Friday 2 November 2012

TAK APA SOI LEK HINA HUDUD, SEBAB DIA BUKAN ISLAM....!!!!!!!


Mursyidul Am PAS, Nik Abdul Aziz Nik Mat pada 12 Ogos 2009, tiga tahun dulu secara terbuka telah memberi lampu hijau kepada para pemimpin DAP untuk menghina Islam dengan alasan mereka yang berbuat demikian itu tidak beragama Islam.

Menurut Nik Aziz, "DAP kalau hina Islam pasal dia bukan Islam. Yang orang Islam tolak Islam itu lebih menghina Islam," demikian katanya ketika mempertahankan tingkah laku dan tutur kata lancang pemimpin DAP yang semakin kerap mempersendakan dan menghina Islam.


JAWAPAN KENAPA PAS 'DICERAIKAN' 35 TAHUN YANG LALU....


DALAM apa-apa pertikaian pun, akhirnya kita akan merujuk kembali kepada sejarah. Tidak kiralah apa isu pun, yang penting faktanya.

Menyelusuri fakta-fakta sejarah itulah, satu rumusan perlu difikirkan apakah benar kerajaan Barisan Nasional (BN) telah ‘menganaktirikan’ Pas suatu ketika dulu. Atau adakah Pas sebenarnya yang ‘angkat kaki’ dari kerajaan BN pada 1977 ekoran ‘sifat tikam belakang’nya terhadap BN.


Di sini saya utarakan dahulu sedutan ucapan Perdana Menteri, Tun Hussein Onn pada 9 Disember 1977 sempena Perjumpaan Ketua-ketua UMNO Bahagian di Dewan Tuanku Abdul Rahman, Kuala Lumpur.

TERGEMPAR..!!! ADNAN YAACOB DIKEHENDAKI POLIS...!!!


BIAR BETULLL....??

Pihak polis sedang mengesan individu ini bagi membantu dalam siasatan satu kes penipuan bank di bawah Seksyen 420 Kanun Keseksaan.

AMAH KEPARAT, SONGLAP BARANG KEMAS AZNIL....!!!

Amah Kebas Barang Kemas Milik Aznil Nawawi
PETALING JAYA- Seorang pembantu rumah warganegara Indonesia melarikan sejumlah barang kemas milik personaliti popular Aznil Nawawi.

DIALAH ORANG PERTAMA YANG..................1. Orang yang pertama menulis Bismillah :
Nabi Sulaiman AS.

TRAJEDI LORI MINYAK REMPUH JAMBATAN.....

maut

RIYADH - Seramai 22 orang terbunuh apabila sebuah lori tangki minyak merempuh jambatan di kawasan perindustrian di sebelah timur ibu negara Arab Saudi hari ini.

GEMPAR !!! BLOGGER LANCAU PEMBANGKANG 'MELANCAUKAN' HUDUD.....!!!


Foto dari : I4TT

TAHUKAH ANDA.... SIAPAKAH empunya wajah pemuda di atas....???
Cuba imbas kembali memori anda....
Mungkin pernah terjumpa di mana-mana.... atau pernah terserempak ketika menikmati Milo di kopitiam berhampiran kediaman anda...?
Ataupun mungkin anda pernah bertegur sapa di majlis atau konvensyen media sosial, misalnya.....?
Amat-amati lagi wajahnya..... mungkin giginya.... senyumannya..... ataupun susuk tubuhnya yang melidi itu...
Masih tak kenal ?...... teman pun tak kenal..... haha!!

SELEPAS KHALWAT DENGAN BINI ORANG, BADRUL AMIN KANTOI DI MAJLIS AJARAN SESAT...!!!

Badrulamin antara yang ditahan dalam serbuan di markas Al-Arqam di Bandar Country Homes, Rawang malam tadi.

RAWANG – Jabatan Agama Islam Selangor (JAIS) menyerbu sebuah majlis khas yang dipercayai cuba menghidupkan kembali ajaran sesat Al-Arqam di Bandar Country Homes di sini malam tadi.

PERAK : DULU BIJIH TIMAH..... SEKARANG EMAS....???


IPOH – Perak yang dulunya kaya dengan bijih timah, kini dikejutkan dengan penemuan di beberapa kawasan yang dikenal pasti menjadi lubuk emas.

KEBAKARAN DAHSYAT DI MAJLIS PERKAHWINAN....

Ini bukan kebakaran di majlis perkahwinan.... ini adalah kebakaran di sebuah kilang kimia di Belanda.

KEBAKARAN yang berlaku di sebuah majlis perkahwinan di Wilayah Timur, Arab Saudi, kelmarin, telah melenyapkan kemeriahan majlis itu sehingga meragut sekurang-kurangnya 23 nyawa termasuk kanak-kanak dan dianggap di antara trajedi kebakaran paling mengerikan di Negara Timur Tengah, tahun ini.