Friday 29 June 2012

WAJIB BACA!! CIRI-CIRI ULAMA JAHAT DAN ULAMA DUNIA...
Berikut dipaparkan ciri-ciri ulama yang digolongkan sebagai 'ulama jahat' untuk meluaskan pengetahuan kita. Ianya ditulis sendiri oleh ulama PAS...


Mari kita kenali sedikit CIRI-CIRI ULAMA JAHAT


Di antara ciri-ciri ulamak jahat ialah: 
1. Takbur dengan pandangannya walaupun tidak betul dari segi kaedah pengambilan hukum. 
2. Melebihkan dunia sehingga mengabai tugas akhirat. 
3. Takut kepada manusia, tetapi tidak takut kepada Allah dan tidak merasa bimbang dengan apa yang mereka lakukan kepada Allah SWT. 
4. Tamak kepada dunia dan pangkat. 
5. Pengampu kepada pemerintah yang zalim. 
6. Takut memberi nasihat kepada pemimpin yang zalim. 
7. Tidak ada rasa sensitif terhadap penyelewingan yang dilakukan oleh pemerintah seperti rasuah dan penindasan. 
8. Mereka hanya memikirkan tentang kepentingan perutnya sahaja, biarlah agama dicerca. 
9. Bijak bermadah punjangga untuk menarik perhatian orang ramai walaupun salah dari segi fakta. 
10. Bercakap tidak serupa dengan bikin. 
11. Tidak memaparkan akhlak Islam yang sepatut ada sebagai seorang yang ada ilmu agama. 
12. Keluarganya tidak menunjuk contoh suri teladan yang baik seperti anak isteri tidak memelihara aurat.


Petikan itu diambil dari rencana yang bertajuk ‘Awas Ulama’ Jahat’ tulisan Ust. Idris Haji Ahmad bertarikh 3/5/12 dan disiarkan pada 5/5/12. Beliau ialah Pengarah Jabatan Tarbiyah dan Perkaderan, Parti Islam Se-Malaysia (PAS).


Rencana lengkap sebenarnya boleh didapati di sini (tapi telah dipadamkan):
http://idrisahmad.wordpress.com/2012/05/05/awas-ulama-jahat/
nsibib 15


Ini pula rencana untuk mengenal 'ulama dunia'.


Mari kita kenali sedikit CIRI-CIRI ULAMA DUNIA


Berikut saya nyatakan juga ciri-ciri ulama dunia. Saya senaraikan di sini berdasarkan kitab Ulama al-Suq Ulama al-Dunya karangan al-Amin al-Haj Muhammad Ahmad sepertimana berikut:


1- Menyembunyikan ilmu dan kebenaran.
2- Cintakan dunia dan perkara-perkara yang berkaitan dengannya.
3- Mengikut hawa nafsu.
4- Berkeinginan untuk mendampingi dan mendekati pemerintah.
5- Berpura-pura di dalam masyarakat.
6- Menjanjikan akhirat dengan dunia mereka dan di dalam kehidupan mereka melebihkan perkara-perkara dunia serta lainnya.
7- Mengkaji dan menyelidik dengan kesalahan dan kekurangan.
8- Fatwa dengan mengikut syahwat.
9- Dengki dan benci serta tidak insaf.
10- Berbeza amalannya dan kata-katanya.
11- Berdolak-dalih dan berhelah.
12- Menjawab sesuatu dengan akal dan mengingkari serta bongkak untuk menerima kebenaran.


Petikan di atas adalah sebahagian dari rencana 'Ciri-Ciri dan Adab-Adab Seorang Ulama'
http://buluh.iluvislam.com/?p=65

PARTI PAS SYAITAN..???


Ciri-Ciri Parti PAS Syaitan  Nak sebut pun takut la ni. Pasal bukan mudah untuk kita mengisytiharkan sesebuah parti itu sebagai parti Syaitan hahaha.


Terdapat ayat yang menyebut tentang ciri-ciri Parti Syaitan atau hizbussyaitan. Tujuannya adalah untuk Allah membuat perbandingan agar umat Islam dapat membezakannya serta membuat pilihan dengan tepat antara Parti Allah (Parti Islam) ataupun Parti Syaitan.

Firman Allah yang bermaksud,

"..mereka menjadikan agama (memperalatkan agama) untuk tujuan memecah-belahkan dan berklik-klik sehinga menjadi beberapa pecahan (parti-parti). Masing-masing parti pula berbangga dengan apa yang ada di sisi mereka.." - Ayat 53, Surah Al-Mukminum.

Selanjutnya Allah berfirman, maksudnya..

"Syaitan telah menguasai mereka, lalu Syaitan menjadikan mereka itu lupa kepada Allah. Lalu mereka tergolong ke dalam golongan parti Syaitan (hizbussyaitan). Ketahuilah, sesungguhnya Parti Syaitan itu parti yang rugi.." - Ayat 19, Surah Al-Mujadalah.

Ayat-ayat di atas memperjelaskan tentang ciri-ciri parti syaitan seperti berikut..

1- Pemimpin dan anggotanya memperalatkan agama untuk menimbulkan perpecahan di kalangan masyarakat.

2- Bersikap sombong dan berbangga dengan parti masing-masing (sehingga menganggap parti mereka sahaja yang dijamin Syurga, parti lain jahiliah dan ahli neraka.

3- Lupa kepada Allah. Yakni apabila ingin menyelesaikan masalah umat, mereka merujuk kepada teori politik sehingga sanggup bekerjasama dengan parti bukan Islam. Menolak kesepakatan dengan sesama Islam.

Demi kerana untuk meraih undi, PAS sanggup bekerjasama dengan parti-parti yang tidak Islamik seperti DAP dan PKR. Yang secara jelas dasar dan perlembangaan parti mereka tidak berlandaskan Islam. DAP menyokong PAS, sekadar mengambil kesempatan di sebalik isu-isu tertentu yang tidak berlandas dan bersemangat Islam.

Sekiranya  Pakatan Jahanam menang, mereka akan cuba menghapuskan secara sedikit demi sedikit dasar-dasar kerajaan yang menjurus kepada bangsa Melayu dan Islam. Di akhir kisah ini, Islam akan dilayan sama rata di dalam negara ini. Tiada lagi istilah Malaysia sebagai sebuah negara Islam moden dan maju.
RIZIQIN

PULAU PANGKOR TUAN RUMAH 'PANGKOR WORLD JETRACE CHALLENGE 2012'Buat julung-julung kalinya, Pulau Pangkor akan menjadi tumpuan peminat sukan air tempatan dan antarabangsa apabila dipilih sebagai tuan rumah penganjuran ‘Pangkor World Jetrace Challenge 2012 (PWJC) pada 14 dan 15 Julai depan.
Berlangsung di Pantai Pasir Bogak, acara itu juga sebagai tarikan Tahun Melawat Perak 2012 selain mempromosikan Pulau Pangkor sebagai hub sukan air di peringkat nasional dan rantau Asia Tenggara.


Pengerusi PWJC, Khairul Azwan Harun, berkata setakat ini, 14 pasukan sudah mengesahkan peryertaan yang diwakili pelumba tempatan dan antarabangsa antaranya dari United Kingdom, Filipina, Brunei, Singapura dan Indonesia.
“Pelumba jet ski bertaraf antarabangsa yang juga anak jati Pangkor, Mohd Nur Azahari atau lebih dikenali sebagai Eddy Pangkor turut bakal beraksi dalam cabaran itu yang mendapat sokongan padu daripada kerajaan negeri.

ISLAM....MELAYU....DAN...RAJA.....

Kekuatan Agama Islam di Malaysia adalah terletak pada kekuatan perpaduan orang Melayu, Bangsa yang kuat mampu mencapai objektif Agama, kerana itu diatas kecerdikan pemimpian UMNO telah meletak kan syarat yang penting di dalam Perlembagaan 153 .152 , 160 dan juga Pekara 121(A)

Section 1.01 Artikel 153 Perlembagaan Malaysia
Artikel 153 Perlembagaan Malaysia memberikan tanggungjawab kepada Yang di-Pertuan Agong menjaga hak keistimewaan orang Melayu dan penduduk asal Malaysia, secara kumpulannya dirujuk sebagai Bumiputera. Artikel mengspesifikkan bagaimana kerajaan pusat melindungi kepentingan kumpulan-kumpulan ini dengan mendirikan kuota kemasukan ke dalam perkhidmatan awam, biasiswa dan pendidikan awam. Ia juga biasanya dianggap sebagai sebahagian daripada sosial kontrak, dan biasanya dikatakan sebagai pertahanan legal bagi ketuanan Melayu — kepercayaan orang Melayu bahawa mereka adalah penduduk asal Malaysia.

Berikut adalah penyataan penuh Artikel 153 Perlembagaan Malaysia.
Perkara 153. Perizaban kuota berkenaan dengan perkhidmatan, permit, dsb. bagi orang Melayu dan anak negeri mana-mana antara Negeri Sabah dan Sarawak.

'DATUK' GUNA SPDM PALSU UNTUK KAUT KEUNTUNGAN

TIPU...Roshazreel menunjukkan logo kepala surat yang palsu (kiri).

PUTRAJAYA: Pertubuhan Sukarelawan Pencegahan Dadah Malaysia (SPDM) mendapati ada individu menyalahgunakan nama dan memalsukan logo pertubuhan itu pada kepala surat ditandatangani seorang bergelar ‘Datuk’ bagi memperdayakan pihak tertentu, sekali gus mengaut keuntungan mudah daripada sumbangan orang ramai.

Yang Dipertua SPDM, Roshazreel Roslan berkata, beliau menyedari perbuatan individu terbabit selepas menerima panggilan telefon daripada seorang kakitangan sebuah bank yang memaklumkan mengenai penerimaan e-mel daripada pertubuhan itu bagi menukarkan nama akaun sumbangan ke atas nama Pengurusan SPDM baru-baru ini.

ANAK JAWA BAGAN DATOH BAKAL PIMPIN MALAYSIA...???!!!Oleh: Yusuf harun

APABILA membincangkan siapakah yang harus menjadi Perdana Menteri (PM) kalangan pemimpin Pakatan Rakyat, balik-balik nama disebut ialah Anwar Ibrahim, kemudian Haji Hadi Awang. Ada orang kata, “Macam tak ada orang lain lagi.”

Tafsirannya mudah. Nampaknya tidak ada barisan pemimpin pembangkang yang benar-benar layak untuk dicalonkan ke jawatan tertinggi itu. Sebaliknya, majoriti pemimpin dalam PKR dan Pas hanya berkemampuan jadi menteri sahaja. Itu pun berdasarkan ceramah politik atau kenyataan mereka yang tersiar dalam media.

Cakap memang semua orang boleh cakap sedangkan hasilnya belum terbukti, semua orang boleh buat. Ini berbeza dengan kem BN, terutamanya Umno. Sejak dulu lagi Umno tidak pernah ketandusan pemimpin yang layak menjadi PM. Cuma ada yang tidak bernasib baik dalam pemilihan pucuk pimpinan parti atau kurang berminat untuk mempromosikan diri sebagaimana dilakukan Anwar.

Dalam Umno, ramai pemimpin yang berpotensi, walaupun bukan daripada kalangan Naib Presiden Umno. Ada satu atau dua kalangan kepimpinan Pemuda yang mempunyai flair dan karisma untuk menjadi PM. Begitu juga mereka yang terpilih selaku Naib Presiden dalam pemilihan lalu. Antaranya, seorang anak Jawa dari Bagan Datoh yang pernah menjadi Ketua Pemuda Umno dan kini, Naib Presiden Umno.

Walaupun Datuk Seri Dr Ahmad Zahid Hamidi sering menjelaskan kepada umum bahawa beliau tidak bercita-cita menduduki jawatan tersebut tetapi beliau nampaknya tidak berdaya menghalang kejayaan yang ditakdirkan ke atas dirinya.

Kira-kira 30 tahun dulu ketika Dr Mahathir menjadi PM, Zahid hanyalah seorang Mat Motor yang berpendidikan tinggi, berakhlak dan berkerjaya. Beliau kerap menganjurkan konvoi motosikal berkuasa tinggi bagi memupuk kesetiakawanan kalangan belia. Kini cintanya pada motor besar masih berkobar-kobar. Atas semangat dan tujuan ini jugalah Zahid berada dalam Umno.

Namun ditakdirkan Zahid kini berada dalam kalangan pemimpin Pemuda Umno, dilantik menjadi Ketua Penerangannya ketika Datuk Seri Najib Razak menjadi Ketuanya dan akhirnya menjadi Ketua Pergerakan tersebut. Ibarat orang bermain silat dalam gelanggang yang dipenuhi pemain yang sama handal, Zahid tidak menunjukkan buah-buah yang boleh membawa pukulan maut. Dia sedar bukan masanya untuk mendahului mana-mana pihak namun sebagai Naib Presiden Umno, Zahid berada kalangan tokoh yang bakal bersaing masa depan.

Tentu sekali, sebagai pemimpin kanan parti dan menjawat jawatan antara kementerian terpenting negara beliau tidak sunyi daripada ujian, kritikan, fitnah dan tohmahan. Namun Ahli Parlimen Bagan Datoh ini cukup masak dengan pengalaman politik – baik dalam mahupun luar Umno. Zahid melalui detik bersejarah apabila tekanan menyebabkan dia terpinggir sebagai Ketua Pemuda Umno - ini semua gara-gara perkataan kroni yang ditimbulkan dalam ucapan dalam perhimpunan agung Pemuda Umno. Ucapan itu ditujukan kepada kepimpinan Mahathir kerana ketika itu Anwar macam sudah tidak sabar untuk merampas kuasa.

Kini umum mengetahui betapa itu adalah permainan politik Anwar. Namun Anwar tidak sedari ketika itu ialah sesetengah dalam kepimpinan parti berasakan Zahid adalah pemimpin masa hadapan sebaik terpilih sebagai Ketua Pemuda. Telahan mereka itu tepat apabila Zahid kemudiannya dipilih pula menjadi Naib Presiden Umno. Undi tertinggi yang diperoleh adalah memberi pengertian bahawa “wak” sudah dipersiapkan sebagai pemimpin pelapis.

Walaupun sekadar memiliki ijazah pertama pada peringkat awal namun kesungguhannya dalam kesibukan pekerjaan berjaya mendapat ijazah sarjana serta kini peroleh ijazah PhD dari UPM. Jika perhatikan, kenyataan Zahid diadun dengan fakta. Contohnya, ketika menghadiri sidang media di Bagan Datoh baru-baru ini, subjeknya mengenai dasar baru tentera laut AS yang beralih dari Timur Tengah ke rantau sebelah sini bagi mengimbangi pengaruh Republik China.

Sebagai Menteri Pertahanan, Zahid memahami percaturan imbangan kuasa Barat-Timur, terutamanya Barat-China, yang mahu menjadikan Malaysia sebagai bidak atau pawn mereka. Komen beliau adalah sebagai unjuran pemikiran apa yang bakal dihadapi negara ini apabila disenarai negara maju dalam masa tidak sampai sedekad lagi.

Wawasan Zahid adalah praktis dan bersifat global. Hal seperti ini adalah tidak terlalu jauh daripada pemikiran seseorang PM yang harus memikirkan perihal negara dalam konteks global dan sejagat. Jika umum menghalusinya, jelas anak Jawa dari Jelapang Nyiur negara ini cukup berpotensi untuk menduduki jawatan nombor wahid itu satu ketika nanti.-SH

BILIK DIPECAH : FAIL SULIT SYARIKAT AIR KELANTAN DICURI....???


Pagi tadi saya menerima satu panggilan telefon dari Kota Bharu Kelantan yang agak mengejutkan. Pemanggil itu bertanya apakah saya sudah tahu satu kejadian yang memalukan menimpa pejabat Syarikat Air Kelantan Sdn. Bhd yang bertanggungjawab mengurus dan membekalkan air bersih untuk rakyat Kelantan.

Kening saya berkerut keruh mendengar berita itu kerana tidak terdengar apa-apa pula cerita pelik di Kota Bharu berhubung dengan mana-mana agensi atau syarikat berkaitan kerajaan negeri. Cerita hangat di Kota Bharu semalam hanya mengenai demo pre-royalti di perkarangan SUK, sebelum ini mengenai penyelewengan yang dikatakan berlaku dalam Kelantan Gold Trade (KGT) bersabit dinar dan dirham.

Menurut pemanggil itu kejadian itu berlaku enam hari lepas dan berita ini sudah mulai bergerak dan menjadi cakap-cakap di kalangan pegawai kerajaan amnya dan khasnya dari kalangan kakitangan syarikat Air Kelantan SB itu. Ertinya kejadian ini tidak boleh ditusuk selindungkan lagi. Apa lagi kejadian ini juga sudah sampai ke pengetahuan pihak polis, cuma belum terbau oleh media massa sahaja.

'BUJANG SENANG' MASIH UJUD...???


Buaya Bujang Senang Masih Hidup ? Legenda seekor buaya dikenali dengan nama Bujang Senang yang pernah mengganas di Sarawak sekitar tahun 1980-an dan 1990-an dikatakan masih mendiami Sungai Batang Lupar, Sri Aman.
Perkara itu diceritakan oleh pawang buaya tersohor dari Betong, Indet Sanabong, 49, yang mendakwa melihat kelibat buaya sepanjang hampir enam meter tersebut pada Ogos 2004.
Menurutnya, ciri-ciri buaya yang dilihatnya itu benar-benar menyerupai Bujang Senang yang mempunyai belang putih di belakang dan warna kulitnya kelabu.
“Saya percaya Bujang Senang masih hidup berdasarkan ciri-ciri yang ada pada buaya yang saya lihat,” menurutnya di sini kelmarin.
Dakwanya lagi, buaya tersebut mengaku dirinya Bujang Senang selepas dia berdialog secara batin dengan reptilia itu.
Mengimbas kejadian bertemu dengan buaya tersebut, Indet bersama adiknya, Tinggi Sanabong, 48, pergi ke Sungai Batang Lupar bagi menangkap buaya putih untuk dipamerkan di Taman Buaya Miri ketika itu.
Bujang senang dipercayai adalah seekor buaya yang misteri dan mempunyai kuasa sakti. Ada juga yang mengatakan bahawa Bujang Senang merupakan buaya jadian. Kemungkinan lain adalah wujudnya spesis buaya yang sama seperti bujang senang dan membesar ke saiz yang sama di  Sungai Batang Lupar, Sri Aman, Sarawak  – Forblogger 
Dikatakan....ini adalah tengkorak 'bujang senang'...


PERUBAHAN IKLIM DI PUNCAK HIMALAYA...???

The same view, photographed 88 years apart, affords a striking contrast -- and a much diminished glacier.


glacier.png


Before the famed English mountaineer George Mallory died on Mount Everest, he was asked why he wanted to climb it, and his response, perhaps apocryphal, would become the three most famous words in mountaineering: "Because it's there." Something like that impulse had gripped Mallory years prior, when he joined the British Mount Everest Reconnaissance Team in its mission to explore the Himalayas and map a route to the summit now widely known as The Top of the World. Standing in Tibet in 1921, Mallory photographed the north face of the mountain that would claim his life three years later, no doubt marveling at its grandeur. He could scarcely imagine how another mountaineer would use his photograph almost nine decades hence. 

24 'PAKAR' KAD KREDIT DARI 5 NEGARA DITAHAN

kad-kredit

NEW YORK -  Seramai24 orang ditahan menerusi tindakan bersepadu - Operation Card Shop -  membabitkan 13 negara berhubung sindiket mencuri maklumat melibatkan lebih 400,000 kad kredit.

Seramai 11 orang ditahandi Amerika Syarikat dan enam di United Kingdom, Bosnia (dua) dan masing-masing satu di Bulgaria, Norway dan Jerman.