Tuesday 29 October 2013

CHINA MILIKI 168 BILIONAIR


BEIJING – China mencatatkan 168 bilionair dalam senarai Forbes China Rich 2013, meningkat daripada 113 taikun tahun lepas, demikian menurut senarai yang dikeluarkan pada minggu lepas.

MINDA ISLAM SEDANG DIJAJAHKUALA TERENGGANU - Isu-isu yang melibatkan Liberalisme, Kristianisasi dan Syiah yang berlaku di negara ini dilihat sebagai satu gerakan terancang oleh pihak tertentu untuk menyerang Islam.

Yang Dipertua Yayasan Dakwah Islamiah Malaysia (Yadim), Dr Asyraf Wajdi Dusuki berkata, ia rentetan daripada isu-isu berkenaan yang dilihat dimainkan, bermula dengan tuntutan 14 perkara oleh Suruhanjaya Antara Agama (IFC).

TEMBAK MATI PEGAWAI AMBANK : 11 DITAHAN BANTU SIASATAN, PEMBUNUH MASIH BEBAS


KUALA LUMPUR : Seramai 11 orang ditahan berhubung pembunuhan seorang pegawai bank wanita oleh pengawal keselamatan minggu lalu.

ANZALNA NASIR DEDAH SMS SHAH ISKANDAR NGORAT KAKAKNYA..... SHAH AKUI SMS MILIKNYA.... TAPI ITU DULU...

Sebelum ini Diana Nasir, kakak kepada pelakon Anzalna Nasir telah memuat naik status berunsur cinta di Facebooknya kepada pelakon Shah Iskandar yang menimbulkan spekulasi mereka sedang bercinta.

( FOTO ) : MELOYAKAN !!! REMAJA MELAYU KONGSI GAMBAR TAK SENONOH DI FB ....


Rasa sedih ada, nak marah pun ada malah lagi banyak bila tengok cara budak-budak sekarang yang makin menipis rasa malu.

( FOTO ) : RANGKA MANUSIA DISALUT PERMATA DIPAMERKANPaul Koudounaris ahli sejarah Seni pemburu kerangka bertatahkan permata di kubah rahsia Katolik . Kerangka ini adalah sisa-sisa martir Katolik yang digali dari kubur bawah tanah Romawi.

FEMEN BRITAIN MAHU REKRUT WANITA UNTUK TAYANG PAYUDARA


Femen mahu rekrut wanita Britain

LONDON - Kumpulan penunjuk perasaan penuh kontroversi, Femen mahu merekrut wanita Britain untuk menyertai gerakan ekstrem mereka. Femen terkenal kerana mengadakan tunjuk perasaan dengan mendedahkan payudara bagi membantah ketidakadilan gender di seluruh dunia.

JPN AKAN PERIKSA SEMUA IC PENGAWAL KESELAMATAN....UDAH TERHANTUK BARU TENGADAH....PUTRAJAYA : Jabatan Pendaftaran Negara (JPN) akan memeriksa kad pengenalan semua pengawal keselamatan di negara ini bagi mengesahkan identiti mereka.

Menteri Dalam Negeri, Datuk Seri Dr Ahmad Zahid Hamidi berkata, perkara itu akan dibuat dalam masa terdekat dan pelaksanaannya tidak membabitkan tempoh masa.

SUAMI ADUN PKR, ISTERI KETUA WANITA UMNO BAHAGIAN : HIDUP BAHAGIA WALAU RAMAI KURANG SENANG....


BUKANLAH kita sengaja hendak mencari kesalahan orang lain apalagi mereka yang telah bergelar pemimpin tetapi apa yang terbukti di depan mata sehingga menimbulkan seribu persoalan, rasanya tidaklah keterlaluan untuk dikongsi bersama.

ALERT ! PELAJAR PEREMPUAN HILANG DALAM KAWASAN MASJID BERHAMPIRAN SEKOLAH

GAMBAR Fatin Afifah Mohd. Fadzli (kanan) bersama ibunya, Zarina Mohd Noor. Fatin Afifah dilaporkan hilang ketika dalam perjalanan ke sekolah ketika berhenti untuk membuang air di Masjid Al Rahman, Sungai Petani, baru-baru ini.
SUNGAI PETANI  - Seorang pelajar perempuan hilang ketika dalam perjalanan ke sekolah semasa berhenti membuang air di tandas Masjid Ar-Rahman di sini semalam.