Sunday 17 March 2013

'TOK PAWANG' PENGGANAS SULU MILIKI ILMU KEBAL TERTINGGI AKHIRNYA TUMPAS DENGAN PELURU....!!!


KEPERCAYAAN pada amalan mistik dan karut-marut di kalangan pengganas militan Sulu bukan satu rahsia lagi.

Ini dibuktikan dengan kejayaan pihak keselamatan merampas pelbagai tangkal dan azimat daripada pengganas yang berjaya ditembak mati.

Menurut sumber, di antara 61 orang pengganas yang berjaya dibunuh dalam pertempuran dengan pasukan keselamatan negara, salah seorang daripadanya dikenal pasti individu yang cukup ‘dihormati’ di kalangan pengganas kerana ‘kemampuannya’ dalam perkara berkaitan.

TUN M DI LAHAD DATU......

Sebahagian daripada anggota Pasukan Gerakan Am (PGA) mengambil kesempatan untuk bergambar kenangan bersama bekas Perdana Menteri, Tun Dr Mahathir Mohamad yang melawat markas PGA di Dewan Semai Bakti Desa Kencana, Felda Sahabat
Sebahagian daripada anggota Pasukan Gerakan Am (PGA) mengambil kesempatan untuk bergambar kenangan bersama bekas Perdana Menteri, Tun Dr Mahathir Mohamad yang melawat markas PGA di Dewan Semai Bakti Desa Kencana, Felda Sahabat

LAHAD DATU 17 Mac – Bekas Perdana Menteri, Tun Dr. Mahathir Mohamad yakin rakyat tetap terhutang budi kepada pasukan keselamatan meskipun dimanipulasi pembangkang kononnya krisis pencerobohan pengganas di sini adalah satu sandiwara.
Beliau berkata, rakyat tidak termakan propaganda pembangkang untuk memperkecil pasukan keselamatan kerana hakikinya, sudah sembilan nyawa terkorban, dan seorang anggota tentera maut dalam kemalangan ketika menyertai konvoi Operasi Daulat.

TANDA KEMATIAN SEMAKIN MENGHAMPIRI.... BERTAUBATLAH SEGERA!!!


Tanda-tanda Sebelum Kita Meninggal Dunia

100 hari sebelum kematian – Ini adalah tanda pertama dari Allah kepada hambanya dan hanya akan disedari oleh mereka-mereka yang dikehendakinya. Walau bagaimanapun semua orang Islam akan mendapat tanda ini cuma sama ada mereka sedar atau tidak sahaja. Tanda ini akan berlaku lazimnya selepas waktu Asar. Seluruh tubuh iaitu dari hujung rambut sehingga ke hujung kaki akan mengalami getaran atau seakan-akan mengigil.

SURAT TERBUKA UNTUK ANWAR IBRAHIM....


This letter was sent to online portal , Free Malaysia Today yesterday at 2pm. Sadly this letter is not being published by them. Have read  here :

Dear Dato Seri, 
Salam 1Malaysia. 

ADEGAN MEMALUKAN TANPA SENGAJA ARTIS ANTARABANGSA KETIKA DI PENTAS


Penampilan yang enerjik dan memukau para pesohor dunia membuat siapa saja yang melihatnya akan berdecak kagum. Selain suara, penampilan inilah yang menjadi daya tarik utama mereka. Tapi cuba bayangkan jika penyanyi sekelas Madonna ataupun Beyonce pernah mengalami kejadian memalukan saat mereka tampil di atas pentas?


1. LADY GAGA

jatuh dari panggung konser

Mother Monster pernah mengalami kejadian memalukan. Ia terjatuh saat melakukan konser The Born This Way Ball di Mexico pada bulan Oktober 2012 lalu. Lady Gaga yang mengenakan dress pendek berwarna putih dengan sepatu tertutup berhak tinggi tampil enerjik menghibur ribuan penggemarnya dengan lagu Bad Romance. Namun saking semangatnya menari Lady Gaga secara tiba-tiba terjatuh di atas panggung utama ketika akan menuruni tangga. Tapi bukan Lady Gaga namanya, kalau tak menganggap cuek kejadian itu.

Gaga pun urung menuruni tangga dan kembali meneruskan aksinya.

SEORANG LAGI PENGGANAS TERBUNUH, M1 GARAND, 6 BILAH PARANG PANJANG DAN 5 HELAI UNDERWEAR SERTA KAD PERAKUAN TENTERA SULU ANTARA BARANG DITEMUI......


LAHAD DATU 17 Mac - Seorang lagi pengganas Sulu terbunuh dalam pertempuran dengan pasukan keselamatan di Kampung Tanjung Batu, di sini hari ini. 

Walau bagaimanapun, Pesuruhjaya Polis Sabah, Datuk Hamza Taib berkata, tiada anggota keselamatan tercedera dalam kejadian pada pukul 10.15 pagi itu.

Panglima Medan Tentera Darat, Leftenan Jeneral Datuk Seri Zulkiple Kassim berkata, pertempuran antara anggota keselamatan dan kumpulan pengganas bermula jam 9.55 pagi tadi.