Sunday 15 September 2013

NAMA MELAYU DI KRISTIANKAN..........


Semasa membuat kajian dan penyelidikan berkenaan kes kalimah ALLAH, saya terfikir berkenaan bagaimana kalimah ALLAH boleh diguna oleh kristian. Saya perhatikan kaum barat ini suka menukar nama sesuatu atau seseorang yang kemudiannya bertukar menjadi sesuatu yang kadang-kadang langsung tidak ada makna, atau membawa makna yang sangat berbeza.

KONFLIK MNLF - 7 RAKYAT MALAYSIA DI ZAMBOANGA TERSELAMAT


KUALA LUMPUR - Kementerian Luar hari ini mengesahkan tujuh rakyat Malaysia yang dikesan berada di Zamboanga, Mindanao, Filipina ketika konflik bersenjata di wilayah itu Isnin lepas, selamat.

Menurut kenyataan Wisma Putra, dua daripada mereka dibawa keluar dari Zamboanga menerusi jalan darat kerana lapangan terbang di Zamboanga City ditutup kepada penerbangan komersial.

POLIS TEMBAK MATI ISTERI, BAPA MERTUA DAN DIRINYA SENDIRI

Polis tembak isteri, bapa mertua

SHAH ALAM - Seorang anggota polis yang dipercayai menghadapi sakit mental dilaporkan menembak isteri dan bapa mertuanya, malam tadi.

AWAS !!! SENARAI BARANGAN KEPERLUAN HARIAN ADA UNSUR BABI...........


Artikel ni dipetik dari sini...

Betul atau tidak kesahihannya.... wallahua'lam.... Jom kita ikuti butirannya..................
Diantara barangan yang ditegah umat Muslim memakannya kerana kehalalannya diragui....

Babi SUDAH JELAS HARAMNYA PERHATIAN KEPADA SEMUA UMAT ISLAM RISALAH INI DIEDARKAN OLEH DR. RASHEED MOS,UNIVERSITI MALAYA KL, PERSATUAN PENGGUNA MALAYSIA , MAJLIS AGAMA ISLAM MALAYSIA & JABATAN KASTAM MALAYSIA. KAJIAN TELAH DIBUAT OLEH MAHASISWA UTM, UUM, USM, UM, UKM, & CAP.

2 PENJENAYAH DARI SARAWAK DIBURU POLIS


Hari ini sebuah Facebook Polis Sarawak mengeluarkan dua keping gambar penjenayah yang dikehendaki atas beberapa kes jenayah di kawasan Sibu dan Miri . 

Kedua - dua suspek adalah berketurunan Cina dan mereka dikatakan amat berbahaya kerana telah dipercayai terlibat dalam Kes Bunuh dan Cubaan Bunuh di Sibu serta Miri.