Saturday 5 April 2014

KAPAL HAIXUN BERJAYA KESAN GETARAN KOTAK HITAM MILIK #MH370 ???


Sebuah kapal peronda China, Haixun mengesan isyarat getaran dengan frekuensi 37.5 kHz di kawasan carian pesawat penerbangan MH370 di selatan Lautan Hindi, lapor agensi berita Xinhua.

AKHIRNYA.... DEWAN NEGARA LULUSKAN PINDAAN PCA 1959, BERI KUASA PENUH PADA PDRM


DEWAN Negara akhirnya meluluskan Rang Undang-undang Pencegahan Jenayah (Pindaan dan Pemerluasan) 2013 bagi meminda Akta Pencegahan Jenayah (PCA) 1959 seterusnya mengembalikan kuasa mencegah aktiviti jenayah berat dan jenayah terancang kepada pasukan polis.

DS ROSMAH TIDAK MELATAH.... TENANG DAN BERSAHAJA MENJAWAB TOHMAHAN DAN FITNAH .....

gambar rosmah

ROSMAH JAWAB FITNAH PESAWAT DINAIKINYA TERHEMPAS | Sangat melampau… itulah yang boleh dirumuskan terhadap perbuatan seorang pengguna Facebook yang memuatnaik status menyatakan isteri Perdana Menteri, Datin Seri Rosmah Mansor meninggal dunia selepas pesawat terhempas.

AMERIKA SYARIKAT DALANG MISTERI KEHILANGAN #MH370 ???


SHAH ALAM : 

Jika benar andaian bahawa terdapat kuasa besar terlibat dalam misteri kehilangan MH370, maka Malaysia tidak mampu membuat keputusan sendiri selain hanya bergantung kepada arahan dan petunjuk negara tersebut.

KECEWA TIDAK TERPILIH TEMUDUGA PEMANDU UGUT BAKAR DIRI DALAM AMBULANS

***

Gara-gara kecewa kerana tidak terpilih untuk temuduga jabatan, seorang pemandu ambulans mengugut mahu membakar dirinya di dalam ambulans di Institut Sukan Negara (ISN), Bukit Jalil, di sini, Jumaat.

#MH370 - KOS PENCARIAN PESAWAT HILANG PALING MAHAL DALAM SEJARAH PENERBANGAN DUNIA


Kos misi mencari dan siasatan ke atas pesawat Penerbangan Malaysia MH370 yang hilang sejak 8 Mac lalu bakal menjadi misi paling mahal dalam sejarah penerbangan, menurut angka yang dianggarkan oleh Fairfax Media.

KELUARGA ALLAHYARHAM PENOLONG PENGARAH KASTAM SELANGOR TUNTUT SAMAN RM8 JUTA TERHADAP SPRM


KUALA LUMPUR 4 April :

Keluarga Penolong Pengarah Kastam Selangor, Ahmad Sarbaini Mohamed, yang ditemui mati di pejabat Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) Wilayah Persekutuan di Jalan Cochrane di sini, tiga tahun lepas, hari ini memfailkan tuntutan saman RM8 juta terhadap SPRM, kerajaan dan tujuh defendan lain.

DAKWAAN PENDUDUK MALDIVES KUKUH, TEORI #MH370 MENDARAT DI DIEGO GARCIA PERLU DIAMBIL PERHATIAN !!!


SPEKULASI berhubung MH370 sentiasa wujud sejak hari pertama pesawat MAS itu hilang 8 Mac lalu dan spekulasi atau teori ini akan tetap dibangkitkan di internet selagi pesawat ini tidak berjaya ditemui.

Sehingga kini, pasukan mencari dan menyelamat (SAR) masih gagal menemui sebarang objek yang boleh dikaitkan dengan MH370.