Wednesday 4 September 2013

RON 97 PUN NAIK JUGER... RM0.15 SELITER...


KUALA LUMPUR: The retail price of RON97 petrol nationwide will be increased by RM0.15 sen per litre to RM2.85 from RM2.70 per litre effective tonight.

JOM KENALI 'HANJING MACAI TAHAP DEWA BODOH' MENYALAK PASAL RON 95 NAIK DUA KUPANG.....
Alhamdulillah.

Areku Naz mungkin tidak tahu atau bersifat kurang prihatin, saya sudah lali dengan kecaman sebegitu. 

Tidak menjadi kudis kerana setiap individu tidak semestinya mempunyai pandangan sama. Sebagai pelayar laman sosial tiba-tiba hati terbuka untuk mengenali insan melontarkan komen seperti itu secara lebih dekat.

KERAJAAN PERAK AKAN TURUNKAN CUKAI TAHUNAN SUWA DAN SJKT


Kerajaan Perak telah bersetuju untuk menurunkan kadar cukai tahunan ke atas tanah milik SUWA dan SJKT.

PAS MINTA KERAJAAN HENTIKAN PENIPUAN


TUANB
SHAH ALAM – Pas menggesa kerajaan supaya menghentikan penipuan terhadap rakyat berhubung isu kenaikan harga bahan api RON95 dan diesel sebanyak 20 sen seliter hanya akan menyebabkan harga makanan meningkat 0.1 peratus.
Ketua Penerangan Pas, Datuk Tuan Ibrahim Tuan Man berkata, kenyataan Menteri Perdagangan Dalam Negeri Koperasi dan Kepenggunaan (KPDNKK), Datuk Hasan Malek semalam sangat mengelirukan rakyat yang hanya bergantung kepada kajian kementerian itu semata-mata tanpa melihat implikasi pelaksanaannya.

LAGI PENGHINAAN TERHADAP ISLAM OLEH WANITA BERKEPALA BABI, BERHATI IBLIS !!!


Berikut adalah petikan dari status pengguna Facebook Adlin Binti Abd Jalil :

Assalamuaikum sayang-sayangku! Makcik ingin menjemput sayang2 sekelian ke Restoran Geletek Allah yang dianjurkan oleh Parti Geletek Allah yang baru-baru ini telah dirasmikan halal oleh JAKIM. MEnu spesel hari ini ialah "Allah Guling". Anak-anak sekelian dijemput menjamu selera di REstoran Geletek Allah dan sila berikan referens MHSAW dan anak boleh dapat diskaun 80% dan hadiah istimewa seperti tasbih, Al-Quran, sejadah dari Mekah, air zam zam dan banyak lagi!

Salam sayang, 
MHSAW

MOHON PIHAK BERKUASA DAN PENCINTA ISLAM DI SELURUH DUNIA BERTINDAK SEGERA..!!!

AWEERA 'TEBALKAN MUKA' AKAN JUMPA DENGAN JABATAN INSOLVENSI


"Apa yang telah berlaku ini memberikan pengajaran sangat besar buat diri saya. Walaupun ia berkaitan hutang lama, kesannya sampai bila-bila," ujar Vokalis kumpulan Mojo iaitu Aweera, 22, berkaitan pengisytiharan muflis terhadapnya baru-baru ini.

"Kejadian itu memberi pengajaran yang besar buat diri ini di mana saya tidak akan terpedaya dengan tawaran manis yang melibatkan pinjaman bank lagi pada masa akan datang.

( FOTO ) : ALAT PENJIMATAN MINYAK SEHINGGA 100%..... HA! HA! HA!


Kreatif betullah penciptanya.... Dikhabarkan, ianya dicipta di negara ini......Tak nak byk cakap lah... Jom kita sama-sama tengok....

MISTERI 9 PERKARA YANG MASIH BELUM TERUNGKAI

Beberapa teori cuba dirungkaikan oleh pakar-pakar saintis dan arkeolagi dunia mengenai penemuan seperti gambar-gambar di bawah, tetapi hasilnya sungguh mengelirukan. Mungkin diputar belit ataupun sengaja disimpan kemas dan terkunci?

1-Penemuan Piring Batu Dropa Stones

1

Dropa, menurut legenda, adalah satu bangsa yang kerdil seperti extraterrestrials yang kononnya mendiami gunung Baian-Kara-Ula China. Pada 1938 ekspedisi arkeologi yang diketuai oleh Dr Chi Pu Tei ke wilayah ini telah membawa kepada penemuan beberapa siri gua buatan diukir mengandungi Stones Dropa.

RANKING TERKINI 100 BLOG PRO-KERAJAAN TERBAIK

Berikut dipaparkan, ranking  terkini 100 blog-blog pro-kerajaan sebagaimana yang dikemaskini dari semasa ke semasa di dalam blog Suara Generasi Baru . Ranking berikut adalah sehingga 2 September 2013. Tahniah kepada penulis dan pemilik blog-blog tersebut. Keep it up........


Slide1

100 FAKTA MENARIK TENTANG 'REPUBLIC OF PLASTIC SURGERY'


1. Orang Korea jarang makan guna tangan kerana dianggap sebagai kurang sopan 

2. Orang Korea suka makan bawang putih kerana dipercayai dapat meneutralkan darah 

2 KALI HAIRAN.... BETUL-BETUL HAIRAN LAH..!

Lihat My Kad di bawah...
Nama Hairan tu aku tak heran lah..... tapi bapaknya pun duakali tu mcm mana...?
Ishhh....pelik2...


1

Tapi kalau dah keluarganya yang letak nama begitu, nak buat macam mana kan... Tetapi, mykad pelik macam ni lah biasanya diambil kesempatan oleh puak-puak PR untuk menghentam kerajaan atau SPR terutamanya menjelang PRU atau jika ada PRK..... Pengundi Hantu kata deme..... sumber gambar