Sunday 6 May 2012

FAKTA BERSIH 3.0 YANG DI SPIN PUAK PRPELIK TAPI BENAR : IKAN KELI BERKEPALA 2


Sekali pandang dari atas... mcm ikan keli biasa.....Walaupun dah banyak kejadian kembar kepala dua ni gua tengok sepanjang hidup, tapi ini kira first time gua tengok kewujudan ikan kembar berkepala dua beb..

Kejadian pelik lagi aneh ni berlaku di negara China.. Seorang suri rumah terkejut setelah mendapati salah seekor ikan keli yang dibelinya berkepala dua..

Akhirnya, ikan keli menjadi hidangan makan malam kepada keluarga tersebut..

Seolah-olah ikan itu sedang mengangakan mulutnya....


2 Kepala ikan yang bertindih atas dan bawah itu kelihatan sedikit 'menakutkan'......penulis.

IBU KECEWA VS ANAK DERHAKA..!!!
LAHABAU la ko Azmin, orang tanya lain, ko jawab lain. Anak derhaka, tak boleh pakai. Kalau dah mak sendiri pun ko sanggup buat. Apa tah lagi orang lain. Derhaka dengan mak sendiri, mati nanti tak diterima bumi. Baru ada akai..

Lihat Video luahan hati seorang Ibu kepada anak derhaka!!

AZMIN SI TANGGANG MODEN - AZWAN KEMBALI MEROYAN DI TWITTER.....

Kekecewaan Che Tom - Azwan Ali Kembali Meroyan di Twitter

Pada 18 Januari lalu, pengacara televisyen Azwan Ali pernah berjanji secara terbuka tidak akan mencampuri urusan adiknya, Ummi Hafilda selepas dia mengeluarkan Tweet mengancam untuk membunuh Ummi.
Selepas dikecam dan laporan polis yang dibuat, Azwan sambil menangis tereask-esak dan memegang kertas memohon maaf secara terbuka di hadapan Ummi dan media terhadap sikapnya.
Azwan ketika itu membuat dua akuan bersumpah, pertama memohon maaf kepada adiknya itu dan memohon maaf kepada semua pihak atas kenyataannya di laman Twitter.
“Sebagai abang, dia (Ummi) bukan wanita keji. Saya mohon maaf kepada Ummi juga kerana tuntutan ibu yang tabah menghadapi dugaan kerana pergolakan anak-anak. Saya janji akan tunaikan lafaz yang dibaca mulai 17 haribulan,” katanya ketika itu.
Berikutan melihat Azwan mengalirkan air mata jantan memohon maaf, Ummi bersetuju untuk menarik balik laporan polis yang dibuatnya terhadap Azwan.
Azwan yang ketika itu mendakwa menjadi mangsa hasutan pihak lain, juga berjanji akan memperbaiki hubungan dengan Ummi.
Dia juga berjanji tidak akan mencampuri urusan politik atau menghina sesiapa lagi.
Azwan juga ketika itu memohon maaf kepada bekas Perdana Menteri, Tun Dr Mahathir Mohamad dan isterinya kerana bahasa kasar dalam akaun Twitter miliknya.
Namun, janji itu hanya tinggal janji apabila Azwan Ali sekali lagi mula menyerang banyak pihak dengan bahsa yang kasar.

Kekecewaan Che Tom - Azwan Ali Kembali Meroyan di Twitter

Kali ini berkisar dengan luahan kekecewaan ibu mereka, Che Tom terhadap sikap abang mereka, Azmin Ali yang dikatakan tidak menghiraukan ibunya sendirinya.
Seperti dahulu, luahan marah dibuat melalui akaun Twitter miliknya.
Kali ini Azwan menggunakan gelaran bangkai pula ke atas pengguna akaun Twitte lain.
Berikutan kenyataan Azwan itu, dia juga diserang kembali pihak yang kurang senang dengan sikapnya yang kerap menggunakan bahasa yang kasar dalam akaun Twitter miliknya.
Azwan juga dilihat enggan mengalah dan berusaha menjawab balik semua twitter yang kurang bersetuju dengan sikapnya.

ADAB MUSLIMAT PAS YANG SOMBONG DAN BONGKAK LAYAN TETAMU...!!!
Entah agama mana yang muslimat Pas ni ikut bercakap dengan orang yang menziarahinya dengan muka yang sombong dan bongkak.

Dalam Agama Islam turut menggariskan beberapa adab yang perlu dipelihara dan dihayati oleh umat Islam yakni dengan menghormati dan memuliakan tetamunya. 

Hal ini ditegaskan oleh Rasulullah S.A.W melalui hadithnya yang bermaksud “ Barangsiapa yang beriman kepada Allah s.w.t. dan Hari Akhirat ,maka hendaklah ia memuliakan tetamunya.”

Sejak Pas bersengkongkol dengan parti kafir DAP mereka menjadi sombong riak seolah-olah rakyat sudah menyebelahi mereka.


Menurut muslimat PASDAP ni, dia tidak akan memaafkan polis yang memancutnya dengan buih sabun. Apa kata keluarga polis dan para peniaga juga tidak akan memaafkan muslimat Pasdap yang membuat kacau bilau di sekitar Kuala Lumpur sehingga mencederakan beberapa Polis dan ada yang parah pun.

MAJLIS FATWA KEBANGSAAN KELUARKAN HUKUM YANG MEMALUKAN NIK AZIZ...!!!


Muzakarah Jawatankuasa Fatwa Majlis Kebangsaan Bagi Hal Ehwal Agama Islam Malaysia hari ini memutuskan haram untuk umat Islam menyertai perhimpunan atau demonstrasi yang bertujuan tidak baik, melanggar undang-undang serta mencetuskan huru hara dan kekacauan dalam negara.

Pengerusinya Prof Emeritus Tan Sri Dr Abdul Shukor Husin berkata jawatankuasa memandang serius isu itu di mana sebahagian umat Islam telah bertindak sebagai perusuh jalanan dalam banyak perhimpunan atau demonstrasi termasuk seperti yang berlaku pada perhimpunan di ibu negara 28 April lepas.

"Tindakan merusuh, membawa kacau bilau dan merosakkan harta benda awam adalah suatu perbuatan yang ditegah Islam. Malah niat untuk menjatuhkan negara yang sah di sisi undang-undang melalui penganjuran demonstrasi seumpama itu juga haram di sisi agama.

 

"Sesiapa juga tidak boleh buat, tidak (boleh) bersetuju ke arah (usaha) mendatangkan kemudaratan, keresahan, menjadikan rusuhan sesama kita hingga berpecah, apatah lagi kalau berlaku pertumpahan darah," katanya pada sidang akhbar selepas mempengerusikan muzakarah ke-99 jawatankuasa itu di sini.

Sehubungan itu, katanya umat Islam yang menyertai demonstrasi itu perlu insaf kerana tindakan itu bukan daripada ajaran Islam kerana Islam tidak pernah menyuruh umatnya bertindak sedemikian sehingga mengancam nyawa sesama manusia demi mencapai sesuatu agenda.

Abdul Shukor berkata sebagai sebuah negara yang mengamalkan sistem demokrasi, banyak saluran perbincangan yang lebih bermanfaat boleh dilaksanakan tanpa menggadaikan keamanan negara.

Beliau berkata turut dibincangkan dalam muzakarah itu adalah gejala Lesbian, Gay, Biseksual, Transgender dan Transeksual (LGBT) yang tidak memerlukan pengeluaran sebarang fatwa kerana ia jelas haram di sisi Islam.

Selain mengelak daripada terjebak dalam seks songsang seumpama itu, Abdul Shukor berkata umat Islam juga diminta tidak terlibat secara langsung atau tidak langsung dengan sebarang gerakan, sokongan atau kempen mengenai LGBT.

"Untuk orang yang menunjukkan sokongan dan simpati kepada LGBT pun haram juga. Tugas menghapuskan gejala ini adalah tugas semua umat Islam dan jika kita sokong perkara yang tidak baik itu dikatakan bersubahat dan berdosa jawabnya," katanya.

Beliau berkata tindakan menyanjung pemimpin yang menyokong LGBT juga perlu dielakkan kerana Islam sendiri menyenaraikan ciri-ciri pemimpin yang boleh dipilih antaranya bermoral tinggi, patuh ajaran agama, berpengetahuan dan amanah.

Abdul Shukor berkata muzakarah turut menyeru pihak berkuasa untuk mengambil tindakan bagi menyekat gejala seks songsang daripada terus berleluasa.

Dalam pada itu, beliau berkata pemimpin, individu atau media dinasihat menghentikan sikap suka mendedahkan secara terbuka perkara-perkara keji yang didakwa dilakukan mana-mana pihak.

"Ini kerana perbuatan mendedahkan keaiban orang lain lebih-lebih lagi yang berkait dengan hubungan seksual amat ditegah Islam. Jika bertujuan untuk menghapuskan kemungkaran, serahkan kepada pihak berkuasa untuk menjalankan tugas," katanya.

-- BERNAMA

GEMPAR!!! SAIFUDIN NASUTION YANG BAHLOL TAHAP GABAN!!!!


SAPUDIN NASUTION ~ SAYA WAJIB MEMFITNAH & BERDUSTA MENGENAI SPR

Wan Ahmad Wan Omar  ~ Butirannya Telah DipUtarbelitkan oleh PKR bagi Memfitnah Pengerusi SPR

TERDAHULU kita dikejutkan dengan pendedahan sensasi oleh Sapudin Nasution yang mendesak Pengerusi SPR meletak jawatan atas alasan kononnya Pengerusi SPR adalah ahli UMNO. Butiran yang diberikan oleh PKR seperti berikut:-

Nama WAN AHMAD BIN WAN OMAR
No KP 490101035179


No Keahlian UMNO 2374564
Kod Cawangan KUBANG BUNGGOR
Kod DUN 02213 (CHETOK)
Kod Bahagian 022 (PASIR MAS)
PASIR MAS, 6 Mei 2012 - Ahli UMNO Cawangan Kubang Bunggor, Wan Ahmad bin Wan Omar mengecam tindakan Setiausaha Agung PKR, Datuk Saifuddin Nasution Ismail menggunakan identiti beliau sehingga dikaitkan sebagai Timbalan Pengerusi SPR, Datuk Wan Ahmad bin Wan Omar. Peniaga kedai makan berusia 63 tahun itu kesal dengan tindakan tanpa usul periksa parti itu yang menggunakan maklumat peribadi dari kad pengenalannya untuk mendesak Timbalan Pengerusi SPR itu meletakkan jawatan. Wan Ahmad berkata nombor kad pengenalannya 490101-03-5179 telah digunakan oleh Saifuddin untuk dimuatkan kedalam kenyataan media PKR yang dikeluarkan pada 27 April lalu. Sambil menegaskan tindakan tersebut sebagai tidak bertanggungjawab, beliau melahirkan rasa simpati kepada Datuk Wan Ahmad yang dituduh sebagai ahli UMNO atas dasar nama yang sama dengannya. "Sebenarnya, ahli UMNO Cawangan Kubang Bunggor itu adalah saya dan nombor kad pengenalan itu milik saya," kata Wan Ahmad. Sebelum itu, kenyataan media PKR turut menggunakan maklumat nombor kad pengenalan yang sama dengan peniaga kedai makan Pasir Mas ini dalam desakan agar Timbalan Pengerusi SPR itu meletakkan jawatan atas dasar Datuk Wan Omar adalah ahli UMNO. Malah nombor keahlian UMNO, kod cawangan, kod DUN dan kod bahagian yang dikeluarkan oleh kenyataan media PKR itu juga menggunakan maklumat dari peniaga kedai makan Pasir Mas tersebut. Datuk Wan Omar juga pernah menafikan dakwaan PKR bahawa beliau adalah ahli UMNO sekaligus menuntut Setiausaha Agung PKR itu memohon maaf secara terbuka. Saifuddin turut mempertahankan dakwaannya dengan alasan sudah mengemukakan bukti kepada umum.
PKR sudah amat terdesak. Tanpa melakukan pembohongan, penipuan, pendustaan dan memfitnah pihak-pihak lain, PKR fikir ianya mampu menyelamatkan PKR, DAP dan PAS serta Pakatan Rakyat yang semakin rapuh dan di tolak rakyat. 

Sebab itulah hamba selalu katakan, jika ianya datang daripada PAS DAP PKR jangan mudah terpedaya kerana pepuak itu bukannya tau bercakap benar pun. Semanjang menipu ... berbohong ... berdusta ... dan memfitnah.

Pengerusi SPR patut saman atau mengambil tindakan undang-undang ke atas PKR kerana memfitnah beliau.

TEPUK DADA TANYA IMAN WA CAKAP SAMA LU
DAP ANTI ISLAM & MELAYU
PKR KAKI PENIPU
PAS MATI KUTU DI BULI SEKUTU
~  JAS SALLEH ~