Thursday 17 July 2014

KENAPA DAP DAN PAS BENCI SANGAT DENGAN KETUANAN MELAYU ???


Sejak akhir-akhir ini DAP semakin berani mempertikaian hak dan perlembagaan negara yang berkaitan dengan umat Islam. Manakala – PAS seolah-olah tidak berupaya lagi menahan kehendak dan nafsu serakah DAP dalam menghapuskan hak dan keistimewaan Melayu sedikit demi sedikit. 

KEMENTERIAN PENGANGKUTAN TIDAK SETUJU HARGA BAHARU UJIAN LESEN MEMANDUDan sebenarnya.....


'AHLI FIKIR' CELAKA UGUT BUNUH DATUK SERI NAJIB TUN RAZAK..... DIAMKAN AJE KE !!!!!!


Seorang pengguna akaun Facebook yang menamakan dirinya sebagai AHLI FIKIR telah melakukan ugutan untuk membunuh Perdana Menteri, Najib Abdul Razak. Individu ini juga merupakan orang barisan hadapan SAM yang dipimpin oleh Chegu Bard.

THE MALAYSIA BOOK OF RECORDS IKTIRAF PROGRAM UiTM MENGUBAH DESTINI ANAK BANGSA


Program Mengubah Destinasi Anak Bangsa yang dianjurkan oleh Universiti Teknologi Mara (UiTM) di Perak mendapat pengiktirafan The Malaysia Book of Records sebagai program keluarga angkat terbesar di Malaysia.

PEMUDA UMNO PERAK CADANG UJUDKAN PUSAT KHAS GELANDANGAN


Pergerakan Pemuda UMNO Perak menyarankan agar kerajaan negeri mempertimbangkan cadangan mewujudkan sebuah pusat khas bagi membantu golongan gelandangan di masa akan datang.

SEORANG PENGURUS JUALAN GLC DITAHAN SPRM DISYAKI RASUAH RM1.7 JUTA


PUTRAJAYA – Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) menahan seorang pengurus jualan sebuah syarikat berkaitan kerajaan (GLC) yang terlibat dalam industri aksesori dan perkhidmatan kenderaan pagi ini.

RUMAHTANGGA 7 TAHUN, 2 ANAK.... AKHIRNYA EZANY NIZARIF CERAIKAN LIZDA NURYANTI


Desas desus keretakan rumah tangga pelakon drama popular Ezany akhirnya terjawab apabila beliau mengesahkan bakal berceari dengan isterinya, Lizda Nuryanti, 32, selepas tujuh tahun mendirikan rumah tangga.

TLDM SELAMATKAN KAPAL TANGKI MALAYSIA DIRAMPAS LANUN DI LAUT CHINA SELATAN


Sekumpulan lanun menyerang kapal tangki Malaysia dan melarikan kargo berisi minyak sebelum menghanyutkannya dalam serangan terbaru di perairan Laut China Selatan, lewat malam tadi.