Tuesday 1 January 2013

SEKOLAH UNTUK ORANG SESAT....!!!


Yahudi semakin sesat ..(Yahudi memang sesat !!!). Di negera Zionis itu ada sekolah yang bakal lahirkan lulusan dengan gelaran ‘nabi’.
Sekolah bernama ‘Cain and Abel School for Prophet’ itu mengenkan bayaran 200 shekel (sekira 53 dolar AS) bagi siapa saja yang berniat memiliki gelaran nabi. Untuk mendapatkan gelar Nabi, para pelajarnya hanya perlu mengikuti 40 kelas yang singkat.
Sekolah tersebut memberikan sijil kepada sesiapa yang lulus. Peraturan di sekolah itu juga tidak ketat.

APA MOTIF 'RISALAH BENDERA RAKYAT' DISEBARKAN....???Bosan dengan kerenah juak-juak Pakatan Haram daripada PAS, DAPig dan PGayR yang tidak jemu-jemu dan istiqamah melakukan kekacauan demi kekacauan dalam memastikan keadaan ekonomi dan politikal negara berada di dalam keadaan yang tidak stabil.


Sebentar tadi, Pakatan Haram telah mengerahkan golongan mahasiswa yang tidak mengenang budi yang dikenali sebagai Gabungan Mahasiswa Islam SeMalaysia (GAMIS) untuk hadir ke Dataran Merdeka sewaktu upacara rasmi Rumah Terbuka Hari Krismas Kebangsaan diadakan di situ. Mereka yang tiba berkumpulan kelihatan mengedarkan risalah-risalah di atas. 

KENAPA HADI AWANG TIBA-TIBA KEMARUK SANGAT DENGAN TV3 DAN RTM...???Media siber atau media baru bukanlah asing bagi PAS. Malah komunikasi di kalangan pemimpin dan penyokong PAS hari ini lebih cepat dan berkesan dengan penggunaan teknologi baru. Sebab itu mudah bagi PAS menggembleng penyokong menyertai aktivitinya.Oleh itu adalah kurang munasabah bagi PAS masih mahu menuntut supaya presiden mereka diberi peluang untuk membuat penjelasan berhubung Amanat kontroversil yang dikeluarkannya 31 tahun lalu di televisyen arus perdana.

Sudah pasti PAS tahu bahawa tidak mungkin permintaan ini dipenuhi. Sudah berulang kali diperdebatkan soal keperluan pihak pembangkang diberi peluang bersuara melalui media awam seperti radio dan televisyen bagi menjelaskan pendirian politik mereka, tetapi ditolak.

JOM TENGOK.... PERDANA MENTERI, NIK AZIZ ATAU NIZAR YANG SESAT....???


Agak melucukan bagi seorang yang bergelar Mantan Menteri Besar Perak, di dalam laman sosial Twitternya semalam menuduh Perdana Menteri DS Najib Tun Razak mengajar ajaran sesat dan meminta Majlis Fatwa Kebangsaan dan mengharamkan tabiat khurafat UMNO. 

Nizar Lambai yang selama ini menjadi kuda tunggagan DAPig mempertikaikan isyarat tangan 1Malaysia yang diperkenalkan oleh DS Najib Tun Razak. Apa masalahnya dengan isyarat tersebut? Bukankah sewaktu kita bertahiyyat, isyarat yang sama (mengangkat jari telunjuk) dilakukan untuk mengakui keesaan Allah SWT? Apakah Nizar Lambai menggunakan jari hantu, ibu jari, jari kelingking atau jari kaki sewaktu bertahiyyat?