Thursday 4 June 2015

SINAR BARU UNTUK 6,000 STAFF MAS YANG KEHILANGAN PEKERJAAN


Nasib kakitangan Malaysia Airlines (MAS) yang diberhentikan terbela apabila kerajaan menerusi Khazanah Nasional Bhd. (Khazanah) telah menyediakan peluang pekerjaan kepada mereka.

WARTAWAN BBC TERSILAP TWEET RATU ELIZABETH TELAH MANGKATPENYIAR BBC terpaksa membuat permohonan maaf selepas salah seorang wartawannya menulis kenyataan di Twitter mengenai kemangkatan Ratu Elizabeth pada Rabu selepas dia mengingatkan latihan mengenai berita kemangkatan diraja itu adalah benar.

BUAYA BAHAM WANITA KETIKA SEDANG BASUH KAKI DI SUNGAI SUAI


KES serangan buaya yang berlaku di negeri Sarawak,sudah menjadi perkara yang tidak asing lagi didengari. Namun,kejadian diserang buaya bukan sesuatu yang sering berlaku.

TUN M AKAN BERSAMA PM DI FORUM TERBUKA 'NOTHING2HIDE'


Penganjur sesi dialog terbuka bersama-sama Perdana Menteri, Najib Abdul Razak telah mengesahkan penyertaan bekas Perdana Menteri, Tun Dr. Mahathir dalam dialog tersebut.

HARAP MAKLUM - TIADA KAPAL TERBANG TERHEMPAS DI KELANTAN


Jabatan Bomba dan Penyelamat Kelantan menerima panggilan yang mendakwa melihat sebuah pesawat dipercayai terhempas di Rantau Manis, Gua Musang. Jurucakapnya berkata, pihaknya menerima panggilan pada jam 8.36 malam dan sepasukan pegawai serta anggota sudah bergegas ke lokasi kejadian. Difahamkan, hingga jam 10.30 malam tadi, bomba belum menemui sebarang objek dan operasi sedang giat dilakukan. 

ERRA FAZIRA BERUBAH.... BERTUDUNG LITUP


ALOR SETAR - Sejak akhir-akhir ini nama diva popular negara, Erra Fazira tiba-tiba "meletop" menjadi topik hangat para peminat hiburan tempatan apabila tampil berimej bertudung pada minggu-minggu akhir pertandingan Kilauan Emas musim ke-5.