Sunday 25 November 2012

TENTERA WANITA ISRAEL MENANGIS KERANA ROKET HAMAS.....!!!! {VIDEO}


KONFLIK GAZA....

Gencatan senjata antara Hamas dan Israel memang sedang berlangsung. Namun sebelum  itu, kedua belah pihak saling serang menyerang di dunia maya, bermula dari jejaring sosial Twitter, Facebook, hingga ke video Youtube.

BERBOGEL SAMBIL DUDUK ATAS KEPALA PATUNG MANUSIA


LONDON - Seorang lelaki bogel ditangkap selepas dia duduk di atas patung manusia dekat pejabat Perdana Menteri Britain, David Cameron di sini kelmarin.
Polis menutup kawasan di sekitar patung itu dan memujuknya untuk turun dari patung tersebut.
Menurut polis, dia kemudian berjaya dipujuk dan ditahan menerusi Akta Kesihatan Mental. - AFP

PAI ROCK-MELON TERBESAR DI MAHA 2012


SERDANG - Setiap pengunjung Pameran Antarabangsa Pertanian, Hortikultur dan Agro Pelancongan Malaysia (MAHA 2012) dijanjikan pengalaman baharu dengan pelbagai acara dan produk pertanian menarik serta inovatif.

PERARAKAN ANTI LYNAS = ANTI KERAJAAN = ANTI MAHKAMAH..!!!

Pada minggu awal bulan ini, Mahkamah Tinggi Kuantan telah menolak permohonan injunksi interim ke atas Lesen Operasi Sementara TOL oleh 3 penduduk Kuantan. Permohonan itu adalah bagi membekukan TOL agar operasi LAMP (Kilang Lynas Advanced Material Plant ) dapat dihentikan. Ini bermakna kilang nadir bumi tersebut boleh beroperasi berdasarkan keputusan mahkamah itu.... lihat di sini

Bagaimanapun... hari ini satu peraraka yang disertai oleh ribuan kaum cina dari Kuantan sanggup berjalan kaki menuju Dataran Merdeka ( or PWTC?) sebagai protes agar kilang Lynas ditamatkan operasinya kerana mereka percaya kilang itu akan membawa 'bencana' kepada rakyat negara ini suatu masa nanti...!!!

Kumpulan anti-Lynas yang berjalan kaki dari Kuantan telah sedang melalui jalanraya di Kuala Lumpur menuju ke Dataran Merdeka

HANYA KERANA K-POP SANGGUP BUANG KERAKYATAN....???!!!

Tiba-tiba meletup-letup nama 'AYUNI'.... Dia meletup bersama-sama dengan kemarahannya yang membuak-buak..... Kalau gambar berikut adalah gambar wajah AYUNI yang sebenar.... Oh! Orang Melayu.... pastinya beragama Islam.... 


Tapi kenapa dia marah sangat? Malah katanya, sampai sanggup tukar kerakyatan sebab terlalu malu HANYA KERANA ada sebilangan penonton yang tidak menyukai 2 kumpulan K-Pop iaitu Nu’est dan Vixx  yang buat persembahan di Anugerah Shout Awards yang berlangsung di Sunway dengan membaling berbagai sampah, kasut, botol dan kipas (pun ada..?)

DERITA KAK MON MELAWAN BREAST CANCER....


KHABAR tentang penderitaan akibat penyakit barah payudara yang sedang dialami pelakon senior, Maimon Mutalib, 54, mula hinggap di telinga ramai. Di sebalik keceriaan, senyuman serta lakonan yang membangkitkan emosi benci atau marah yang tersiar di kaca televisyen, Maimon yang lebih mudah dibahasakan Kak Mon itu rupa-rupanya sudah lebih setahun berjuang untuk melawan penyakit yang sangat digeruni kaum Hawa.

JUMPA MAYAT ATAS BUMBUNG

hiasan

PETALING JAYA : Seorang tukang cuci di Flat Impian Seri Setia, Jalan SS9A/14, Sungai Way di sini, yang sedang menjalankan kerja pembersihan di bumbung tingkat dua bangunan itu terkejut apabila menemui sekujur tubuh dalam keadaan terlentang dengan bahagian kepala berdarah, semalam.