Thursday 27 February 2014

ANAK TAIB MAHMUD NAFI CALON ADUN BALINGIAN, MAHU FOKUS DUNIA KORPORAT


DATO SRI MAHMUD ABU BEKIR TAIB MENEGASKAN WALAUPUN BELIAU SEDIA BERKHIDMAT UNTUK KEPENTINGAN PENDUDUK SARAWAK NAMUN BUAT MASA INI TUMPUANNYA DIFOKUSKAN KEPADA DUNIA KORPORAT!-Anak Ketua Menteri Pehin Sri Abdul Taib Mahmud, Dato Sri Mahmud Abu Bekir Taib menafikan beliau adalah calon untuk Balingian apabila Pilihan Raya Kecil (PRK) diadakan di kerusi Dewan Undangan Negeri (DUN) itu kelak.

Beliau berkata, masih terlalu awal bagi dirinya untuk berkecimpung dalam dunia politik ekoran tanggungjawabnya dalam sektor korporat.

“Saya mengutamakan kepentingan penduduk Sarawak namun jika saya dipanggil untuk berkhidmat, saya akan melakukan yang terbaik tetapi sekarang saya amat sibuk dalam sektor korporat.

( FOTO ) - HARI TERAKHIR TAIB MAHMUD SEBAGAI KETUA MENTERI SARAWAK


Biarpun cuaca indah dengan matahari bersinar di Bandaraya Kuching tengahari tadi namun suasana kesedihan dan muram seolah-olah menyelubungi warga Wisma Bapa Malaysia bagaikan mengetahui ianya adalah hari terakhir Ketua Menteri Pehin Sri Haji Abdul Taib Mahmud bertugas secara rasmi di pejabatnya.

PUNCA 'BIBIK' SEMBELIH ANAK MAJIKAN HINGGA MATI


Sungai Buloh : “Dia (pembantu rumah) memang rapat dan sangat menyayangi anak-anak, malah hubungan dengan ahli keluarga yang lain juga tiada masalah kerana kebolehannya berbahasa Mandarin,” kata bapa kepada kanak-kanak lelaki berusia 18 bulan Melvin, Selvan Joseph yang ditemui mati akibat dikelar pembantu rumah keluarganya di Taman Sri Putra, di sini kelmarin.

EXCO PEMUDA UMNO MAUT KEMALANGAN KERETAKUANTAN: Anak bekas Pemangku Sultan Terengganu, Datuk Syed Omar Abdul Kadir al-Idrus maut selepas kereta dinaiki bersama seorang rakannya hilang kawalan lalu merempuh kawasan berbukit berhampiran susur keluar Kuantan, di Kilometer 240, Lebuhraya Pantai Timur (LPT), menghala ke Jabor,Terengganu. 

7 WASIAT RAJA-RAJA MELAYU TELAH DIKHIANATI

alt

Si pemerintah lemah lalu mengalihkan kesalahan pada orang lain. Ini adalah fitrah manusia yang mana jarang jarang mengaku kesalahannya.

BAHANA TERLANJUR DENGAN 'BIBIK', SUAMI PANDANG ISTERI MACAM LELAKI .....


"Sudah hampir lima tahun saya tidak ‘bersama’ isteri. Setiap kali ingin melakukannya, nafsu saya seperti disekat dan tak bermaya. Bagaimanapun, keadaan berbeza apabila saya melihat perempuan lain.

SULTAN BRUNEI MURKA MEDIA SOSIAL KRITIK PERLAKSANAAN UNDANG-UNDANG SYARIAH DI NEGARANYA

BANDAR SERI BEGAWAN: Sultan Brunei, Sultan Hassanal Bolkiah menyuarakan kemurkaan dan mengarahkan pengguna media sosial berhenti mengkritik rancangan beliau untuk memperkenalkan undang-undang syariah di negara itu.

18 SX - ALAT SULIT TIDAK BERFUNGSI, PEMANDU GAGAL ROGOL MAJIKAN SETELAH 4 KALI MENCUBA !!!


Kuala Lumpur : Seorang wanita yang juga kakitangan kerajaan berusia 24 tahun terselamat daripada dirogol pemandunya sendiri apabila alat sulit lelaki itu tiba-tiba tidak berfungsi, di sebuah klinik kesihatan di sini.

( FOTO ) NGERI - 4 PELAJAR UNITAR MAUT, PERODUA VIVA HANCUR BERKECAI


Gopeng : Empat pelajar maut dalam kemalangan membabitkan sebuah kereta dan lori di Jalan Ipoh-Kuala Lumpur kira-kira 500 meter dari Gua Tempurung dekat sini, awal pagi tadi.