Wednesday 12 September 2012

TANDATANGAN TERMAHAL DI DUNIA..???


Tanda tangan adalah salah satu yang sering diinginkan seluruh fans yang menjadi idolanya sendiri. Apakah kamu  percaya hanya tanda tangan saja boleh membuat seorang menjadi kaya. Kita ulas aja nih, 5 tanda tangan termahal di dunia :


1. Banyak yang percaya bahwaa tanda tangan dari William Shakespeareadalah tanda tangan yang paling mahal di dunia. Hanya ada enam tanda tangan asli dan masing-masing diperkirakan sekitar $ 5 juta.  
2. Surat yang ditanda tangani Presiden AS Abraham Lincoln pada 8 Januari 1863 yang membela emansipasi Proklamasi ditebus di pasar lelong untuk satu tanda tangan berharga 
$ 748,000 pada tahun 1991. 
3. Double Fantasi adalah John Lennon merilis album terakhir selama masa dan merupakan kolaborasi dengan Yoko Ono. Pada tahun 2003, salinan terakhir autographed oleh Lennon sebelum dia dibunuh oleh Mark Chapman yang dijual dengan harga $ 525.000, menjadi yang paling berharga .

http://www.infocopas.com/wp-content/uploads/2012/06/JohnLennon.bmp

 
4. Jimmy Page's Menanandatangani gitar yang salah satu paling berharga pada penjualan gitar sebesar £ 49.000. Led Zeppelin bintang yang mulai kariernya sebagai studio sesi gitar di London dan telah inducted into the rock and roll hall of fame dua kali.


 
5. J potong kertas ditandatangani oleh Jimmy Hendrix memiliki harga mulai dari £ 41.000. rocker, yang meninggal umur 27, secara luas dianggap sebagai gitaris besar dalam sejarah musik rock.

PEMANDU BAS PALING CANTIK DI CHINA


Parasnya ayu. Kulitnya pun halus bercahaya. Dia adalah Zhang Tingting wanita 27 tahun yang berkerja sebagai pemandu bas di kota Xi'an, Provinsi Shaanxi, China.

Susuknya menjadi perbincangan hangat netizen di microblogosphere. Banyak yang terpesona dengan senyumnya yang selalu mengembang setiap bertemu dengan penumpang basnya.

Duduk di balik kerusi pemandu sebuah bus kota bernombor 34, Zhang tak pernah kehilangan pesona feminininya. Dengan tinggi badan 172 sentimeter, tubuh langsing, dan rambut panjang, ia mampu menciptakan penampilan trend dan moden.

Tak hairan jika masyarakat dunia maya menobatkannya sebagai pemandu bas paling cantik di China. Ada yang berkata penampilannya seperti penyanyi pop Jolin Tsai. Ada juga yang menyebut penampilannya seperti penyiar cantik Liu
Yan.


Seperti dipetik dari, maydaily.com, hampir setiap hari, selalu terlihat sekumpulan lelaki muda duduk di bangku belakang kerusi pemandu Mereka nampaknya sengaja mencari posisi terdekat dengan Zhang, meski masih banyak kerusi kosong di bahagian tengah dan belakang bas.

"Saya telah memutuskan untuk menghabiskan sisa hidup saya di Bus 34," seorang penumpang lelaki muda berlawak. "Berkendara dengan bas ini menjadi pengalaman yang jauh lebih menyenangkan," penumpang lain menyampuk.

MENTERI PERKHIDMATAN KEWANGAN JEPUN BUNUH DIRI SELEPAS SKANDAL BERSAMA WANITA 'MELETUP'..!!!!

tadahiromatsushita

Menteri Perkhidmatan Kewangan Jepun, mati dipercayai membunuh diri dua hari sebelum sebuah majalah tabloid menyiarkan dakwaan lelaki berusia 73 tahun itu mempunyai hubungan sulit dengan seorang perempuan, menurut laporan, semalam.

BATU KARANG SEBERAT 1.13 KG...!!!


Kebanyakkan doktor pernah melihat baku karang bersaiz bola golf sahaja tetapi satu pembedahan di Hungary batu karang sebesar buah kelapa berukuran 17cm dan seberat 2.48kg . 

Sandor Sarkadi telah menjalani pembedahan di bahagian perut di Debcrecen,timur Budapest.Dia telah dikejarkan ke bilik pembedahan di Hospital Kenez Gyula apabila keputusan X-RAY menunjukkan terdapat segumpal batu karang.

Lihatlah gambar-gambarnya;