Thursday 24 July 2014

MAZIDUL AKMAL SIDEK... SEMOGA CEPAT SEMBUH...


UMUM tahu, ketika semua umat Islam membuat persediaan untuk menyambut Ramadhan 1435 H, wartawan dan blogger terkenal tanahair, Mazidul Akmal Sidek telah dimasukkan ke hospital kerana serangan angin ahmar. 

( FOTO ) : SEORANG MAUT KEBAKARAN BERHAMPIRAN MASJIDIL HARAM


MAKKAH - Seorang maut dalam kebakaran yang terjadi di dalam kawasan yang digunakan sebagai stor menyimpan kayu dan perabot lama berhampiran dengan Masjidil Haram  sekitar jam 7 pagi, Khamis waktu Malaysia.

APABILA AGENSI BERITA AP TERSALAH TWEET... #MH17 TERHEMPAS DI EINDHOVEN....


PETALING JAYA :   Agensi berita The Associated Press (AP) pada Rabu melakukan kesilapan besar apabila tersalah tweet sehingga menimbulkan kekecohan di laman sosial itu apabila mengatakan pesawat Belanda yang membawa mayat mangsa nahas Penerbangan Malaysia (MAS) MH17 terhempas di Belanda.

#MH17 : PENGAKUAN PUAK MILITAN TERSALAH TEMBAK PESAWAT !!!
Pegawai kami memberitahu bahawa kami menembak sebuah pesawat Kiev. Kami ingatkan kami mencari juruterbang Ukraine yang dikatakan sempat menyelamatkan diri, tetapi kami menemui mayat-mayat orang awam.”

MACAI PR INGAT.. KOTAK HITAM TU MACAM BRIEFCASE AGAKNYA...!!! HA! HA! HA!


Siapa yang bodoh dan siapa yang bijaksana sebenarnya ???

Mungkin sebahagian dari kita berfikir bahawa, kotak hitam tu kelihatannya seperti briefcase macam tu kan..... Tidak mengapa jika budak tadika PASTI yang berfikiran begitu kerana mungkin dunia mereka tidak pernah didedahkan dengan info-info di luar kotak fikiran mereka....Ha! Ha! Ha!....

#MH17 : JENAZAH MANGSA BERAGAMA ISLAM AKAN DISOLATKAN DI MASJID SULTAN ABDUL SAMAD


KUALA LUMPUR : Jenazah penumpang dan anak kapal Penerbangan Malaysia (MAS) MH17 yang beragama Islam akan disolatkan di Masjid Sultan Abdul Samad, KLIA sebelum diserahkan kepada keluarga mangsa.

ALFATIHAH : GADIS MAUT KEPALA TERSEPIT LIF


Gambar seorang gadis maut selepas lif pemunggah barang menghempap kepalanya dalam kejadian di sebuah kedai ubat pada 7.20 petang kelmarin tersebar di media sosial.