Friday 17 January 2014

RINTIHAN SEORANG GURU YANG BERTUGAS DI MIRI.....


"Assalamulaikum. Saya seorang cikgu di Marudi, Sarawak. Kami terpaksa naik feri setiap hari dengan bayaran yang sangat mahal untuk menyeberangi 2 batang sungai yang biasa sahaja untuk ke Miri. Kami kena lalui dua sungai pada harga RM15 satu trip. Dua batang sungai RM30.

ISU KANGKUNG - APA KATA PERDANA MENTERI


Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak menggunakan 'kangkung' sebagai penjelasannya sebelum ini berhubung harga barang kerana ia sekadar contoh barangan yang digunakan ramai orang.

PASANGAN WARGA MALAYSIA PUKUL ANAK TIDAK TUNAI SOLAT DIKENAL PASTI


KUALA LUMPUR Pasangan warga Malaysia yang didakwa memukul anak lelaki mereka kerana tidak menunaikan solat di Sweden dikenalpasti sebagai Azizul Raheem Awalludin, kakitangan Tourism Malaysia di Stockholm dan isterinya Shalwati Nurshal, seorang guru sekolah menengah.

PESTA BUIH ARTIS MALAYSIA - JAWI TAHAN 38 LELAKI DAN 9 WANITA


Tiga pelajar perempuan yang bakal menduduki Sijil Pelajaran Malaysia (SPM) tahun ini sepatutnya memanfaatkan cuti hujung minggu mengulang kaji pelajaran, namun memilih untuk bermandi buih di sebuah premis di Lorong Yap Kwan Seng, di sini, awal pagi semalam.

GURUBESAR 'RANCANG PROJEK' DALAM KERETA BERSAMA GURU WANITA SEKOLAH YANG SAMA


BANUN dan Norihan yang menyembunyikan muka mereka daripada dirakam ketika hadir ke Mahkamah Tinggi Syariah di Kota Bharu semalam atas tuduhan cuba berzina.

KOTA BHARU – Mahkamah Tinggi Syariah di sini semalam mengarahkan seorang guru besar dan pasangannya juga seorang cikgu sekolah sama membela diri atas tuduhan cuba melakukan zina di dalam sebuah kereta di Lebuh Raya Pasir Mas-Rantau Panjang berhampiran Kampung Gaung di Pasir Mas pada April tahun 2013.

2 SUSPEK BUNUH 3 BERADIK DI KEDAH DIREMAN.... TAHNIAH PDRM


Dua suspek kes pembunuhan 3 beradik di Alor Setar, Kedah diberkas polis, 45 hari selepas mereka dibunuh. Klik di sini. Juga di sini dan di sini.

DENDAM PADA SUAMI, ISTERI KEDUA DICULIK 16 JAMJOHOR BAHRU - Seorang isteri muda dapat diselamatkan polis selepas 16 jam diculik empat lelaki dari rumahnya di Bandar Selesa Jaya, Nusajaya di sini pada Selasa lepas.

BUKIT TABUR - TEMPAT REKREASI YANG PENUH TRAJEDI

Bukit Tabur: Tempat Rekreasi Atau Lembah Maut? Senarai Kes Lampau Tragedi Bukit Tabur

Beberapa hari yang lalu kita dikejutkan dengan berita seorang pendaki wanita yang dilaporkan terjatuh ke dalam gaung sedalam kira-kira 60 meter di Bukit Tabur, Taman Melawati. Soleha Abd Rahman, 25, pelajar jurusan Sarjana Muda Ekonomi dari Universiti Kebangsaan Malaysia itu mendaki bukit bersama tujuh rakannya yang lain, ditemui pengsan di tebing curam dengan pendarahan  di mulutnya oleh pasukan mencari dan menyelamat dan meninggal dunia di HKL kerana mengalami pendarahan dalaman. Allahyarham dikatakan terjatuh ketika berada di Check Point 10 untuk ke Check Point 11 manakala tujuh lagi rakannya dilaporkan selamat dengan menuruni bukit menggunakan trek asal. 

( FOTO ) : NGERI !!! KEPALA TERBELAH KENA TETAK


Gambar  di atas dikatakan tersebar di Facebook di mana kepala seorang lelaki terbelah terkena tetakan parang.

LAPORAN MENGENAI KEJADIAN......

( FOTO ) : GADIS BERPURDAH BERKELAKUAN TIDAK SENONOH


Penampilan sangat muslimah.... berpurdah.....

Adegan yang menjijikkan ini dikatakan dirakam secara curi di tepi sungai Kelantan. 

( FOTO ) : MAYAT SIAPA DITEMUI TERLENTANG DI DALAM LONGKANG ???