Sunday 25 August 2013

USTAZ MOHD KAZIM ELIAS SELAMAT DIBEDAH


Difahamkan, Ustaz Kazim Elias telah menjalani satu pembedahan (tapi tidak dinyatakan sebabnya)..

Pembedahan telah berjalan dengan baik dan telah selesai. Ustaz Kazim Elias telah keluar dari bilik pembedahan pada jam 7:30 malam tadi. Alhamdulillah...

TENTERA MESIR TAHAN 2 PELAJAR PERUBATAN DARI MALAYSIA


mesi

Kuala Lumpur – Dua penuntut perubatan Malaysia di Mesir dilaporkan ditahan pasukan keselamatan negara berkenaan selepas didapati melanggar arahan perintah berkurung, Selasa lalu.
Mereka yang sepatutnya dihantar pulang ke Malaysia pada hari berkenaan, gagal dihubungi selepas mendaftarkan diri di kedutaan besar Malaysia di Kaherah.

KENYATAAN BANGANG KETUA PENERANGAN 'MANGKUK HAYUN' PAS.....


Bangla 40K Pun Tak Boleh Nak Bukti, 1.4 Juta Pulak Lagi?????URA-URA pembangkang kembali guna pendekatan kononnya BN akan bawa berjuta pengundi hantu untuk mengundi dalam PRU14 yang akan datang, nampaknya seakan jadi kenyataan setelah Ketua Penerangan PAS, Tuan Ibrahim Tuan Mat menyatakan kebimbangannya bahawa 1.4 juta pekerja Bangladesh yang akan dibawa masuk ke negara ini nanti untuk bekerja, akan bertukar menjadi pengundi hantu.

ANGGOTA MALBATT 5 MAUT NAHAS DI LUBNAN.... AL-FATIHAH


Seorang anggota pasukan Batalion Malaysia 5 (Malbatt 5) berpangkat Sarjan, yang menyertai misi Pasukan Interim Pertubuhan Bangsa-Bangsa Bersatu di Lubnan (Unifil), maut apabila kenderaan kembalik yang dinaiki hilang kawalan dan terhumban lima belas meter ke dalam cerun.

Panglima Angkatan Tentera Jeneral Tan Sri Zulkifeli Mohd Zin berkata nahas pada kira-kira 5.40 petang semalam waktu tempatan (10.40 malam waktu Malaysia) itu meragut nyawa Sarjan Rosdi Mohamad Zan, 32.

Nahas berlaku apabila kenderaan kembalik yang dinaiki Allahyarham selaku ketua kenderaan bersama dua yang lain, terbalik ketika menunda kenderaan perisai Condor di satu selekoh di kawasan operasi berhampiran Bandar Houla.

A. SAMAD SAID MENINGGAL DUNIA.....???


Berita mengenai Sasterawan Negara, Datuk A. Samad Said yang dikatakan telah meninggal dunia adalah tidak benar sama sekali.

SENARAI KORBAN NAHAS BAS DI GENTING HIGHLAND


KUALA LUMPUR - Berikut adalah senarai nama 35 daripada 37 mangsa yang terkorban dalam nahas bas di Genting Highlands Rabu lepas yang  dikeluarkan Hospital Kuala Lumpur (HKL) hari ini.

Menurut Ketua Jabatan Forensik HKL Dr Mohd Shah Mahmood, mereka ialah:

JEHAN MISKIN JAWAB ISU PAKAI RANTAI LAMBANG SALIB

Inilah gambar yang dimuatkan Jehan di Instagramnya yang mencetuskan 'isu panas'.
Inilah gambar yang dimuatkan Jehan di Instagramnya yang mencetuskan 'isu panas'.

Pelakon juga pengarah Jehan Miskin sedih dengan dakwaan dia kononnya membelakangkan agama ekoran sekeping foto yang menunjukkan dia bersama isterinya memakai loket berbentuk lambang salib yang dimuatkan di laman Instagram miliknya, baru-baru ini.