Friday 28 June 2013

SIDANG DUN PERAK KECOH....

Post Pic


IPOH : Sidang Dewan Undangan Negeri (DUN) Perak hari ini kecoh dengan pertikaman lidah apabila pembangkang mempertikaikan soal pencalonan Barisan Nasional (BN) bagi jawatan Speaker.

BEKAS ADUN DAP NEGERI SEMBILAN DI PENJARA, REMBAT DUIT RAKYAT MISKINMahkamah Rayuan yang dipengerusikan oleh Hakim Dato'  Abdul Malik Ishak mengekalkan hukuman penjara 10 tahun keatas bekas Adun DAP Negeri Sembilan yang pernah berkhidmat selama 3 penggal (DUN Rasah - 1978-86 dan DUN Jimah 1986-90), M. Kuppusamy.

Fakta kes yang dilaporkan oleh Bernama yang dipetik oleh NST, Kuppusamay yang juga adalah seorang peguam telah menyalahguna wang berjumlah RM66,647 milik Zainal Abdul Majid.

Wang berkenaan adalah hasil tuntutan insurans diatas kematian anak mangsa yang kemalangan jalanraya.

BENJY TUMBUK KEPALA JURUGAMBAR, BERANG RAKAM GAMBAR KENA TANGKAP...!!!

Ramai peminat dunia hiburan Malaysia semalam terkejut dengan berita penahanan Benjy atau nama sebenar Khaeryll Benjamin Ibrahim untuk kali kedua berkaitan salah guna dadah.
Benjy telah di’bawa ke Mahkamah Majistret Ampang untuk mendapatkan perintah tahanan reman dan ketika berjalan berhadapan sekumpulan jurugambar, pelakon ini telah bertindak agresif.

PENJELASAN KERAJAAN MELAKA MENGENAI PENUTUPAN JONKER WALK


MELAKA : Kerajaan negeri Melaka akan tetap membuka laluan bagi kenderaan di sepanjang pasar malam Jonker Walk di Jalan Hang Jebat di sini bermula Jumaat.

TAHUKAN ANDA... GADIS INI BENAR-BENAR MENANGIS AIRMATA DARAH...!!!

Jika sesuatu perkara yang menyakitkan hati berlaku kepada kita.... antara ayat yang biasa kita sebutkan sebagai melepaskan geram adalah "Menangis airmata darah sekalipun, aku takkan kembali kepadanya". Menangis airmata darah disebut sebagai menggambarkan sesuatu yang mustahil akan berlaku.

Tahukah anda.... ada seorang gadis.... telah benar-benar menangis airmata darah !!!!


Yaritza Oliva mengejutkan doktor apabila menangis air mata darah. - AGENSI

KPN DAN MENTERI DALAM NEGERI TERLIBAT KESALAHAN....MORAL PASUKAN POLIS TERGANGGU ...???


KUALA LUMPUR : Moral pasukan polis daripada peringkat bawahan hingga ke ibu pejabat di Bukit Aman terganggu ekoran berita muka hadapan sepanjang tempoh dua hari ini membabitkan Ketua Polis Negara (KPN) dan Menteri Dalam Negeri yang terlibat dalam melakukan kesalahan.

AARON AZIZ AHLI KUMPULAN GENGSTER SINGAPURA..???KUALA LUMPUR : Pelakon Aaron Aziz mendedahkan dia pernah melakukan aktiviti tidak bermoral pada zaman remajanya dengan menyertai satu kumpulan gengster di Singapura.

Aaron atau nama sebenarnya Aaron Mustapha Aziz, 37, berkata, dia sering dianggap lelaki ganas sehingga ditakuti ramai orang namun pengalaman bergaul dengan golongan itu telah banyak mengajar dia untuk mengenali masyarakat di sekeliling.

"Biasalah zaman muda dahulu. Perasaan ingin tahu melebihi segala-galanya dan semua benda kita mahu cuba dan lihat.

"Tetapi berkawan dengan orang jahat tidak semestinya kita akan jadi jahat. Pada pendapat saya berkawan dengan mereka mengajar saya jadi bijak dalam mengenali orang di sekeliling saya," katanya.