Saturday 26 May 2018

KENAPA HARGA BARANGAN TIDAK AKAN TURUN APABILA GST 6% DIGANTI KEPADA SST 10%

Image result for HARGA BARANG MELAMBUNG

Saya bukanlah peminat Mak mertua Fazrin Azwa ni, tapi bab janji 100 hari ni saya setuju dengan Rafidah.  Cuba kita bayangkan, nak buat GST kita bagi tempoh 18 bulan pun ramai tak bersedia, apatah lagi nak tukar dari GST kepada SST dalam 100 hari.  

KAVITHA ARULJOTHI GESA KERAJAAN PH HAPUS INSTITUSI AGAMA ISLAM NEGARA INI


KUALA LUMPUR - Seorang wanita menggesa kerajaan Pakatan Harapan (PH) untuk menghapuskan institusi agama Islam di negara ini seperti Jabatan Kemajuan Islam Malaysia (Jakim), Jabatan Agama Islam Selangor (Jais) dan sebagainya.

IKHLAS NAK SIASAT 1MDB ATAU NAK BERPOLITIK - DR. TAN SENG GIAW

Image result for DR. TANG SENG GIAW

KUALA LUMPUR – Kerajaan Pakatan Harapan (PH) diminta berhenti mempolitikkan siasatan kes 1Malaysia Development Berhad (1MDB) jika benar-benar ikhlas mahu menyelesaikannya.

1MDB : MOTIF DI SEBALIK NAJIB BOLEH TAPI MAHATHIR TIDAK BOLEH (PART 1)


Bila Pakatan harapan memerintah negara semua perkara dianggap membazir dan tidak menguntung kerajaan, dengan alasan punca menyebabkan Malaysia Akan Bankrap, tetapi aku hairan kenapa 9 tahun Dato Sri Najib boleh melaksanakan ke atas kesemua kesukaran yang dinyatakan Mahathir dan Guan Eng tanpa menjejaskan ekonomi dan kewangan negara, apatah beliau terpaksa membina negara dari najis-najis kerosakan 22 tahun Diktator Mahathir.