Wednesday 2 January 2013

DOKUMEN CINCIN - DEEPAK BAKAL BERTUMBUK DENGAN RAFIZI..???


Rafizi Ramli hari ini mengeluarkan dokumen yang kononya menyatakan dokumen pembelian cincin oleh Deepak buat Rosmah Mansor. Meh layan dokumen tersebut dibawah ni.

 1. Dokumen tersebut mengandungi satu email dari Leona Wan, yang didakwa seorang kakitangan Dehres Ltd mengenai invois pembelian untuk Datin Seri Rosmah. Dehres Ltd adalah sebuah syarikat permata yang benar-benar wujud dan maklumat lanjut boleh didapati di laman www.dehres.com;Dibawah dokumen tersebut tertera Datin Mansor Rosmah yang mana atas sebab dokumen yang kabur inilah Rafizi Ramli menyatakan Rosmah Mansor menerima cincin dari Deepak Jaikishnan.Malah Rafizi sendiri tidak pasti apakah Liona Wan merupakan kakitangan syarikat tersebut ataupunsebaliknya. Namun demikian apa yang benar benar dimainkan Rafizi Ramli PKR ini adalah tulisan BIRU dibawah sekali dengan ayat....... Baca di sini

TETAPI.... Deepak menafikan mengenai pendedahan tersebut....!!!

YA, ALLAH! AMPUN!!!.. SANGGUP KAFIRKAN AYAH SEBAB AMANAT HADI AWANG...!!!!!


'Saya perdengarkan kaset ucapan Datuk Seri Abdul Hadi Awang yang berkait dengan amanat itu dan ayah bertanya adakah dia kafir kerana menyokong UMNO dan saya menjawab begitulah.

Air matanya bergenang. ''Ketika itu saya tidak merasa apa-apa tetapi apabila mengenangnya kini, saya tak mampu mengungkapkan apa yang saya rasakan kini," ujar Abdul Rashid mengimbas keterlanjurannya yang sangat dikesali sehingga kini.

Abdul Rashid Abdul Wahab, 65, sanggup melakukan apa sahaja ketika itu sehingga tergamak mengkafirkan arwah ayahnya sendiri semata-mata berpegang kepada Amanat Haji Hadi dengan harapan orang tuanya kelak akan bersama dengan Pas.

AGENDA KRISTIAN - UMMAH JANGAN TERPESONGDi Malaysia kini heboh diperkatakan tentang berbagai cara para pendakwah dan gereja Kristian mengKristiankan orang Melayu/Islam yang menimbulkan ketegangan agama. Hal ini telah lama berlaku tetapi ianya dibuat secara sulit/sembunyi-sembunyi, bermula daripada pemerintahan penjajah Inggeris lagi di mana mereka mendirikan berbagai sekolah, hospital dan rumah kebajikan Kristian. 


Para pendakwah Kristian yang mengikuti misi tentera mereka (Barat) ke berbagai negara di seluruh dunia telah menjalankan kegiatan penyebaran agama Kristian di kalangan umat bukan Kristian dengan motif tersembunyi. Motif nyata adalah mengaut kekayaan material dan kuasa. Agama Kristian pula digunakan oleh kuasa-kuasa penjajah Barat (Inggeris, Portugis, Belanda, Sepanyol, Jerman, Itali dll) untuk mendapat kekayaan dan kuasa daripada negara-negara yang dijajah supaya rakyat yang memeluk agama Kristian akan patuh kepada penguasa dan gereja.

TAHUKAH ANDA.... INI SEMUA KERJA GOOGLE MAPS!!!


Kita selalu menggunakan Google Maps sebagai rujukan untuk mengetahui sesuatu tempat. Boleh dikatakan seluruh dunia boleh dilihat melalui Google Maps. Dari bandar-bandar besar hinggalah ke kawasan pedalaman yang terpencil. Akan tetapi, tahukah anda bahawa ada 10 tempat di dunia yang dilarang sama sekali dipaparkan dalam Google Maps.
Tempat tersebut adalah;
1. The Royal Residence, Belanda
Royal Palace Amsterdam di Belanda – dipanggil Koninklijk Paleis Amsterdam – menyertai satu senarai panjang tempat-tempat yang dikaburkan dalam Google maps yang berkaitan dengan keluarga diraja Belanda, termasuk Stables Diraja dan satu lagi kediaman yang dipanggil Huis 10 Bosch.

PAS TAKUT BUAT SARINGAN CALON BUDU....???


Calon Pas PRU-13 tidak perlu tapisan SPRM kerana kaedah pemilihan parti itu lebih diyakini - Timbalan Setiausaha Agung Pas Takiyuddin Hassan. 

Itulah kata-kata yang keluar dari mulut si Takiyuddin ni. Nak tergelak pun ada bila baca matter bodoh dia ni.

Yalah sedangkan UMNO/BN pun buat saringan. Ini calon PAS yang memang terkenal dengan gila BUrit dan DUit (short form BUDU) tak nak ditapis pulak. 

Mana boleh macam tu beb? Kalau betul yakin semua calon bersih suruhlah SPRM siasat baru jantan. Itulah PAS...dulu korang cerita banyak, sekarang bila dah rasa kuasa dan penangan BUDU maka nak dicover line pulak kata bersih.

Wei PAS, aku lagi percaya kat anjing atau babi la dari nak percaya kat korang ni. Ptuiiihhhhh...di sini


GEMPAR !!! ALIA TELANJANG BULAT PERSENDA ISLAM....!!!


KAHERAH - Seorang wanita Mesir, Alia al-Mahdy berdepan dengan ancaman kewarganegaraannya mungkin ditarik balik selepas dia berbogel tanpa memakai sebarang pakaian di depan kedutaan negara ini di Stockholm, Sweden baru-baru in.
Portal berita Al-Arabiya semalam melaporkan bahawa seorang aktivis, Mahmoud Abdel Rahman telah memfailkan aduan kepada pendakwa raya berhubung perbuatan Alia.
Menurut Mahmoud, imej Mesir rosak dan tindakannya itu mempersendakan agama Islam selepas Alia berbogel pada 20 Disember lalu.
Mahmoud meminta supaya nama Alia, 22, diletakkan di dalam senarai orang yang perlu dipantau supaya dia boleh ditangkap ketika memasuki Mesir.


Dalam aduannya itu, dia menyatakan Alia menulis ayat-ayat yang menghina draf perlembagaan baharu Mesir dengan bantuan dua aktivis wanita daripada kumpulan FEMEN.

PANAZSS !!! MALAYSIA AKAN DIGULINGKAN OLEH SEORANG JURULATIH PLKN...???!!!


Kuala Lumpur 2 Dis - Bendera Republik Malaysia yang diberikan Sang Saka Malaya telah dikibarkan dilandasan LRT Masjid Jamek. Tindakan biadap ini telah dilakukan oleh seorang yang bergelar Mahasiswa yang sedang melanjutkan pelajaran di Universiti Putra Malaysia.


Identiti Mahasiswa ini telah dikenalpasti dan dia merupakan Alumni Universiti Sains Malaysia yang sedang menyambung Master di UPM. Mohd Haizal ini juga merupakan seorang jurulatih PLKN di Kem Paya Indah dan berasal daripada Kg. Sungai Manila Sabah. 

KENAPA TIDAK PERCAYA SYIAH SUDAH MENAPAK DI MALAYSIA...???


Kuala Lumpur 31 Dis - Anak kepada bekas Presiden PAS, Ustaz Fadzil Noor iaitu Ustaz Ahmad Fauwaz Fadzil melahirkan kekecewaannya terhadap akhbar Harakah yang begitu pro kepada Syiah dan mendahului kenyataan Pemimpin Iran yang begitu anti kepada Ahli Sunnah daripada kenyataan Dr Mursi yang merupakan seorang Ahli Sunnah. Beliau juga menegaskan bahawa mereka yang berfahaman Syiah perlu dibuang daripada parti PAS.

“PAS mesti menjadi medan perjuangan ahli sunnah wal jamaah seperti yang berlaku kepada Ikhwanul Muslimin. Ikhwan adalah kefahaman sunni seratus peratus, tiada Syiah dalam Ikhwan,” -  Ahmad Fauwaz 

Kenyataan Ahmad Fauwaz ini menunjukkan bahawa golongon Syiah telah mula menguasai PAS semenjak bekas Timbalan Presiden PAS Ustaz Nasharuddin tewas kepada Mat Sabu dalam pemilihan timbalan presiden yang lepas. 

Pada waktu ini PAS bukan sahaja terpaksa berhadapan dengan tekanan dan kerenah langsung dari pemimpin parti yang berkiblatkan idealisme Anwar Ibrahim malahan turut menghadapi senario lain yang telah lama membarah dalam struktur kepimpinannya.