Thursday 18 December 2014

PERARAKAN MAULIDUR RASUL DIHARAMKAN DI PULAU PINANG


Kerajaan negeri Pulau Pinang hari ini memutuskan untuk tidak lagi membenarkan perarakan Maulidur Rasul yang panjang dan memakan masa sebaliknya mahu menggantikannya dengan tazkirah, solat sunat dhuha, selawat dan berzanji. 

( VIDEO ) : ANWAR 'DISERANG' PENGACARA BBC

NYATAKAN HASRAT LETAK JAWATAN, ADUN INANAM GEMPARKAN PKR


KOTA KINABALU : Kenyataan yang dibuat oleh Ahli Dewan Undangan (Adun) Inanam, Dr Roland Chia di Facebook dan Twitter mengenai hasratnya untuk meletakkan jawatan sebagai wakil rakyat mencetuskan kekecohan banyak pihak.

WANITA PEMINAT BOLASEPAK DIHARAMKAN JEJAK KAKI KE STADIUM SEUMUR HIDUP KERANA KOYAK AL-QURAN KETIKA PERLAWANAN BERLANGSUNG


Teeside (Middlesbrough) : Seorang peminat bola sepak yang mengoyak kitab suci al-Quran ketika satu perlawanan berlangsung diharamkan menjejakkan kaki di semua stadium sukan itu di England dan Wales selama tiga tahun, semalam.

SIAPA SYED ROSLI JAMALULLAIL NAK MINTA PERDANA MENTERI LETAK JAWATAN ???Macam-macam cara orang mengambil kesempatan untuk menjadi popular. Cari publisiti murahan. Salah seorang daripadanya adalah Syed Rosli Jamalulail. Tuan Syed ni di dalam laman sosial Facebook beliau semalam telah meminta Perdana Menteri dan juga Presiden UMNO untuk meletakkan jawatan.

PADAH BUNUH ISTERI DAN ANAK-ANAK ... AHLI PERNIAGAAN DIHUKUM GANTUNG SAMPAI MATI...


SIBU 17 Dis - Mahkamah Tinggi di sini hari ini menjatuhi hukuman gantung sampai mati terhadap bekas ahli perniagaan, Jacob Tiang Lee Yee, kerana membunuh isteri dan dua anaknya di rumah mereka di kawasan perumahan Pulau Li Hua di sini pada 5 Julai 2013.

PRESIDEN PMIUM TUJUKAN ANCAMAN KEPADA PROFESOR DATUK DR ROHANA YUSOF ???

JIKA ANAK GADIS ANDA BERUSIA 17 TAHUN DAN ANAK LELAKI BERUSIA 15 TAHUN... SETUJUKAH JIKA MEREKA BERUMAHTANGGA ???


Mungkin tidak mustahil... kata orang... kalau dah jodoh... Dan itulah yang berlaku kepada Muhd Muaz, 15,  dan Amiera Nurezati, 17.