Saturday 30 March 2013

LAHAD DATU : PENGGANAS KIRAM JADIKAN KAMPUNG TANJUNG BATU UMPAMA 'PADANG JARAK PADANG TEKUKUR'....!!!


Peluru bertaburan di jalan raya, rumah yang dibina dan dihuni sejak 40 tahun lepas penuh berlubang dengan kesan tembakan dan ada di antaranya musnah sama sekali akibat dibakar kumpulan militan dari selatan Filipina yang bertempur dengan pasukan keselamatan.


Keadaan sayu itu menyambut kepulangan ketua-ketua keluarga penduduk Kampung Tanjung Batu yang pertama kali menjejakkan kaki ke perkampungan mereka setelah hampir sebulan ditempatkan di pusat pemindahan berikutan kejadian pencerobohan militan Sulu.

RAHSIA KALIMAH ALLAH DI KEPALA CR7, HAFAL AL-FATIHAH DAN BELAJAR BERWUDUK.....

Photo: 1 Like 1 Respect

WanSFikri follow my twitter
Tweet me first and I will follow you back

Masih ingat kah anda dengan paparan dalam blog ini pada bulan November tahun lepas mengenai kalimah Allah yang kelihatan di kulit kepala pemain bolasepak terkenal dunia, Cristiano Ronaldo ketika beliau menerima rawatan di padang kerana tercedera pada bahagian matanya dalam permainan... Lihat di sini

PEGUAM BALING KASUT KE KEPALA PRESIDEN PAKISTAN....!!!


Karachi : Seorang peguam semalam membaling kasut ke arah bekas Presiden Pakistan, Pervez Musharraf ketika beliau berjalan masuk bilik mahkamah untuk melanjutkan tempoh jaminan atas tuduhan bersubahat membunuh dan memecat hakim. 

HIDDEN AGENDA NUR MISUARI TERHADAP JAMALUL KIRAM III.....???


Pada tahun 2011, tausug-global melaporkan Nur Misuari mendekati ‘Sultan Sulu’ bernama Sultan Fuad A. Kiram I, seorang individu yang bekerja di bawah Kementerian Pertahanan Filipina.
“Bagaimana jika Malaysia tidak akan kembalikan Sabah, apa yang kita harus lakukan? ” tanya Nur Misuari kepada orang ramai di mana ketika itu Fuad A. Kiram I turut berada di sisinya.

SULTAN SULU KE BERAPA NI...???

Sultan Bantilan Muhammad Mu'izzuddin II ibni Datu Wasik Aranan

KALAU tengok penampilan, kena pulak dengan payung kuning tu... memang nampak macam sultan la...

Jika tidak, masa kan mengaku sebagai Sultan Sulu....!!!

Kalau mengikut salahsilah keturunan Sultan Sulu.... sebenarnya tiada pewaris pun. Malah negara pun tidak ada, tapi mengaku pulak sultan. Bukankah Sultan tu adalah ketua sebuah negara/negeri..?

Jadi... siapakah Sultan Sulu yang sebenar-benarnya.???AWAS !!! PUAK PR BAWAK DAKWAT KEKAL MASUK KAMPUNG SEBELUM HARI MENGUNDI....!!!


Lazimnya, tempoh berkempen yang telah ditetapkan oleh Suruhanjaya Pilihanraya adalah antara 7-10 hari selepas penamaan calon hingga jam 12 tengah malam sebelum hari pengundian.