Sunday 3 February 2013

TAKZIAH : WARTAWAN AL-JAZEERA RAKYAT MALAYSIA MAUT TERKENA TEMBAKAN DI LUBNAN


Seorang rakyat Malaysia, yang berkhidmat sebagai penerbit Al-Jazeera Online, mati terkena tembakan, dipercayai secara tidak sengaja, di Lubnan kira-kira jam 2.30 pagi waktu tempatan (8.30 pagi waktu Malaysia) semalam.

Laporan The Star Online menyebut bahawa ketika kejadian, Claudia Theophilus, 42, berada di Baakleen, bersama dua rakannya.

( VIDEO ) PAS KENA BALUN KAW-KAW OLEH USTAZ KAZIM....

NAMA SAYA OSAMA BIN LADEN, BAPA SAYA BILL CLINTON...... KORANG JANGAN BUAT MACAM NI....!!!!!

 

Agak kelakar bila seorang pemohon jawatan guru di Uttar Pradesh, India,  mengisi borang secara online untuk mendapatkan jawatan guru dengan menggunakan nama ‘Osama bin Laden.’

KENDERAAN 'KUDA KAYU DAP PERAK' KENA 'BANTAI' DENGAN ORANG KAMPUNG


Kerana tidak mahu mendengar fitnah terus di sebarkan seorang penduduk kampung bernekad untuk menyerang kenderaan Nizar Derhaka.

Beliau yang tidak mahu dikenali mengambil tindakan dengan mengetuk pembesar kenderaan tersebut kerana marah dengan tazkirah Ustaz Idris Ahmad, AJK PAS yang menimbulkan pelbagai fitnah dan tomahan yang tidak berasas terhadap Umno/BN.

GURU SEKOLAH FANATIK PAS TERPAKSA TIDUR DALAM KERETA....???


Seorang guru terpaksa bermalam dalam kereta akibat ditukarkan secara tergesa-gesa dari sebuah sekolah di Temerloh ke sini oleh pihak Jabatan Pelajaran Negeri (JPN) Pahang yang didakwanya tidak berperikemanusiaan.

HELIKOPTER NURI TIDAK AKAN DIJUAL.....KUALA LUMPUR  :  Angkatan Tentera Malaysia (ATM) tidak berhasrat menjual 30 pesawat helikopter Nuri jenis Sikorsy buatan Amerika Syarikat, yang telah berkhidmat lebih 50 tahun dalam Tentera Udara DiRaja Malaysia (TUDM).
Panglima ATM Jen Tan Sri Zulkifeli Mohd Zin berkata sebaliknya lebih ekonomi dan praktikal pesawat itu dibaikpulih untuk membantu helikopter EC725 Cougar yang baru dibeli kerajaan.

ADUN DAP SELANGOR AKAN SERTAI BN.....???


Ahli Dewan Undangan Negeri (ADUN) Sementa, Datuk Abdul Rahman Palil mendedahkan bahawa seorang pemimpin DAP Selangor telah menyatakan hasrat untuk menyertai Barisan Nasional (BN) dalam masa terdekat ini.

( VIDEO ) PENENTANGAN TERHADAP NIK AZIZ....


Panas!

Kerajaan PAS Kelantan hati ini kepanasan apabila 2,000 rakyat Kelantan melalui Majlis Tindakan Rakyat Kelantan yang terdiri daripada mangsa kerakusan kerajaan negeri pimpinan Nik Aziz bertindak berhimpun bagi meluahkan perasaan kecewa mereka terhadap tindak-tanduk PAS di Kelantan.