Thursday 1 August 2013

MAKHLUK APAKAH LELAKI INI....???

Suami durjana

KANCHONG DARAT - Tidak menghormati bulan puasa, seorang suami durjana tergamak merogol seorang gadis lembam di depan isteri dan anak tunggalnya yang berusia tiga tahun di sebuah rumah di Jalan Masjid, Kanchong Darat, Sabtu lalu.

(VIDEO) : SUASANA PILU SELEPAS MENDIANG CHUA BOON HUAT SELESAI POST-MORTEM


Suasana pilu menyelubungi perkarangan bilik mayat, Pusat Perubatan Universiti  Malaya, Petaling Jaya selepas mayat pemain hoki kebangsaan, Chua Boon Huat selesai menjalani bedah siasat.

MUKHRIZ DICABAR KETUA SYIAH KEDAH....!!!

Ketua Syiah Kedah, Abdullah Hassan.

Hadoiii..!!! Makin parah pulak aku tengok puak Syiah kat Kedah ni. Baru-baru ni depa buat laporan polis, kononnya diugut bunuh. Lepas tu siap buat sidang akhbar pulakkkk..!!!

Kata Ketua Syiah Kedah, Abdullah Hassan, dia sokong tindakan Mukhriz dan Kerajaan Negeri Kedah isytihar "sokong fatwa anti-Syiah". Tapi dia nak Kerajaan jangan halang depa amalkan Syiah di Kedah...pulak dah!

JOM UPDATE ARTIKEL YANG DISERANG RBA SEHINGGA DI REMOVE PIHAK FB....


Artikel ini telah di letakkan di page Tun M dan telah di buang oleh Facebook kerana serangan dari orang-orang cina dap .. kita masuk balik !!! 

THE CHINESE DILEMMA
(NST 26/7/2013)

’KONGSI’ CONCEPT: Each side has to sacrifice something so that the other can gain something.

AKUI JENAYAH MENINGKAT ADA KAITAN PEMANSUHAN EO DAN ISA, TAPI KEMBALIKAN ISA PERLU KAJIAN........!!!


DATUK SERI SHAFIE APDAL

Naib Presiden Umno, Datuk Seri Mohd Shafie Apdal menyambut baik cadangan supaya diperkenalkan semula Akta Keselamatan Dalam Negeri (ISA) yang telah dimansuhkan tetapi ia perlukan kajian mendalam dan mendapatkan pandangan semua pihak.
Beliau berkata, kadar jenayah yang semakin meningkat sekarang memang ada kaitan dengan pemansuhan Ordinan Darurat (EO) dan ISA dan kerajaan perlu mewujudkan langkah-langkah terbaik bagi menanganinya.

PEMAIN HOKI NEGARA CHUA BOON HUAT MAUT DALAM KEMALANGAN JALANRAYA.....Pemain hoki kebangsaan, Chua Boon Huat, 33, maut dalam kemalangan selepas keretanya melanggar sebuah lori di LDP dekat Kelana Jaya jam 3 pagi tadi.

(UPDATE)

CINABENG TUNTUT BAHASA MANDARIN SAMA TARAF DENGAN BAHASA MELAYU....???


Hujung minggu lalu, Persatuan-Persatuan Cina Malaysia telah bersidang di Dewan Besar SJKC Chung Kwo bagi membincangka Pelan Pembangunan Pendidikan Malaysia 2013-2015.  Persidangan tersebut melibatkan hadirin seramai 2,500 orang dari 728 NGO.