Friday 26 July 2013

(VIDEO) : TRAJEDI KERETAPI LAJU SEPANYOL TERGELINCIR, KORBANKAN 80 PENUMPANG


SUSULAN tragedi keretapi tergelincir di Sepanyol. Baru sahaja diedarkan satu video menunjukkan saat-saat terakhir keretapi berkenaan sebelum tergelincir dan membunuh 80 orang.

Video berkenaan yang ditunjukkan hanya selama 10 saat, menunjukkan keretapi itu yang sedang melalui satu lengkung sebelum beberapa gerabak di tengah keretapi terkeluar dari landasan.

BERTENGKAR SAMBIL BERTELANJANG BULAT DI TENGAH JALAN...!!!


Pasangan yang bertengkar ditempat umum mungkin perkara biasa dan sering dilihat. Namun, pasangan di China ini melakukan hal yang agak pelik. Mereka bertengkar di tengah jalan sambil menanggalkan pakaian masing-masing sehelai demi sehelai sehingga keduanya berbogel...

PENGIKUT SYIAH DI KEDAH ADALAH GOLONGAN PROFESSIONAL YANG KECEWA BANYAK PIHAK MENENTANG SYIAH.....???

3,000 pengikut Syiah di Kedah golongan profesional

PENDANG  –  Kira-kira 3,000 pengikut fahaman Syiah Imammiah di Kedah yang telah dikenal pasti kebanyakan terdiri daripada golongan profesional.'

Ketua Syiah Kedah, Abdullah Hassan berkata, semua pengikut fahaman itu dari Jitra, Pendang, Sungai Petani, Alor Setar dan beberapa kawasan berhampiran.

EVOLUSI FACEBOOK SEJAK AWAL KEWUJUDANNYA.....

Facebook newsfeed bagi sebahagian user facebook telah pun  bertukar ke wajah baru. Malahan sebahagiannya  juga telah menerima profile page rekabentuk yg baru. 

Tahukah anda bagaimanakah keadaan profile page ataupun facebook newsfeed ketika mula-mula ia diwujudkan? Secara sedar ataupun tidak, sebenarnya, ianya telah melalui beberapa evolusi.

Oleh itu, mari kita lihat evolusi page facebook tersebut : 

PENGAKUAN ISLAM 3 KANAK-KANAK INDIA BATAL DAN TIDAK SAH....???

murtadxxx

Mahkamah Tinggi Ipoh, semalam memutuskan perakuan pengislaman terhadap tiga anak seorang guru tadika, M Indira Ghandi, adalah batal dan tidak sah.
Pesuruhjaya Kehakiman Lee Swee Seng memutuskan pertukaran agama yang dibuat Mohd Ridzuan Abdullah, bapa kepada Tevi Darsiny, 16; Karan Dinish, 15 dan Prasana Diksa, 5, adalah tidak mengikut peraturan.

AWAS !!! FILAMENT FISH STICK DAN CHIKUWA FISH ROLL MENGANDUNGI DNA BABI !!!

Oleh : Jabatan Hal Ehwal Agama Islam Perlis (JAIPs)

Jabatan Hal Ehwal Agama Islam Perlis (JAIPs) telah mendapat maklumat dari pihak berkuasa di pintu masuk sempadan Malaysia- Thailand mengenai sampel makanan, kategori ikan dan hasilannya yang mengandungi Deoxyribonucleic Acid (DNA) babi iaitu produk Chikuwa (seasoned Fish Roll) dan Filament Fish Sticks yang berjenama Pasific Food Processing (PFP). Orang ramai dinasihatkan agar berhati-hati dalam memilih produk makanan tersebut agar ianya mendapat pengesahan halal yang diiktiraf oleh JAKIM dan Jabatan Agama Islam Negeri (JAIN).
Awas! DNA Babi Dalam Chikuwa Fish Roll Dan Filament Fish Stick - Terbakor