Tuesday 21 February 2012

SANGGUPKAH ANDA IKUT CARA BLOGGER HONG KONG INI BEKERJA DEMI SAYANGKAN APA YANG DIPERJUANGKAN..???

HONG KONG - Anggota-anggota media menaiki kren untuk merakamkan gambar rumah bekas Ketua Setiausaha Hong Kong, Henry Tang semalam.
Mereka sanggup menggunakan kren itu bagi merakamkan gambar dan video rumah Tang yang didakwa mempunyai sebuah kelab mewah yang dibina secara haram di bawah rumahnya itu di sini.
Pelan kelab itu yang diperoleh akhbar-akhbar menunjukkan ia mempunyai sebuah bilik teater rumah, sebuah gimnasium, tempat mandi ala Jepun, bilik menguji minuman wain dan bilik simpanan wain.


Tang merupakan calon pilihan China untuk menjadi Ketua Esekutif Hong Kong dalam pemilihan bagi mencari pemenang jawatan itu Mac depan.


Dia akhirnya mengaku membina ruang bawah tanag itu secara haram tetapi menyatakan ia hanya sebagai stor.
Calon yang bertanding untuk merebut jawatan Ketua Eksekutif Hong Kong bagi mewakili Parti Demokrat, Albert Ho meminta Tang menarik diri daripada pencalonan untuk bertanding jawatan tersebut ekoran isu pembinaan haram itu.

Pemenang jawatan yang akan dipilih menerusi undian 1,200 anggota itu akan menggantikan Donald Tsang. - Agensi


***Sanggupkah kita bekerja sehingga ke tahap ini utk hanya sebuah berita dan inikah kebebasan media yg kita mahukan...???


CREDIT TO AAKJ

MALAYSIA ADA HUBUNGAN DAGANG DENGAN ISRAEL..???

Hanya kerana 2 kapal dagang yang kononnya dari Israel berlabuh di Pelabuhan Kelang...Kecoh di kalangan cai-cai PR yang mendakwa Malaysia mempunyai hubungan dagang dengan Israel..!!!


Dua buah kapal dagang yang dimaksudkan adalah  ZIM Atlantic dan ZIM U.S.A. berlabuh di Pelabuhan Kelang...Mereka seolah-olah cuba menutup pekung Anwar yang membuat kenyataan menyokong Israel baru-baru ini dengan menimbulkan fitnah ini... Mereka berterusan mendakwa bahawa Malaysia menjalankan hubungan dagang dengan Israel dan mendakwa dua kapal tersebut datang terus ke Malaysia dari Israel...

Di sini eXception ingin memberitahu... Memang benar dua kapal dagang itu milik syarikat perkapalan ZIM. Dan memang benar syarikat ZIM itu merupakan sebuah syarikat yang dipegang oleh syarikat Ofer Group yang merupakan pemegang syer terbesar Israel Corporation... Hakikatnya ZIM BUKAN DIMILIKI OLEH KERAJAAN ISRAEL... Walaupun Ofer Group berpangkalan di Haifa, Israel...

Malah...

Dua buah kapal dagang itu bukanlah terus dari Israel menuju ke Malaysia... Hakikatnya... Kapal dagang tersebut hanya membawa barangan dagangan dari negara-negara pengeksport dan dihantar ke negara-negara pengimport... Sebagai contoh Kapal ZIM Atlantic adalah dari Xiamen, China kemudian singgah di beberapa negara termasuklah India, Jerman, United Kingdom, Belgium, Belanda, Cyprus dan termasuklah Israel sebelum kembali semula ke Xiamen...

Hakikatnya kapal ini membawa barang dagangan dari negara lain singgahannya selain dari Israel yang dieksport ke Malaysia...

Jadual perjalanan ZIM Atlantic bagi urusan ImportJadual perjalanan ZIM U.S.A. bagi urusan Export

Ini sangat jelas blogger-blogger hanjing PR seperti Milo Suam dan Anak Sungai Derhaka memutar belitkan fakta sebenar... Baca sendiri antara kenyataan Anak Sungai Derhaka di dalam blognya...

Lihat dengan mata kepala anda sendiri bagaimana media propaganda United Malays No Otak, Umno menyerang Anwar Ibrahim kononnya beliau menyokong Israel, sepatah kenyataan beliau diputar belitkan siang dan malam.

Namun hakikatnya, ini semua sekadar sandiwara untuk menutup hubungan dagang mereka dengan Israel. Depan rakyat mereka berlagak jadi hero Palestin, berlagak anti Israel untuk meraih undi Melayu, tapi di belakang? Ptuih!


Anak Sungai Derhaka dengan sengaja cuba memfitnah Kerajaan Malaysia atas niat yang jahat kononnya Kerajaan Malaysia menjalinkan hubungan dagang dengan Israel... Sedangkan hakikatnya kapal dagang tersebut hanyalah sebagai vessel atau pengangkutan barangan yang dieksport dari negara lain selain dari Israel ke Malaysia...

Malah Milo Suam juga tanpa segan silu turut memutar belitkan fakta sebenar...

Buat pengetahuan anda, kedua-dua kapal Israel ini berlayar terus dari Haifa, Israel ke Pelabuhan Klang. Apa maknanya?

Pasti Milo Suam dan Anak Sungai Derhaka akan TERKANTOI apabila eXception tunjukkan jadual perjalanan kapal dagang ini... Seperti mana terkantoinya mereka apabila terbukti tiada penyelewengan berkaitan dengan NFC...

Apapun... Kepada Anak Sungai Derhaka dan Milo Suam, teruskanlah memfitnah... Kerana setiap fitnah anda... Bakal dikantoikan berulang-ulang kali oleh KAMI blogger-blogger pro BN...

Sumber Fitnah

Video : Adakah Anwar yang membenarkan Kapal Israel ini berlabuh di Malaysia?

Dua buah Kapal Israel di Pelabuhan Klang (Westport)Sumber Fakta

Port Kelang Import Schedule (Serch for ZIM Atlantic)

Port Kelang Import Schedule (Search for ZIM U.S.A.)

Voyage Details ZIM Atlantic

Voyage Details ZIM U.S.A.

ZIM ManagementIRI HATI DAN HASAD DENGKI PEMBANGKANG.....!!!


Iri hati terhadap kerajaan yang menjaga kebajikan rakyat khususnya membantu golongan berpendapatan rendah mendorong pembangkang menuduh pemberian Bantuan Rakyat 1Malaysia (BR1M) sebagai rasuah dan usaha memancing undi.
Sambil menyifatkan tindakan pembangkang itu hanya untuk memesongkan pemikiran rakyat, Ahli Parlimen Muar, Datuk Razali Ibrahim berharap 20,000 penerima BR1M di kawasan itu tidak terpengaruh dengan tohmahan dan fitnah tersebut.
Berita selanjutnya : di sini
*Bukan itu saja, malahan voucher buku 1 Malaysia pun depa dengki jugak......

 

APA KATA TOKOH AGAMA MENGENAI SOKONGAN KEPADA PAS..???

KOTA BHARU 20 Feb. – Seorang tokoh agama di negeri ini berpendapat, adalah berdosa menyokong Pas kerana perjuangan parti itu kini tidak lagi untuk menegakkan negara Islam, sebaliknya membawa kehancuran kepada sesama umat Islam.
Pengasas Pondok Geting, Tumpat, Abdullah Sa’amah berkata, beliau sangat kecewa apabila pemimpin Pas yang selama ini lantang bercakap menegakkan Islam dan menuduh UMNO memperjuangkan kebangsaan, kini bersekongkol dengan Datuk Seri Anwar Ibrahim yang dikatakan menyokong usaha memastikan keselamatan negara Israel.
“Saya sangat-sangat kecewa dengan sikap pemimpin Pas yang bercakap menegakkan Islam, tetapi menipu diri sendiri apabila masih lagi bersama Anwar yang menyokong usaha memastikan keselamatan negara Israel, seteru umat Islam,” katanya kepada Utusan Malaysia di sini, hari ini.
Beliau mengulas pendirian Pas yang terus menjalin kerjasama dengan Anwar dalam pakatan pembangkang di sebalik kenyataan Ketua Pembangkang itu kepada akhbar The Wall Street Journal, menyatakan sokongan terhadap usaha memastikan keselamatan negara Israel.
Mengenai cadangan tokoh akademik Islam, Prof. Datuk Dr. Mahmood Zuhdi Abd. Majid supaya Pas mengambil alih kepimpinan pakatan pembangkang daripada Anwar, Abdullah berpendapat, perkara itu mustahil kerana ia sudah tentu mendapat tentangan daripada DAP - UTUSAN MALAYSIA

JAWAPAN YG MENUNJUKKAN.... MEMANG SOKONG ISRAEL..!!!

Anwar Jawab Isu Israel-Palestin Di FCCT, Thailand

AIDCNews – 20/02/12 – Sambil menundukkan dan menggeleng-gelengkan kepada Datuk Seri Anwar Ibrahim mengaku kenyataannya di Wall Street Journal telah mengundang polemik besar di Malaysia.
Ketika ditanya soalan tersebut oleh salah seorang di program Foreign Correspondent Club Thailand (FCCT), Anwar menghuraikan dan memberi justifikasi kenapakah pengikirafan aspirasi perlu dihormati.
Katanya, selagi Amerika Syarikat (AS) dan Israel tidak mengiktiraf Hamas, maka agenda perdamaian (two state solution) akan gagal.
Menurutnya, apabila Hamas dan Fatah berdamai, maka akan memudahkan rundingan damai dengan Israel.
“Jika Fatah dan Hamas mengambil satu keputusan berunding dengan Israel, juga turut terlibat badan antarabangsa..itu adalah resolusi terbaik..”, katanya.
Anwar seperti dilaporkan Wall Street Journal, 26 Jan telah berkata “I support all efforts to protect the security of the state of Israel,” said Mr. Anwar, although he stopped short of saying he would open diplomatic ties with the Jewish state, a step which he said remains contingent on Israel respecting the aspirations of Palestinians
Maksudnya; “Saya menyokong semua usaha untuk menjaga keselamatan negara Israel, kata Anwar, namun apa yang dia katakan itu tidak bermaksud dia akan membuka hubungan diplomatik dengan negara Israel, satu langkah yang menurutnya bergantung sama ada Israel akan menghormati aspirasi rakyat Palestin”.
Kemudian, Anwar menjelaskan lagi maksud wawancaranya dengan WSJ dengan satu lagi kenyataan di laman rasminya, anwaribrahimblog pada 28 Jan, iaitu beliau bersetuju dengan cadangan ‘two state solution’.
Idea ‘Two state solution’ merupakan gagasan yang dilobi oleh badan antarabangsa yang dianggotainya, iaituInternational Crisis Group (ICG) yang mengesyorkan agar Israel dan Palestin sama-sama diiktiraf sebagai sebuah negara yang sah dan berdaulat, di samping mencadangkan agar dunia Islam khususnya negara-negara Arab membuka hubungan diplomatik dengan Israel.
Namun begitu, cadangan ‘two state solution‘ yang dicadangkan Anwar itu ditolak oleh ramai pihak termasuk, Presiden PAS, Datuk Seri Abdul Hadi Awang, wakil pimpinan Ikhwan Muslimin, Dr. Azzam Tamimi dan Perdana Menteri Palestin, Ismail Haniyeh.
Malah, Majlis Syura Ulama PAS mengesa Anwar sama ada menarik balik atau menyaman WSJ berhubung dengan isu tersebut.
Pada tahun 2006, ketika Anwar menetap di Amerika Syarikat (AS) beliau mengaku usaha mendekati Hamas adalah satu strategi untuk memujuk dan memastikan Hamas bersetuju dengan agenda AS.
“Perdana Menteri Erdogan telah memberikan penerangan ringkas kepada saya tentang apa yang berlaku, dan pada fikiran saya beliau seorang yang berani dan bijak untuk mengambil peluang untuk menunjukkan kepada Hamas bahawa beliau menghormati keputusan rakyat Palestin, dan bahawa beliau bersedia untuk bekerja dengan mereka.
“Tetapi ianya juga penting untuk meyakinkan Hamas, “Kami mahu anda menjadi peneraju dalam masyarakat antarabangsa, yang bermaksud bahawa terdapat sesetengah perkara dalam dasar berpunca dari masa kemarahan, yang mesti dirasionalkan.”
“Penglibatan bersama Turki memberikan satu peluang untuk menyampaikan kepada Hamas keperluan untuk bersederhana dalam kedudukan mereka, dan sebagai sekutu kepada AS, Turki secara sah boleh memaklumkan kepada Hamas bahawa, “Ya, kami akan mampu untuk bekerja bersama Amerika Syarikat untuk mencari persefahaman”, kata Anwar seperti dilaporkan Julia Kirby dari Pew Forum on Religion & Public Life, AS.

NIZAR JAMALUDDIN : PAS TIADA PRINSIP UNTUK BELA KETUANAN MELAYU, HASSAN ALI PUN DIPECAT

DARI SUNGAI RAPAT ONLINE .... beberapa hari yg lalu.... 

Nizar kata Pas bukan membela orang Melayu dan Ketuanan Melayu Pas tak boleh terima. Pas tidak pernah ada prinsip untuk membela orang Melayu sebab itulah Dr Hasan Ali dipecat kerana beliau mengutamakan orang Melayu sahaja, kata Nizar Jamaluddin semasa berceramah di Taman Song Choon.

Katanya lagi, Dr Hasan bukan dipecat oleh parasit yang menyokong Anwar tetapi Dr Hasan di pecat oleh Nik Aziz dan Haji Hadi Awang.

Nizar berceramah dihadapan penyokong yang tidak sampai 200 orang pun.