Saturday 6 October 2012

KETUA PENGARANG SUARA KEADILAN SOKONG UMNO..???


Kelab Wartawan Muda Malaysia sokong pindaan Seksyen 114A Akta Keterangan 1950 kekal


Kelab Wartawan Muda hari ini membuat laporan polis terhadap ketua pembangkang, Anwar Ibrahim, serta tiga ahli parlimen dari Pakatan Rakyat (PR) iaitu Tian Chua, Mahfuz Omar dan R Sivarasa kerana mahu membawa tiga peguam asing ke Parlimen untuk membentangkan isu Scorpene.

PEMBELIAN SCORPENE MENGIKUT PROSEDUR ~ ZAHID


Datuk Seri Dr Ahmad Zahid Hamidi
BAGAN DATOH - Menteri Pertahanan Datuk Seri Dr Ahmad Zahid Hamidi berkata Ketua Audit Negara telah memperjelaskan pembelian kapal selam Scorpene mengikut prosedur perundangan dan laporan rasminya harus diterima pakai oleh semua pihak.
 

AZMIN ALI SEKEH MUSTAFA ALI..... TAPI MEREKA BUKAN ADIK BERADIK..!!!!!


Pergeseran antara Setiausaha Agung PAS, Datuk Mustafa Ali dengan Azmin Ali semakin panas apabila beliau membalas sindiran Naib Presiden Parti Keadilan Rakyat (PKR) itu dengan mengatakan anak emas Datuk Seri Anwar Ibrahim tersebut terlalu bercita-cita. Malah beliau yang dikenali sebagai orang kanan Presiden PAS, Datuk Seri Abdul Hadi Awang secara berkias dan sinis memberitahu, sebagai orang tua, beliau faham perasaan dan cita-cita politik seorang pemimpin muda seperti Ahli Parlimen Gombak 

AMALKAN....10 SURAH MENCEGAH...

Hiasan


1.  SURAH AL-FATIHAH
Mencegah kemurkaan/kemarahan Allah SWT

INILAH PADERI YANG JADI JENTERA DAP.... PAS TAK BANTAH!!!!


Ketua Menteri Pulau Pinang Lim Guan Eng berkata, penganut Kristian tidak harus berdiam diri walaupun merasakan mereka "tidak bersalah, suci dan tidak terlibat dalam perbuatan salah".

ZURAIDA vs FAEKAH.... DALAM DRAMA CINTA 3 SEGI MB SELANGOR..!!!


hiasan

SHAH ALAM - Majlis Pimpinan Selangor kecewa sambil menegaskan Setiausaha Politik kepada Menteri Besar, Faekah Husin sepatutnya mengelak daripada membuat komen-komen yang tidak patut berhubung kenyataan kontroversi kedudukan Tan Sri Abdul Khalid Ibrahim jika Pakatan Rakyat (PR) memenangi Pilihan Raya Umum ke-13.

SENARAI KABINET BAYANGAN 'KRONI' PR....

Berikut senarai Kabinet Bayangan PR:
Perdana Menteri:
Anwar Ibrahim (PKR, Permatang Pauh)
1. Timbalan Perdana Menteri:
a. Abdul Hadi Awang (PAS, Marang)
b. Lim Kit Siang (DAP, Ipoh Timur)
c. Satu kerusi sama ada dari Sabah atau Sarawak yang akan menjaga hal ehwal Malaysia Timur.

PEKERJA SEKS PURATA LAYAN 200 LELAKI SEBULAN.....

Hiasan

KUALA LUMPUR  : “Secara purata pekerja seks berusia 16 hingga 25 tahun di Malaysia melayan 10 lelaki sehari. Mereka biasanya bekerja 20 hari sebulan dan ini bermakna mereka melayan 200 lelaki sebulan.

ROS SAHKAN ANAK PERTUBUHAN TIDAK SAH

Ahmad Maslan

Jabatan Pendaftaran Pertubuhan Malaysia (Ros) mengesahkan Persatuan Anak Peneroka Felda Kebangsaan (Anak), yang aktif sejak 2007, sebagai sebuah pertubuhan "tidak sah" kerana tidak pernah didaftarkan dengan agensi itu.

KAMAL AFFANDI PERLUKAN BANTUAN ANDA.....


SEPERTI biasa....awal pagi sebelum memulakan lain-lain tugas, teman akan selongkar blog-blog kawan-kawan teman untuk mengetahui isu-isu terkini samada di dalam atau luar negara. Dengan maklumat yang diperohi melalui blog-blog itu, dapatlah teman menambah sedikit ilmu pengetahuan..... kata pepatah, sikit-sikit lama-lama jadi bukit.

Pagi ini teman tertarik dengan entry terkini dari blog MAZIDUL AKMAL yang memaparkan mengenai kisah penganalisis jenayah berpengalaman dan  terkenal di negara ini iaitu saudara Kamal Affandi Hashim. Beliau dikhabarkan mempunyai AVM dalam otaknya.

BACA SETERUSNYA ARTIKEL MENGENAI SAUDARA KAMAL AFFANDI, sila klik .....  BLOG MAZIDUL  

NOTE :
  • Esok, jam 9 pagi, Kamal Affandi Hashim akan bersama CakapDotCom dalam sesi pertama di Kota Damansara, Petaling Jaya, Selangor.
  • Kepada rakan, sahabat, kenalan dan pembaca blog berhasrat membantu mengumpulkan wang lebih RM40,000 itu, sila hubungi Azmil Abdul Aziz di talian 013 63 666 73.