sikap itulah saya mengambil pendirian sehingga sekarang untuk tidak menjadi ahli mana-mana persatuan blogger. Saya mahu bebas mandiri, menjadi rakan jujur kerajaan BN dan parti agar parti dan kerajaan yang saya cintai (dan takut jika sesuatu yang tidak baik akan berlaku kepadanya) hanya mendapat sesuatu yang benar, bersih dan ikhlas daripada saya.

  16. Saya tidak akan menyembunyikan sesuatu jika itu penting untuk keutuhan parti dan negara, tetapi pada masa-masa tertentu saya juga lebih suka berdiam diri jika dengan diam saya itu parti dn negara yang saya cintai akan mendapat manfaatnya.

  17. Saya ingin beritahu kepada semua blogger yang cintakan perpaduan dan keamaman, yang menolak kebencian dan permusuhan, jika berlaku apa-apa yang buruk kepada negara dan parti yang dicintai ini, blogger tidak boleh berlepas tangan begitu sahaja. Anda turut bertanggungjawab dengan apa yang anda tulis dan lakukan.

  Sumber : DI SINI

  BILA GODFATHER DAP MELENTING........

  Petikan emel yang dikirim oleh Beruang Biru :
  Karpal Singh betul-betul menyinga kali ini apabila Jawantankuasa Disiplin DAP mengambil keputusan membebaskan P. Ramasamy daripada tuduhan melanggar disiplin parti. 
  Pelik bin ajaib betul sikap Godfather DAP seorang ni, Disember tahun lepas, dia juga yang beria-ia mahu pertelingkahannya dengan Ramasamy diserahkan jawatankuasa tatatertib parti untuk diselesaikan.

  Selepas berperang mulut dengan timbalan setiausaha agung DAP, P Ramasamy, pengerusi kebangsaannya, Karpal Singh berkata, beliau lebih suka krisis tersebut diselesaikan melalui saluran dalaman parti.
  - Malaysiakini, 29 Disember 2011 -

  Namun, bila keputusan tidak mengikut kehendak nafsunya sebaliknya memihak kepada Ramasamy, dia pula yang meloncat tak puas hati. 
  Sudah tabie agaknya, keadilan hanya di akui oleh Karpal hanya bila ianya memenuhi seleranya saja. Jika sebaliknya, selagi itulah dia akan melompat sambil mendabik dada dialah godfather dan dialah pembawa panji keadilan di seantero dunia. 
  Perang terbuka antara Karpal dengan Ramasamy sebenarnya hanyalah lanjutan daripada protes kecil kaum India terhadap Karpal SIngh & DAP yang sekian lama dilihat hanya mempergunakan sokongan masyarakat India untuk kepentingan politik saja. Apabila kuasa sudah berada dalam tangan, pengorbanan kaum India di perkecilkan, tidak ubah umpama habis madu sepah dibuang. 
  Malah sejak wujudnya pertelingkahan terbuka antaranya dengan Ramasamy, telah ramai pemimpin & ahli DAP keturunan India yang dipecat atau digugurkan jawatan mereka hasil campurtangan Karpal Singh. Termasuklah kes terbaru pengguguran empat orang ahli DAP yang menganggotai Lembaga Pembiayaan Hindu & Lembaga Rayuan Negeri.

  Dalam pada itu, Bernama melaporkan Karpal Singh juga mengesahkan pemimpin tertinggi DAP mengambil keputusan untuk menggugurkan empat anggota parti, yang dilantik oleh Ramasamy yang juga adalah timbalan ketua menteri Pulau Pinang II, daripada Lembaga Pembiayaan Hindu dan Lembaga Rayuan Negeri dalam masa terdekat.
  - Malaysiakini, 18 Mac 2012 -

  Pantang kena dikritik, terus dikorek hingga ke lubang cacing mencari siapa saja yang bersekongkol menyokong P. Ramasamy, tiada yang akan terselamat.  
  Dulu pun, waktu wujudnya penentangan terbuka terhadap kepimpinan diktatorship Lim Kit Siang yang digerakkan oleh Wee Cho Keong, ramai pemimpin berkaliber DAP menjadi mangsa kerakusan kuasa Lim Kit Siang.  
  Segalanya dilakukan demi untuk mempertahankan kedudukan masing-masing dalam DAP. Lim Kit Siang dengan agendanya meng 'dinasti' kan DAP begitu juga Karpal dengan gerakan untuk meletakkan anak-anaknya dalam kepimpinan pusat parti. 
  DAP yang gah bercakap soal kebebasan bersuara, hak menyuarakan pendapat akhirnya menjadi parti anak beranak yang hanya sesuai di ikuti oleh pak turut dan pak sanggup.  LGE DIDESAK HENTIKAN PROJEK!!!

  BUKIT MERTAJAM  - Ketua Menteri, Lim Guan Eng diminta menghentikan projek loji pengeluaran panel solar yang akan dibina di Batu Kawan kerana ia mengancam keselamatan penduduk di situ.

  Naib Presiden Parti Cinta Malaysia (PCM), Huan Cheng Guan berkata, pembinaan loji tersebut akan menyebabkan berlaku pencemaran alam sekitar dan menjejaskan kesihatan.

  Beliau berkata, pihaknya menerima bantahan daripada nelayan dan pengusaha makanan laut yang mendakwa kehidupan mereka akan tercemar dengan sisa toksik apabila loji panel solar dibina di situ.

  "Sebagai sebuah kerajaan negeri pakatan pembangkang yang sering melaungkan ketelusan dan akauntabiliti kepada rakyat negeri ini, sepatutnya mendapatkan pandangan rakyat sebelum melaksanakan projek itu.

  "Pembinaan loji panel solar itu amat serius kerana kita ada pilihan untuk tidak membina kilang berkenaan di negeri ini.

  BACA SELANJUTNYA DI  UTUSAN MALAYSIA

  JENAYAH MAKIN PARAH!!! PUAK2 PAKATAN PUN SANGGUP MEMBUNUH!!!

  Penulis nak respon dengan tulisan dalam blog MEDIA KEDAH, bertarikh Isnin, 19 Mac 2012 berkenaan komen seorang pembaca blog tersebut yang terlalu taksub dan kebencian terhadap blog dan blogger-blogger pro-kerjaan pada tahap darjah kepanasan tertinggi sehingga menunjukkan kekejaman jenayahnya secara terang-terangan di alam cyber.


  Sebenarnya... penulis juga menerima komen yang sama seperti yang Media Kedah terima. Komen tersebut di tulis oleh orang yang sama di blog penulis, juga pada tarikh yang sama diterima Media Kedah. Penulis percaya, ramai lagi rakan blogger penulis menerima komen yang sama seperti ini. 


  Lets, check it out.....


    


  Berikut pula adalah posting di dalam Blog Media Kedah.... bezakan!!!


   


  *** Puak pembangkang kecut 'egg'...tadak kerja carik bala!!!!