Thursday 12 December 2013

KEANEHAN DI PUSARA ALLAHYARHAM AMMAR SELEPAS HAMPIR 40 HARI KEPERGIANNYA......

Malaysia dikejutkan dengan kematian Mohd Amar yang mana mendapat penghormatan yang tertinggi ditanah penjuang islam. Kematian nya ditangis oleh banyak pihak didalam dan luar negara.  Satu kejadian dengan IZIN  ALLAH telah berlaku diatas pusaranya .Subhanallah Maha Suci Tuhan yang mengizinkan semua ini berlaku.
kubur

KENAPA PAS PERAK PINGGIRKAN NIZAR LAMBAI ???


Cerita bekas Menteri Besar Perak era Pakatan Datuk Nizar Jamaluddin tidak dilantik sebagai Pesuruhjaya PAS Perak bagi sesi sekarang terus menjadi bahan percakapan bukan sahaja sama ada di negeri ini malah juga di luar Perak.

( VIDEO ) - BUKTI MAT SABU AMALKAN SYIAH

KDN

PUTRAJAYA  :  Ketua Setiausaha Kementerian Dalam Negeri,  Datuk Abdul Rahim Mohamad Radzi mengesahkan “orang nombor dua PAS” yang didedahkan oleh Menteri Dalam Negeri Datuk Seri Dr. Ahmad Zahid Hamidi sebagai pengikut fahaman Syiah adalah Timbalan Presiden parti Islam itu, Mohamad Sabu.

ENGGAN TERIMA BAYARAN - GARDENIA MALUKAN MB TERENGGANU ???


KUALA TERENGGANU  : Menteri Besar Terengganu, Datuk Seri Ahmad Said melahirkan rasa terharu apabila pihak pengurusan syarikat roti Gardenia enggan menerima bayaran roti yang diagihkan kepada mangsa banjir yang terperangkap di negeri itu baru-baru ini.

CUACA BURUK - HELIKOPTER MENDARAT CEMAS, 6 PEKERJA PELANTAR MINYAK, 2 JURUTERBANG, TERSELAMAT

Hiasan
Dua juruterbang dan enam pekerja pelantar minyak terselamat selepas helikopter yang dinaiki mereka terpaksa membuat pendaratan cemas di tengah laut berikutan cuaca buruk berdekatan pesisir pantai Bintulu pada Khamis.

( VIDEO ) - JURUALIH BAHASA ISYARAT PALING BANGANG DI DUNIA !!!

1

Memalukan, itu yang boleh dikatakan kepada jurualih bahasa isyarat yang dilantik semasa upacara peringatan Nelson Mandela di Johannesburg. Lelaki tersebut yang membuat isyarat-isyarat tangan yang tidak difahami sepanjang ucapan peringatan berlangsung dikritik hebat oleh Persatuan Orang Pekak Afrika Selatan terutama pengarahnya, Bruno Druchen.

LELAKI BAKAR KERETA ANGGOTA POLIS PERAK, BERANG KENA SAMAN


Kapar : Berang disaman polis kerana melanggar lampu isyarat merah dan tidak memakai topi keledar, seorang lelaki nekad membakar kereta Toyota Vios milik seorang anggota polis berpangkat konstabel dalam kejadian di sebuah taman perumahan di daerah ini, kelmarin.

OBAMA RAIKAN KEMATIAN MADIBA

Obama_selfie

Presiden Amerika Syarikat, Barrack Obama, meneruskan tradisi sikap biadap dan angkuh kuasa besar negara itu ketika menghadiri majlis pengkebumian kepada mendiang Nelson Mandela.

KEPUTUSAN PMR 2013 PADA 19 DISEMBER


KUALA LUMPUR 12 Dis - Keputusan peperiksaan Penilaian Menengah Rendah (PMR) 2013 akan diumumkan pada 19 Disember ini, demikian menurut Kementerian Pendidikan.

( FOTO ) - NGERI !!! MAYAT WANITA DIKERAT DAN DIPENGGAL KEPALA BUKAN DI SIBU

Ketua Polis Daerah Sibu, Asisten Komisioner Shafie Abdullah menafikan kes pembunuhan kejam melibatkan seorang wanita berlaku di Durin, Sibu seperti yang disebarkan oleh pengguna laman sosial Facebook semalam.

JOHAN AS'ARI KEMALANGAN, PETANDA APA ....???


Dikhabarkan pelakon popular yang sedang hangat dengan pilihan jodohnya, Johan As'ari telah terlibat dengan kemalangan kereta sebentar tadi.