Saturday 9 June 2012

WWW 1 : NIZAR LAMBAI MALU BESAR...!!!
Adakah anda masih ingat dengan dakwaan Nizar dimana dia mempertikaikan DYMM Sultan Johor yang telah membeli nombor plat WWW1. Nizar mendakwa yang kononnya WWW1 yang dibeli oleh DYMM Sultan Johor tidak akan digunakan pada kereta-kereta jenama murah seperti Proton.


RM520k untuk no plate WWW1. Xkan nak letak kat kereta proton atau motor kut?
ramai lagi rakyat yang masih kais pagi makan pagi kais petang makan petangTernyata dakwaan Nizar lambai salah sama sekali apabila Sultan Ibrahim meletakkannya pada SATRIA NEO
Nizar lilin sepatutnya cermin mukanya apabila nak mengata pada orang lain.. Dia lupa semasa dia jadi menteri besar pada tahun 2009 dia membeli 16 buah kereta Toyota Camry yang menggunakan nombor plat AGS10, AFD11, AFD 22, AFD 33, AFD 55, AFD 66, AFD 77, AFD 88, AFD 99, AFD 333, AFD 999, AFF 33, AFF 88, AFF 99, AGS 828 dan AEU 606


CREDIT TO... PEJUANG BANGSA

NIZAR KEKAL BERTANDING DI PASIR PANJANG...Bekas Menteri Besar Perak, Datuk Seri Ir Mohammad Nizar Jamaluddin menegaskan, beliau akan tetap bertanding di kerusi Dewan Undangan Negeri (Dun) Pasir Panjang pada Pilihan Raya Umum ke-13 (PRU13).

Menurutnya, kawasan itu sudah diwakili sejak empat tahun lalu dan tidak akan meninggalkan kawasan itu.

“Saya sudah empat tahun di sana dan situlah tempat saya berkempen bagi pilihan raya akan datang.

“Khabar angin saya akan bertanding di tempat lain memang banyak. Ada kata saya akan bertanding di Selangor, di Kelantan dan sebagainya tetapi itu hanya sekadar khabar angin sahaja,” katanya ketika ditemui semasa Majlis Pemimpin Bersama Rakyat anjuran Pas Kawasan Parit di sini, hari ini.

Hadir sama, Yang Dipertua Pas Kawasan Parit, Muhammad Ismi Mat Taib.

Dalam program itu Mohammad Nizar bersama ahli Pas mengedarkan risalah kepada penduduk di Pekan Bota Kanan dan selepas itu menjala ikan di Sungai Perak.

Sementara itu, dalam perkembangan berkaitan senarai calon bagi PRU-13, beliau berkata, calon Pas sudah dimuktamadkan 100 peratus.

“Bagi calon Pakatan Rakyat (PR) pula sudah 95 peratus siap dan Pas akan meletakkan dua calon wanita nanti.

“DAP dan PKR pula akan meletakkan lebih calon wanita berbanding Pas,” jelasnya yang juga Pengerusi Sekretariat PR Negeri.

Ketika ditanya sama ada Dun Jelapang mahu diberikan kepada Parti Sosialis Malaysia (PSM), beliau berkata, sehingga kini tidak ada sebarang keputusan mengenainya kerana kawasan itu akan ditandingi oleh DAP.

DEMI KUASA POLITIK, NIK AZIZ SANGGUP BUAT LAPORAN JAHAT...!!!Kalau benarlah seperti yang dilaporkan, Nik Aziz mengatakan, Nabi s.a.w berpindah dari Makkah ke Madinah sebab 'nakkan kerusi', orang tua yang menjadi Mursyidul Am PAS dan Menteri Besar Kelantan itu jelas sungguh keterlaluan jahilnya tentang individu sanjungan umat itu.

Mungkin kerana terlalu hendak membuktikan Mufti Perak tidak cukup ilmu berbandingnya, Nik Aziz telah mengeluarkan kenyataan yang membuatkan kedudukannya selaku orang yang dianggap sebagai ulama sebagai orang tua jahat!

Bagaimana seorang yang mengaku memperjuangkan Islam, tergamak mengeluarkan kenyataan seperti itu?

Apakah Muhammad bin Abdullah s.a.w seorang manusia biasa, setaraf dengan ahli-ahli politik dunia dan tugasnya hanyalah membesarkan sebuah wilayah kekuasaan yang dikenali sebagai Negara Islam?

Atau sebenarnya Nabi Muhammad s.a.w hanya menyampaikan dakwah dan menjalankan tanggungjawabnya selaku Utusan Allah berasaskan kepada prinsip Iman, Islam dan Ihsan?

Tiada sebarang nas dan dalil yang menyatakan bahawa perpindahan atau hijrah Nabi s.a.w ke Madinah berobjektifkan kuasa pemerintahan sepertimana yang difahami oleh Nik Aziz dan dihadam oleh para pengikut PAS yang benak ilmu.

Kalau benarlah seperti yang difikirkan dan dinyatakan oleh Nik Abdul Aziz kononnya Nabi s.a.w berpindah ke Madinah untuk 'mendapatkan kerusi kuasa', baginda sebenarnya tidak perlu pun berbuat demikian. Cukup dengan mengangkat munajat kepada Allah Taala, maka seluruh Makkah, bahkan seluruh umat manusia akan mengikut baginda tanpa banyak soal. Malah, dengan tawaran yang diterimanya, baginda tidak sahaja akan menjadi raja, bahkan MAHARAJA bagi negara-negara besar pada waktu itu seperti Parsi, Rom Timur dan Rom.

Bagaimanapun, seperti yang telah dibuktikan oleh sirah, baginda bukan pengejar kuasa. Nabi Muhammad s.a.w dalam tugasnya, tidak berobjektifkan dan bermotifkan kuasa politik. Negara Islam seperti yang dihajatkan oleh PAS, tidak muncul pada zaman Nabi s.a.w dan para Sahabat r.a. Sebaliknya yang diwujudkan pada waktu itu adalah masyarakat yang berpegang teguh kepada akidah dan menjalankan tanggungjawab selaku seorang muslim dengan penuh kesungguhan tanpa sebarang jalan pintas sama ada untuk ke syurga, mahupun untuk melihat Madinah bertukar menjadi Negara Islam.

Hanya selepas amalan dan kefahaman Islam yang dilazimi secara istiqomah serta mendalam, barulah sebuah kelompok pemerintahan berdiri. Pun begitu, ia tetap tidak dinamakan sebagai Negara Islam sebaliknya Allah Taala menjadikannya sebagai warisan keluarga dalam bentuk Dinasti Pemerintah.

Makna kata, bukan semua orang boleh jadi pemerintah seperti yang difahami oleh PAS dan golongan bebal ilmu!!!

Harap-harap, apa yang dilaporkan itu, bukanlah keluar dari mulut Nik Abdul Aziz, sebaliknya tersalah lapor. Atau satu lagi MANTIQ BAHASA yang seringkali dijadikan alasan untuk menjaga kesalahan lisan Mursyidul Am PAS itu.
UMNO DAN MCA DITIKAM DARI BELAKANG DI KEDAH..???!!!


Majlis Peguam membantah peruntukan undang-undang di Kedah yang menghindar sebarang fatwa daripada dicabar, dirayu, disemak, dinafikan atau dipersoalkan. Pindaan yang dibuat ke atas Darul Aman 2008 bulan lepas akan mengetepikan bidang kuasa mahkamah, kata badan itu.
Menurut presidennya Lim Chee Wee semalam, kekebalan yang diberikan – malah kepada apa-apa fatwa yang belum diwartakan pun – yang diputuskan oleh Mufti atau Jawatankuasa Fatwa adalah bertentangan dengan doktrin pemisahan kuasa.
Pindaan ke atas enakmen tersebut sudah diluluskan oleh DUN Kedah. Namun Lim menegaskan bahawa sesebuah dewan undangan negeri tidak berhak untuk menggubal undang-undang yang bercanggah dengan Perlembagaan Persekutuan.

Kenyataan akhbar Wanita MCA

Senator Chew Lee Giok, iaitu setiausaha agung Wanita MCA, berkata kegagalan DAP untuk memberikan apa-apa komen atas pindaan enakmen Kedah itu menonjolkan sikap mengelak serta keengganan parti untuk menangani isu.
Chew berkata ketidakberanian DAP bersuara menunjukkan parti tersebut tidak mendokong keluhuran Perlembagaan serta membayangkan DAP tidak terdaya untuk mempertikaikan tindakan-tindakan keras yang diambil oleh kerajaan negeri PAS.
Tambah beliau lagi, Adun DAP Kedah telah mengabaikan tanggungjawab untuk mempertahankan hak-hak golongan bukan-Muslim.
Kenyataan akhbar dikeluarkan kelmarin oleh senator MCA itu.
(Sumber: Laman MCA)

Seperti biasa Star mensabotaj

Sila rujuk (di kaki halaman) screenshot Star Online dirakam baru sebentar tadi pada pukul 3:05 petang. The Star tidak menyiarkan pandangan Senator Chew sama ada pada hari ini ataupun semalam.
Soalnya kenapa tidak?
Laman MCA tidak mempunyai ramai pembaca.
Dalam pada itu, pandangan Chew, yang juga setiausaha-agung Wanita MCA, seharusnya diterbitkan di dalam akhbar milik MCA kerana ianya merupakan isu mustahak bukan sahaja kepada parti dan masyarakat Cina; kesannya tidak terhingga ke atas hala tuju negara.
Ini bukannya kali pertama suratkhabar itu menenggelamkan isu kontroversi atau sensitif yang akan memberi impak negatif kepada DAP.
Sebelum ini juga, para pemimpin MCA telah mengeluarkan kenyataan media berkenaan isu hudud tetapi pendirian parti tersebut diremehkan oleh Star.
  • Kenyataan yang dikeluarkan oleh Datuk Tee Siew Kiong (setiausaha penyelenggara kebangsaan MCA) telah disunat oleh Star dari 366 patah perkataan menjadi 112 pp sahaja,
  • Yang Senator Chiew Lian Keng (pengerusi Pemuda MCA Wilayah Persekutuan) punya kenyataan dikembiri panjangnya tiga suku — dari 409 pp menjadi 109 pp, dan
  • Yang Loh Seng Kok (ahli majlis tertinggi merangkap timbalan pengerusi biro publisiti) punya telah dipotong hampir ke pangkal, dari 484 pp tinggal 84 pp.

Baca ‘The ‘size of balls’ no joke with MCA’

Apa sebenarnya muslihat Star?
Jawapan kepada soalan amat mudah sekali. The Star sengaja kuburkan berita demi menjaga DAP yang pasti tercabar dengan perkembangan di Kedah ini.
Sebagai perbandingan, kempen mempromo peribadi (personality cult) DAP, seperti Lim Guan Eng meraikan Hari Ibu dengan memberi bunga-bungaan kepada warga emas, mendapat liputan satu mukasurat penuh di Star.

Gunting dalam lipatan

Pada hakikatnya kebanyakan kerusi MCA dimenangi atas ehsan undi Melayu dan senator-senator MCA pula dilantik atas ehsan presiden Umno.
Dalam hal hudud dan fatwa, tangan Umno terikat gara-gara terpaksa menjaga hati pemilih luar bandar. Takkan The Star, akhbar milik MCA, mahu supaya Umno bertegang urat dengan PAS berkaitan isu-isu agama Islam dan seterusnya menghadapi risiko hilang undi Melayu?
Ataupun itulah yang sebenarnya dikehendaki Star dalam diam-diam? Yakni jikalau ada orang Umno yang kurang menyenangi pemerintahan sistem pemerintahan berasaskan hukum agama (theocracy), maka Umno terpaksa pandai-pandai menyangah PAS dengan sendiri (fight its own battle)?
Hubungan Ali Baba yang terjalin di antara Umno dan MCA bermakna kerja mengekang PAS dalam hal ekstrimisme agama perlu di’sub kontrak’ kepada parti BN yang bukan-Islam agar kedudukan Umno di kalangan masyarakat Melayu tidak akan tergugat, terutamanya dalam saat genting menjelang PRU.
Adakah MCA sedia memenuhi tuntutan ini (keeping its side of the bargain) untuk menzahirkan apa yang tidak mampu diluahkan secara terbuka oleh Umno?
Nampaknya MCA lepas tangan sahaja.
INFO SETERUSNYA...... KLIK DI SINI

PARLIMEN BOLEH DIBUBARKAN PADA BILA-BILA MASA....


Parlimen boleh dibubarkan pada bila-bila masa termasuk ketika persidangan Dewan Rakyat sedang berlangsung untuk memberi laluan kepada pilihan raya umum diadakan, kata Timbalan Yang Dipertua Dewan Rakyat Datuk Dr Wan Junaidi Tuanku Jaafar.
Beliau berkata tidak ada peruntukan dalam Perlembagaan, undang-undang atau Peraturan Urusan Mesyuarat Parlimen yang menghalang Perdana Menteri untuk membubarkan Parlimen pada bila-bila masa.
Malah, katanya, pembentangan Belanjawan 2013 yang dijadual pada 28 Sept ini bukan indikasi penting bagi pembubaran Parlimen kerana Perdana Menteri boleh membuat pengumuman itu sebelum atau selepas pembentangan itu, sekiranya beliau mendapat ‘ilham’.
“Cuma kesannya pada rang undang-undang, contohnya jika rang undang-undang belanjawan telah dibentang dan sesi perbahasannya masih belum selesai apabila pembubaran Dewan Rakyat diumumkan, perbahasan rang undang-undang itu terpaksa ditangguhkan.
“Tetapi rang undang-undang tidak akan pupus, ia masih sah dan boleh diteruskan perbahasannya pada sidang mesyuarat selepas pilihan raya kelak, tanpa perlu dibentang semula” katanya.
Beliau berkata demikian ketika dihubungi Bernama bagi mengulas mengenai prosedur Dewan Rakyat sekiranya pembubaran Parlimen diumumkan ketika sesi mesyuarat sedang berjalan.
– BERNAMA

MENUJU PERJALANAN TERAKHIR........ MATI ITU PASTI....


Setiap daripada kita akan merasai apa yang sering mahu dihindarkan oleh manusia iaitu kematian. Biar di ceruk mana kita berada, biar di dasar laut mana kita sembunyi, kematian adalah satu hal yang pasti.

Segala perkara yang kita lakukan di dunia ini belum pasti jadinya, kecuali satu hal yakni kematian. Bezanya antara setiap manusia itu adalah waktunya. Adakah ia datang sebentar sahaja lagi atau mungkin setahun lagi atau boleh jadi lama lagi. Kita tidak tahu waktu yang pasti saatnya akan tiba.

Kita tidak perlu mengucapkan yang kita tidak mahu meninggal di awal usia kerana masih belum bersedia, kerana hakikatnya kita sering tidak bersedia. Mereka yang bersedia adalah mereka yang sering mengingati akan datangnya kematian.

Hidup ini penuh dengan ketidakpastian namun mati itu adalah sesuatu yang sudah pasti terjadi. Ðisebabkan terleka dengan kesibukan dunia, maka kita sering terlupa untuk menyediakan bekal kehidupan yang tidak berteman, tanpa saudara dan jauh pula dari harta.

Apa yang ada di samping kita, ketika itu hanyalah bekal yang kita siapkan, sama ada cukup atau tidak, itu bukan persoalan kerana kita juga tidak tahu apa yang dikatakan cukup itu. Apa yang pasti adalah, adanya bekalan. Bekalan yang perlu kita sediakan bukan hanya setiap hari, bahkan setiap saat. Saat datangnya kematian maka terbukalah segala hijab.

Jika kita sombong mengatakan yang kita bersedia, pada saat itu terjawablah segalanya. Kita mungkin memilih jalan yang salah. Kita mungkin terpesona dengan apa yang ada di sisi. Pesan seorang guru, sehebat mana kita di dunia, sedalam mana ilmu yang kita pelajari, ketahuilah bahawa di saat kematian menjelma, banyak perkara tidak terjangka boleh berlaku. Maka katanya lagi, jauhilah kesombongan dengan mengingati saat yang bakal datang itu.

Tersalah langkah ketika ‘pulang’

Terdapat dua perkara yang membuatkan kita tersalah langkah dalam kembali pulang kepada-Nya. Pertama, sebab musabab yang datangnya daripada kita sendiri. Kita tidak menitikberatkan kedatangan malaikat maut.

Bagi kita, dalam usia yang muda, kebarangkalian untuk pergi dahulu itu lebih kecil. Tetapi kita mungkin terlupa yang malaikat maut tidak mengira tahap umur. Ðia akan datang mengikut jadual yang ditetapkan, tidak kurang walau sesaat dan tidak pula lebih walau sesaat.

Mungkin benar dikatakan bahawa umur adalah kadar nafas. Angka hanyalah satu simbol kematangan fikiran tetapi umur nyawa terletak pada rangkaian nafas. Apabila nafas terhenti, maka di situ titik nyawa.

Apabila kita dapat bernafas, maka panjanglah umur nyawa sedetik lagi. Memahami hakikat itu, maka kita perlu mensyukuri nikmat setiap saat, bukan hanya pada ketika kita gembira mendapatkan sesuatu.

Kedua, adalah sebab musabab dari mereka yang berada di sisi. Bagaimana yang dikatakan orang-orang di sekeliling kita menyebabkan kita tersalah jalan ‘pulang’? Tahukah kita, secara tidak sedar, kita yang menghantar mereka dalam perjalanan terakhir ini sering merosakkan perjalanan mereka.

Mereka yang sudah berada dalam lorong perjalanan terakhir seakan tahu waktunya semakin hampir. Tetapi mereka mungkin juga tidak memikirkan akan hal perjalanan mereka kerana memikirkan mereka yang bakal ditinggalkan pergi.

Mereka mungkin memikirkan bagaimana kehidupan seseorang yang dikasihi itu apabila mereka tidak lagi berada di sisi. Fikiran mereka berada di lorong perjalanan terakhir tentang kehidupan mereka yang dikasihi ini menjadikan satu hijab tebal antara mereka dan Allah SWT.

Menyesali tingkah laku
Ketahuilah, mereka sudah nampak jalan untuk kembali tetapi dek sikap kita yang hidup ini menyebabkan mereka alpa untuk ‘pulang’. Mereka risau tentang kehidupan orang yang dikasihi nanti, sedangkan orang yang dikasihi tidak pula memikirkan kelangsungan perjalanan terakhir ini dengan lancar.

Lancar bermaksud mereka pulang dalam husnul khatimah. Mereka pulang dalam keredhaan Allah SWT. Pernahkah kita terfikir yang kita juga bertanggungjawab dalam membantu perjalanan terakhir orang yang kita kasihi? Jika benarlah kita ingin mereka pulang dengan sempurna, maka janganlah kita jadikan diri kita ini hijab antara dia dan Tuhannya.

Jangan biarkan mereka risau tentang kehidupan yang mereka tinggalkan. Jangan biarkan mereka sedih dengan perlakuan kita hingga jalan yang tadinya terang kini kelam. Akhirnya mereka pulang dalam kecelaruan.

Adakah itu tanda kasih sayang kita yang hidup terhadap mereka yang pergi? Adakah setelah perjalanan terakhir sampai ke destinasi baru kini menyesali setiap tingkah laku yang menyebalkan mereka yang pergi hingga perginya tidak seindah yang diminta?

Bagi kita yang masih hidup, kita masih boleh memperbaiki diri tetapi bagi mereka yang sudah bertukar alam, apa sahaja bekalan itu sahajalah yang ada. Justeru, kita perlu menginsafi diri agar perjalanan terakhir kita berlaku dengan lancar dan kita tidak pula membuatkan perjalanan terakhir orang yang kita kasihi, kucar kacir.

Jika kita menjadi penyebabnya, maka mahukah kita apabila saat kita tiba nanti, orang lain menjadi penyebabnya hijab kita pula. Hidup ini cukup mudah tetapi kita yang menyukarkannya. Kita hanya perlu menjadi hamba Allah SWT yang taat dan kerja sebenar kita hanyalah beribadah kepada Allah SWT yang Maha Pengasih lagi Maha Penyayang. Kita menyusahkannya apabila kita mengecilkan skop ibadah itu hanya pada ibadah khusus serta ritual tertentu, sedangkan ibadah dan kehidupan itu seiring.

Semoga kita melengkapi perjalanan terakhir dengan sempurna dan kembali kepada-Nya dengan penuh kecintaan.


Firman Allah SWT :

[7:179] Dan sesungguhnya Kami jadikan untuk isi neraka Jahanam kebanyakan dari jin dan manusia, mereka mempunyai hati, tetapi tidak dipergunakannya untuk memahami (ayat-ayat Allah) dan mereka mempunyai mata (tetapi) tidak dipergunakannya untuk melihat (tanda-tanda kekuasaan Allah), dan mereka mempunyai telinga (tetapi) tidak dipergunakannya untuk mendengar (ayat-ayat Allah). Mereka itu sebagai binatang ternak, bahkan mereka lebih sesat lagi. Mereka itulah orang-orang yang lalai.

Hadis Rasulullah SAW:

Dari Abu Hurairah r.a., dari Rasulullah SAW., sabdanya: "Siapa yang tasbih tiga puluh tiga kali, tahmid tiga puluh tiga kali, takbir tiga puluh tiga kali, jadi jumlahnya sembilan puluh sembilan kali, kemudian dicukupkannya seratus dengan membaca: "La ilaha illallahu wahdahu la syarikalahu lahul mulku wa lahul hamdu wa huwa 'ala kulli syai-in qadir. Maka diampuni Allah segala kesalahannya, walaupun sebanyak buih di lautan." (Hadis riwayat Muslim)

AKIBAT ADEGAN AZMIN DALAM JAMBAN, PREMIS PELACURAN DI KAMAR MANDI KENA SERBU..!!!KLANG: Ada premis pelacuran yang berselindung di sebalik pusat urut kesihatan kini dikatakan meniru gaya operasi pusat pelacuran ala Bangkok apabila menawarkan khidmat seks di kamar mandi bagi pelanggan melampiaskan nafsu.

Taktik terbaru itu terbongkar apabila sepasukan pegawai dan anggota Bahagian Kongsi Gelap, Judi dan Maksiat (D7), Ibu Pejabat Polis Kontinjen (IPK) Selangor menyerbu sebuah premis urut di Jalan Casarina, Bandar Botanik, di sini, kelmarin.

Modus operandi pusat itu ialah pelanggan yang mahu mendapatkan khidmat urut dan seks hanya perlu memilih wanita warga asing disediakan dan selepas membuat pembayaran, mereka dibawa ke tingkat dua premis dengan pelayan akan menjalankan urutan dalam kamar mandi khas yang mempunyai katil kalis air yang turut menawarkan khidmat urutan ‘badan ke badan’ (B2B) mengikut waktu dipersetujui.


Selepas itu, pelanggan boleh mendapatkan layanan tambahan daripada pelayan sama ada mengadakan hubungan seks dalam kamar mandi mengikut bayaran ditentukan pelayan selepas tawar-menawar.

Dalam serbuan kira-kira jam 9.40 malam itu, dua lelaki dipercayai bapa ayam ditahan bersama 15 tukang urut termasuk yang asyik melayan pelanggan.


Pegawai Turus D7 IPK Selangor, Deputi Superintendan Rohan Shah Ahmad berkata, semua wanita warga asing yang ditahan itu berusia antara 18 dan 34 tahun masing-masing lima dari China dan 10 dari Vietnam.Beliau berkata, dalam serbuan itu, polis turut menahan seorang lelaki warga tempatan dan seorang lagi warga China berusia 30-an dipercayai penjaga wanita asing terbabit.

“Semua wanita ditahan dipercayai menawarkan khidmat seks dan urutan dengan kadar bayaran RM85 untuk urutan manakala RM110 untuk khidmat B2B.

“Siasatan awal mendapati wanita berkenaan baru pertama kali menjejakkan kaki ke negara ini dan bekerja sebagai pelayan pelanggan berdasarkan cop pada pas lawatan mereka,” katanya ketika ditemui di lokasi serbuan.

Katanya, premis itu yang pertama di negeri ini yang menawarkan khidmat seks di enam kamar mandi yang turut mempunyai tilam kalis air yang digunakan untuk melakukan urutan sebelum mengadakan hubungan seks.


“Premis ini pernah diserbu beberapa kali kerana menjalankan perniagaan tanpa lesen sah dan memiliki kamera litar tertutup (CCTV) bagi memantau kehadiran pihak berkuasa.


“Hasil siasatan juga mendapati premis itu menawarkan khidmat seks berdasarkan penemuan 12 kondom yang disorok dalam laci milik penjaga,” katanya.


Rohan Shah berkata, selain wanita asing, terdapat lima lelaki tempatan dipercayai pelanggan berusia antara 25 dan 35 tahun turut ditahan bagi membantu siasatan. Menurutnya, semua yang ditahan dibawa ke Ibu Pejabat Polis Daerah (IPD) Klang Selatan untuk siasatan lanjut.


“Semua yang ditahan disiasat mengikut Seksyen 372 dan 373 Kanun Keseksaan manakala penjaga premis disiasat mengikut Seksyen 55B, Akta Imigresen 1959/63 kerana menggaji pekerja asing tanpa pas dan permit sah,” katanya.sumber : myMetro

GADUH DAN BALING SETERIKA PANAS PADA BAYI...!!!


MELAKA: Ayah dan ibu bergaduh, seorang bayi lelaki berusia tujuh bulan yang menjadi mangsa apabila terkena seterika panas dibaling ayah ke arah ibunya dalam kejadian di rumah mereka di Taman Seri Kemendor, Jasin, dekat sini.

Kejadian jam 4.30 petang, Rabu lalu itu menyebabkan bayi terbabit meraung kesakitan apabila bahagian kiri badannya melecur selain mukanya bengkak. 

Ketua Jabatan Siasatan Jenayah negeri, Asisten Komisioner Raja Shahrom Raja Abdullah berkata, insiden itu turut membongkar status ibu bapa mangsa yang tidak berkahwin, tapi bersekedudukan hingga memperoleh tiga anak.

Menurutnya, sebelum kejadian, mangsa tidur di ruang tamu, manakala ibunya berusia 26 tahun yang juga pengawal keselamatan menggosok baju.


“Berlaku pertengkaran antara ibu dan bapa mangsa sebelum keadaan bertukar tegang. Bapa mangsa berusia 35 tahun yang juga penoreh getah merentap seterika digunakan pasangannya dan membaling ke arah wanita itu.sumber : myMetro

GAJI LUMAYAN STAFF FACEBOOK.....PAS BOLEH MINTAK SUMBANGAN UNTUK LEBUHRAYA KE SYURGA..!!!!


Sebagai laman web jejaring sosial paling popular di dunia, Facebook agaknya mampu menggaji para pekerjanya dengan jumlah melimpah dan mewah. Memangnya berapa? 

Media Business Insider cuba mengorek dan mencari maklumat berapa gaji pekerja Facebook di dalam beberapa posisi. 

Gaji tertinggi diterima oleh Senior Software Engineer dengan pendapatan tahunan mencapai USD 132.503. Software engineer memang dinilai sebagai pekerja yang paling penting. Sebab mereka yang bertanggungjawab menterjemahkan idea Zuckerberg dan eksekutif Facebook menjadi program yang nyata. 

Sedangkan jabatan di Facebook yang menduduki posisi runner up gaji tertinggi adalah Product Manager. 

Pendapatan mereka USD 130.143.Product Manager memang punya tugas yang tidak kalah beratnya. 

Terutama memastikan produk baru Facebook dilancarkan tepat sesuai jadual. Tempat ketiga ditempati oleh User Interface Engineer. 

Pekerja di sektor ini berperanan membuat penampilan Facebook menarik bagi pengguna-pengguna.  

Berikut adalah senarai kedudukan pekerja dan gaji yang mereka terima di Facebook seperti yang disiarkan di ruang DI SINI

Senior software engineer USD 132.503
Product manager USD 130.143
User interface engineer USD 129.136
Machine learning engineer USD 123.379
Engineering manager USD 123.379
Research scientist USD 123.308
Network engineer USD 121.500
Business development manager USD 115.000
Software engineer USD 111.562
Introductory software engineer USD 100.000
Project manager USD 98.302
Operations engineer USD 82.626
Recruiter USD 80.580
Site reliability engineer USD 80.413
Product designer USD 79.000
Software engineering intern USD 74.700
Account executive USD 62.124

DERMALAH .... UNTUK MEREALISASIKAN IMPIAN POK NIK AGAR DAPAT MEMBINA LEBUH RAYA NI ...hehehe

HIDANGAN KATAK HIDUP PAS..!!!

Berbicara mengenai politik di Malaysia...Bila sebut pasal hijau.... pastinya itulah warna Pas.....
Bagaimana dengan katak hidup berwarna HIJAU yang menjadi hidangan di sebuah restoran di Jepun.... MUNGKIN IA SESUAI UNTUK JUAK-JUAK PAS....!!!!! hehehe.... Jangan marah arrr....!!!


Seekor katak hidup disajikan di restoran gourmet (para penikmat makanan lazat) kepada pelanggan di Jepun. Situs jurnalisme warga (citizen journalism), Stomp mengatakan bahawa ia menerima sebuah video online di mana katak ditusuk hidup-hidup.

Setelah ditusuk, haiwan amfibi itu dikuliti sampai bersih serta isi perutnya dihilangkan untuk dihidangkan beserta makanan ala negeri sakura, sashimi di atas piring yang ditaburi ais.

Dilansir Emirates247, Khamis (7/6/2012), situs tersebut menceritakan, sang pelanggan yang memesan hidangan gourmet tersebut, diperlihatkan proses pembuatannya. Dalam klip video, katak itu masih hidup, berkedip serta berkedut ketika disajikan kepada pelanggan.

Menurut situs Stomp, katak yang tersaji dalam hidangan itu adalah katak yang dirawat khusus untuk dimasak atau disantap. Sehingga aman untuk dimakan oleh pelanggannya.

Salah seorang pembaca dari situs Stomp tersebut mengecam tindakan tersebut sebagai sebuah kekejaman terhadap haiwan. Tidak hanya itu, sebagian pembaca lainnya yang melihat proses pembuatan katak itu juga banyak yang melayangkan kritik keras.

"Saya meras sakit menonton bagaimana wanita itu masih boleh tersenyum dan makan sashimi, sementara katak itu tengah menatapnya," ujar salah seorang pembaca.

Sumber : http://techno.okezone.com/read/

KHALID PATUT DI HARAMKAN DARI UITM...!!!
Pelajar jurusan Undang-Undang UiTM Shah Alam, 22, yang mencetuskan kontroversi dan menjadi buruan ramai pelajar dan bukan pelajar akibat kebiadapannya terhadap Perdana Menteri dan anggota polis sewaktu terkinja-kinja di Dataran Merdeka bagi memansuhkan PTPTN dan mengadakan pendidikan percuma serta sewaktu BERSIH 3.0.

Lebih memalukan apabila perbuatan Khalid Ismath itu dianggap sebagai alat penyebaran pembangkang seperti yang dinyatakan Naib Canselor UiTM, Prof Datuk Sahol Hamid Abu Bakar.Melihat kepada gambar-gambar tragedi jelas bahawa Khalid Ismath itu telah termakan rasukan dan racun daripada Pakatan Pembangkang. Begitupun, dengan usia sebegitu dan merupakan seorang pelajar IPT, apakah Khalid Ismath itu tidak berfikir sebagai seorang mahasiswa?


Atas tindakan biadapnya itu, Khalid Ismath telah dijatuhkan hukuman digantung pengajian tiga semester. Bagaimanapun, hukuman itu tidak setimpal dengan kelakuan yang dilakukannya. Malah, selayaknya Khalid Ismath itu dibuang terus dari UiTM bagi memberikan pengajaran kepada pelajar-pelajar lain.

Perbuatan Khalid Ismath bukan saja memalukan dirinya malah sekaligus mencemarkan nama baik UiTM yang selama ini dikagumi pencapaiannya dalam melahirkan pelajar berwibawa. Namun, hanya disebabkan seorang pelajar bernama Khalid Ismath yang berperangai seperti beruk itu telah menyebabkan keseluruhan pelajar UiTM di seluruh Malaysia menerima tempiasnya.


Naib Canselor juga menegaskan Khalid Ismath dihukum atas sebab dia didakwa tidak hadir kelas selama dua minggu berturut-turut dan dikenakan hukuman tidak dibenarkan mengambil peperiksaan dalaman semester ini manakala di bawah tuduhan kedua pula, Khalid didakwa menerbitkan unsur-unsur ugutan menerusi Facebook. Selain itu, Khalid juga dituduh menghina isteri Perdana Menteri.LIHAT JUGA KEBIADABAN KHALID YANG BERSETUJU JIKA SEMUA PDRM DIBUNUH.... DI SINI