Wednesday 24 September 2014

STRATEGI PEMAJU PERUMAHAN TENDANG MELAYU DARI KAWASAN BANDAR

Hiasan

KENAIKAN HARGA RUMAH KEDIAMAN
1.      Masalah harga rumah adalah satu isu yang kian meruncing di dalam negara ini. Golongan muda yang berpendapatan rendah dan sederhana adalah golongan utama yang menjadi mangsa akibat terbeban dengan peningkatan harga rumah yang kian mahal mutakhir ini. Mereka bukan sahaja tidak mampu memiliki rumah kediaman setelah bekerja dan berkeluarga, malah terpaksa pula menyewa di kediaman kos rendah.

(VIDEO) : PELAJAR LELAKI MAUT DIBAHAM HARIMAU PUTIH DI DALAM KANDANG

Pelajar berkenaan kelihatan ketakutan sebelum maut diserang harimau putih tersebut. Gambar AFP, September 23, 2014.

Seekor harimau putih menerkam seorang pelajar sekolah dan membahamnya di sebuah zoo di New Delhi semalam.  Menurut laopran daripada Republika Online, saluran-saluran televisi menyiarkan rakaman kamera litar tertutup (CCTV) yang menunjukkan pelajar lelaki tersebut ketakutan di dalam kandang yang menempatkan enam ekor harimau putih, bersama singa dan harimau kumbang. 

DALANG PASANG KAMERA ZOOM DALAM TANDAS KAFETARIA UIAM UGUT SEBAR VIDEO PELAJAR ???!!!


Satu-satunya universiti yang berjaya menarik perhatian media, Universti Islam Antarabangsa yang terletak di KL. Belum selesai lagi kes-kes simbah cat, ada lagi kes baru yang berlaku. Isu terkini yang berlaku di universiti itu mengundang tanda tanya bagaimana boleh terjadi. Isu panas melibatkan para pelajar dan mungkin sesetengah pensyarah.

DAP LABEL 4 EXCO PAS PENGKHIANAT TETAPI NIK AZIZ DOA BALA UNTUK BN.... KHHAAKKKK TUIHHHH!!!

image

Empat anggota Exco kerajaan negeri daripada Pas yang sebelum ini menyokong kepemimpinan Tan Sri Abdul Khalid Ibrahim, kini dituduh sebagai pengkhianat oleh DAP.

Setiausaha Agung DAP, Lim Guan Eng berkata, ini kerana kempat-empat mereka iaitu Ahli Dewan Undangan Negeri (ADUN) Cempaka, Iskandar Abdul Samad; Sallehen Mukhyi (Sabak Bernam), Dr. Ahmad Yunus Hairi (Sijangkang) dan Dr. Halimah Ali (Selat Klang) dilihat mengingkari prinsip solidariti dan demokrasi dalam pakatan pembangkang.

TANGAN HITAM DI GAMBAR SELFIE NI MILIK SIAPA ???


Sekeping gambar menjadi viral apabila dikatakan terdapat tangan misteri disamping gadis- gadis yang sedang makan di sebuah restoran.