Wednesday 27 February 2013

WARIS SULTAN SULU ENGGAN BERUNDUR DARI LAHAD DATU.....


TANJUNG LABIAN (Lahad Datu): Polis bersedia untuk menamatkan pencerobohan yang melibatkan kumpulan Sulu di kampung Tandou, kira-kira 165 kilometer dari sini, apabila penceroboh bersenjata pada saat akhir tidak mempedulikan cubaan pihak berkuasa Malaysia dan Filipina untuk membawa mereka meninggalkan Sabah dengan aman.

KLUK-KLEK HUDUD PAS......!!!


Kronologi Proses Permohonan Kelantan Utk Melaksanakan Hukum Hudud (sejak tahun 1993)

1. Selesai tiga tahun mengambil alih pemerintahan Kelantan iaitu pada tahun 1993, Menteri Besar, Nik Abdul Aziz Nik Mat memberitahu kepada rakyat bahawa kerajaannya akan menunaikan janji manifestonya iaitu melaksanakan hukum hudud di Kelantan.

2. Rang Undang-Undang Jenayah Syariah II Kelantan itu kemudian dibahaskan dalam persidangan Dewan Undangan Negeri selama beberapa hari dan mendapat persetujuan lebih 1/3 ahli dewan rakyat.

3. Rang undang-undang itu kemudian dibawa mengadap Sultan Kelantan untuk diperkenan dan ditandatangani. Dengan sedikit penerangan dan ceramah mengenai hukum hakam Islam iaitu hudud terkandung sebanyak 0.001 peratus dari keseluruhan syariah, lalu bersetujulah baginda Sultan Ismail Petra dan terus menurunkan tanda tangan.Selama setahun hudud Pas diluluskan, iaitu dari tahun 1993 sehingga akhir tahun 1994, Nik Aziz Nik Mat dan wakil-wakil rakyat Pas Kelantan membuat ceramah ke seluruh negeri untuk menyatakan bahawa hukum hudud Pas perlu dilaksanakan.

PEGUAM WANITA ISLAM MEMBANTU ORANG ISLAM MURTAD...!!!

PAS REMBAT DUIT PENEROKA FELDA....SATIPUL SAMANLAH KALAU BERANI....!!!


ISU TANAH JANJI PAS DAN WANG LESAP DI KETENGAH JAYA - KAMI TUNGGU SAMAN DARI SATIPUL!!!
“Umno semakin terdesak. Fitnah d wujudkn dgn tuduhn bahawa saya sebg bekas Adun 1999-2004, Jsr, Pas caw Ketengah Jaya maupun Tetuan Azman Wan Helmi & Associate terlibat merembat Rm1.4j duit anak generasi kedua bg Tanah Gen 2 Felda Ktgh jaya.Bahkn Tn Guru Hj Hadi juga d tuduh sama. Saya sudah berbincang & pihak lawyer akn mengambil tindakn saman dlm masa terdekat. “
Petikan di atas adalah yang ditulis oleh Satipul dalam FBnya….. .(sepatut FB Satipul Bahri tapi jadi FB Saipul Bahri…..itu nama sebenar pun mahu tipu juga ke….hahaha)

PENULARAN FENOMENA 'T' DI SELURUH KELANTAN....


Kini fenomena simbol ' T ' sudah menular ke seluruh bumi Kelate dan rakyat Kelate semakin bersemangat untuk menukarkan pemerintahan Kelate pada PRU kali ini. 

' T ' untuk TUKAR & TRANSFORMASI


Golongan muda telah mual dengan janji-janji palsu yang ditaburkan dan kini MEREKA mahu berubah...TUKARRR...


dan lagi.........

DAP AKAN GABUNGKAN MALAYSIA DENGAN SINGAPURA...???


Saya ada satu maklumat yang agak menakutkan juga,.. maklumat nie mybe sesetengha pihak dah tahu.. tapi tak berape jelas..

Jika PR dapat memerintah malaysia.. PR melalui kekuatannya DAP akan menggabungkan Malaysia dgn Singapura.
Seterusnya.. Suara ahli Parlimen Bukan Melayu Singapura + Bukan Melayu Malaysia akan menenegelamkan suara Melayu di dalam UMNO BN.

Setersunya, gabungan ini jika kita amati akan mendapatkan kemudahan yang begitu senang untuk Mereka mengusulkan perlembagaan baru seterusnya suara bukan Melayu yang selama ini majority beragama Kristian akan mintak & gubal undang2 baru..

DAP MEMBELA ISLAM...???

Pergh....hebatkan tajuk....malah ianya diakui sendiri oleh Khalifah Lim Guang Eng...hahaha wat lawak ke ape??? DAP dan juak PR mendakwa Islam di bawah DAP lebih terbela...kononnya kerajaan DAP Penang telah menambah peru ntukkan untuk hal ehwal Islam di Penang dari masa ke semasa...berbeza dgn pemerintahan dibawah BN...dap kononnya telah memperumtukkan sehingga berbilion billion ringgit demi memperkasakan penyebaran dan dakwah Islam di Penang....
Masalahnya lupakah kita bahawa siapa yang menuntut Kalimah Allah digunakan dalam bible bahasa Melayu? atau lupakah orang Islam semua parti mana yang menentang penubuhan negara Islam dan Malaysia sebagai negara Islam? siapakah yg mengungkap "over my death body"? siapa yg menjual tanah tapak masjid??...dan lupakah kita siapa yang mengherdik dan menghina Islam dengan menyatakan bacaan memperdengarkan Al-Quran sebelum subuh itu mengganggu dan bising???

TERGEMPAR !!! PEMIMPIN PKR UTARA KANTOI....!!!


Hi readers, kecoh der WA dengar orang ni salahkan orang tu dan orang tu salahkan orang ni setelah WA letup edisi selak sikit-sikit tentang Pemimpin PKR Utara Yang Kantoi Main Lendir dengan darah dagingnya sendiri di ofis 2 hari lepas. (Rujuk SINI untuk siri 1 dan SINI untuk siri 2).

Mana taknya.. masing-masing berteka teki malah ada yang merasakan macam kenal dengan pemimpin yang WA maksudkan tu. Untuk siri ke-3 seperi yang WA janjikan semalam, kisah Pemimpin Lendir yang dikenali sebagai ABANG 'S'.. di kalangan janda-janda yang dah pernah atau sedang menjadi mangsa kerakusan SEKS dia...

ANDA NAK TAHU...BETAPA KAYANYA PAS....???


1.) ISLAM BENARKAN MENGUMPAT
Kota Bharu, Jumaat - Nik Aziz  berkata mengumpat atau memburukkan orang lain dibenarkan dalam Islam, tetapi hanya di tempat yang sesuai. Walaupun Islam melarang perbuatan itu, ia dibenarkan apabila kita perlu menyuarakan sesuatu yang membara dalam diri kita. Kita tidak boleh menyimpan perasaan dendam itu. (8hb. April 1995)

AMARAN UNTUK SULTAN SULU....Manila : Presiden Filipina Benigno Aquino, semalam memberi amaran kepada Sultan Sulu dia mungkin berdepan ‘tindakan undang-undang maksimum’ kecuali pengikutnya diundurkan dari Malaysia.

Dalam ucapan disiarkan televisyen negara itu, Aquino berkata, jika Sultan Sulu memilih tidak bekerjasama, segala tindakan yang dibenarkan undang-undang digunakan bagi ‘mencapai keadilan untuk semua pihak’ yang terbabit.

ADAKAH ANDA SANGGUP BUNUH ANAK SENDIRI HANYA KERANA SAIZ KEMALUAN ANAK LELAKI ANDA KECIL......???

GILER.... memang giler....kejam giler....!!!! Seorang ibu sanggup membunuh anak kandungnya sendiri hanya kerana anak lelakinya yang baru berusia 7 tahun itu memiliki saiz alat kelamin yang kecil...!!! Apakah ibu-ibu sekarang sudah tidak punya naluri kemanusiaan terhadap anak sendiri.....???? BINATANG PUN SAYANG ANAKNYA.... Ikuti kisah sebenarnya.....


5 TAHUN MENGHILANG.... ANWAR BELA BALA....???


Selepas lebih kurang 5 tahun penyiasat persendirian Balasubramaniam Perumal (PI Bala) menghilangkan diri bersembunyi di India, Ahad lepas bersamaan 24 Februari 2013, akhirnya PI Bala muncul di KLIA dengan sambutan hangat oleh kira-kira 50 penyokong PKR. 

Sambutan yang diberikan oleh PKR terhadap PI Bala itu mengesahkan lagi wujudnya peranan parti itu dalam merencanakan komplot jahat mereka memanipulasi dan mensensasikan kes pembunuhan model Mongolia, Altantuya untuk dikaitkan dengan Perdana Menteri, Dato' Seri Najib Tun Razak.

( FOTO ) KOLEKSI UNTUK ORANG YANG SELALU LALAI SOLAT 5 WAKTU SEHARI SEMALAM....WALAU ......di mana sekalipun anda berada di mukabumi ini.... sebagai seorang manusia yang mengaku beragama Islam.... seharusnya tidak ada alasan untuk tidak melakukan perkara ke 2 di dalam Rukun Islam....
Bukankah solat itu adalah tiang agama.....mendirikan solat bermakna mendirikan tiang agama.... solat yang WAJIB dilakukan adalah 5 waktu sehari semalam.... BUKANNYA 5 waktu sehari semalam kalau sempat!!!!
Manakala bagi yang musafir.... ada cara untuk tetap menunaikan solat... 
Perkara pertama yang akan ditanya oleh Allah kepada kita diakhirat adalah.... SOLAT...
Jadi.... muhasabah lah diri masing-masing....
Lagi gambar-gambar menarik di bawah......