Monday 25 November 2013

KENALI 8 WANITA ISLAM PALING CANTIK DAN KAYA DI DUNIA


Banyak orang yang kata jika seorang wanita dilahirkan dalam keluarga yang kaya raya sekaligus memiliki paras cantik adalah sebuah keberuntungan. Jika memang demikian, maka 8 perempuan beragama Islam ini sangat beruntung. Kerana majoriti daripada mereka adalah seorang Puteri atau Ratu di negaranya masing-masing.

Kecantikan Muslimah yang mereka miliki bahkan membuat mereka setanding dengan pelakon Bollywood serta Hollywood. Status sebagai keluarga kerajaan membuat mereka tampak sempurna. Dipetik daily.bhaskar.com, ini dia wanita beruntung itu :

( FOTO 18PL ) - SAKSIKAN PELAKSANAAN HUKUMAN PANCUNG, GANTUNG DAN REJAM SAMPAI MATI.....


Hukum Pancung :

Memancung adalah tindakan memisahkan kepala dari badan manusia atau binatang. Biasanya dilakukan dengan kapak, pedang, maupun guillotine. Kata lain dari memancung adalah memenggal dan seseorang yang melaksanakan disebut Pemancung / Pemenggal.

VILLA NABILA AKAN DIROBOHKAN...???

Screenshot_2013-11-17-16-58-06-3

Kerajaan negeri akan menyemak status Villa Nabila yang didakwa “berhantu” sebelum membuat keputusan sama ada ia perlu dirobohkan.

FITNAH ITU KEMBALI KEPADA PAS......

Konsert kumpulan rock & heavy metal Heart Attack sempena Muktamar PAS ke 59 di Dataran Stadium Malawati - sesuatu yang pasti akan menyebabkan ramai pejuang PAS terdahulu akan kena heart-attack - takbeer!!!

HAMPIR SETIAP PETANG PELAJAR SAMSENG BERGADUH SESAMA SENDIRI DI JAKARTA
Sejumlah pelajar membawa senjata tajam ketika terlibat pergaduhan di Jembatan Pasar Klender, Jakarta.Sejumlah pelajar memukul pelajar lainnya di Jembatan Pasar Klender, Jakarta, Rabu (22/5). 

ANAK SIAPAKAH BUDAK LELAKI 6 TAHUN YANG BERTINDAK BERANI INI...???

boyy

KUALA LUMPUR : Kepantasan seorang budak lelaki berusia enam tahun berfikir membolehkan dia berjaya melarikan diri daripada cengkaman penculik atas kehendaknya sendiri apabila dia bertindak berlari meluru keluar dari LRT yang dinaiki.

( VIDEO ) - MUFTI KEDAH TUDUH USTAZ FATHUL BARI DAN DR. MAZA BUKAN AHLI SUNNAH WAL-JAMAAH
Perbezaan fahaman dalam Ahli Sunnah Wal jamaah

Saya yakin satu Malaysia dah tahu pertentangan antara fahaman yang berbeza di antara kumpulan-kumpulan berbeza yang masing-masing mengakui adalah dari golongan Ahli Sunnah Wal Jamaah. Masa belajar agama di sekolah menengah dahulu, mereka yang seangkatan dengan saya tentu masih ingat pertentangan antara Fahaman kaum Muda dan juga Fahaman Kaum Tua.

PENGACARA POPULAR TVALHIJRAH SAHKAN MAT SABU SYIAH..???


AIDCNews – Pengacara Popular TVAlhijrah Amin Idris melahirkan kekecewaan apabila PAS masih memilih Mohamad Sabu sebagai Timbalan Presiden parti itu.

( FOTO ) - KEMALANGAN MAUT PENUNGGANG MOTOSIKAL BERKUASA TINGGI


Penunggang motosikal berkuasa tinggi maut selepas terbabas di Lebuhraya Karak, siang tadi. Kemalangan berlaku kira-kira jam 10 pagi tadi, di Kilometer 49.2, Lebuhraya Karak arah Kuala Lumpur, berhampiran Hutan Lipur Lentang, Bukit Tinggi, Pahang. Siasatan awal polis mendapati, motosikal berkuasa 1000 CC jenis BMW ini dipercayai hilang kawalan sebaik melalui satu selekoh tajam. 

ULTRA KIASU MUSUH ISLAM SEBENAR, PAS TETAP INGIN BERSAMA


Saya sudah berkali-kali mengingatkan PAS, berhati-hati dengan parti ultra kiasu. Ultra kiasu musuh Islam. Tetapi PAS terus bersangka baik. Alasannya, parti ultra kiasu sudah lembut dengan Islam. Buktinya, ultra kiasu sudah berani membawa bendera PAS dan berkempen untuk PAS dalam pilihan raya.

PEMANDU NURUL IZZAH RUPANYA.....???


KUALA LUMPUR – Pemandu kepada Ahli Parlimen Lembah Pantai,Nurul Izzah Anwar kini disiasat berhubung aduan rogol dan samun oleh seorang wanita warga Indonesia semalam.Menurut sumber,mangsa yang dalam lingkungan 30-an dan bekerja sebagai pembantu rumah telah dibawa keluar oleh pemandu berkenaan bersama seorang lagi lelaki ke sebuah rumah di Cheras sebelum diberikan sebatang rokok untuk dihisap.

SUBHANALLLAH - DOKTOR PERANCIS MEMELUK ISLAM SELEPAS ANALISIS MUMIA FIRAUNIMBAS KEMBALI.............................................

PADA pertengahan tahun 1975, Perancis yang ketika itu di bawah pemerintahan Presiden Francisco Mitterand menawarkan kerajaan Mesir bantuan untuk meneliti, mempelajari dan menganalisis mumia Firaun, Ramsess II yang sangat terkenal.

Firaun yang dikatakan hidup di zaman Nabi Musa yang akhirnya mati tenggelam dalam Laut Merah ketika mengejar Musa dan para pengikut baginda yang melarikan diri daripada kekejamannya.

Mesir menyambut baik tawaran itu dan membenarkan mumia itu diterbangkan ke Paris. Malah ketika sampai di sana kedatangan mumia itu disambut dengan pesta dan keramaian.