Monday 13 May 2013

SEBENARNYA...... DAP YANG MAHU TAWAN PUTRAJAYA...???Sungguh pun UMNO parti yang berteraskan orang Melayu tetapi sejak dari mula lagi UMNO akur kewujudan kaum-kaum lain di negara ini. Justru UMNO bersama MCA dan MIC menubuhkan satu pakatan politik antara kaum-kaum yang dinamakan PERIKATAN.

Tujuan utama Perikatan ditubuhkan adalah untuk berkongsi kuasa dan berkerjasama dalam pentadbiran negara ini. Justru setiap kebajikan dan kepentingan semua kaum hendaklah diambil kira dan masing-masing diwakili oleh UMNO, MCA dan MIC.

KELUARGA BAHAGIA DIRAJA........


Pemangku Raja Perak Raja Dr Nazrin Shah dan Raja Puan Besar Perak Tuanku Zara Salim ceria melayani kedua-dua anakanda baginda Raja Azlan Muzaffar Shah, 5, dan Raja Nazira Safya, 1 tahun, 8 bulan, ketika menyertai acara larian Hari Keputeraan Sultan Azlan Shah yang diadakan di padang Sekolah Menengah Kebangsaan Clifford, Kuala Kangsar, Perak.

ADUN PKR SELANGOR RANCANG BOIKOT ANGKAT SUMPAH KHALID SEBAGAI MB...???


SHAH ALAM – Tan Sri Abdul Khalid Ibrahim akan mengangkat sumpah sebagai Menteri Besar pada Selasa sekali gus menamatkan spekulasi siapa pemimpin Pakatan Rakyat yang akan memegang jawatan tersebut.

AZMIN TERUS LONDEH PKR....!!!


Belum pun reda kontroversi kritikan secara terbuka terhadap kepimpinan Parti Keadilan Rakyat (PKR), Timbalan Presidennya, Azmin Ali terus 'membuka pekung' parti itu di laman sosial Twitter.

HASIL KAJIAN THE EDGE - ANWAR HARUS LETAK JAWATAN SEKARANG...!!!


(Source: The Edge Malaysia online, http://www.theedgemalaysia.com/component/pollxt/?task=results&id=18)


The Edge Malaysia telah mengadakan kajian adakah Anwar harus meletakkan jawatan sebagai pemimpin Pakatan Haram setelah PR gagal untuk menakluki Putrajaya dalam PRU13 baru-baru ini.

ANWAR GILA..???
BATU KAWAN  12 MEI : Ketua Umum KEADILAN, Datuk Seri Anwar Ibrahim berkata, walaupun Pakatan Rakyat mendapat undi popular lebih daripada BN, justeru ia menimbulkan tanda tanya kepada rakyat dan pemerhati.

RAHSIA DI BILIK HOTEL YANG PERLU ANDA TAHU....

Setiap orang mempunyai pengalaman tersendiri apabila menginap di sesebuah hotel. Ada yang pernah menginap di hotel3 bintang, malah 5 bintang pun ada bergantung kepada kemampuan seseorang itu. Bukan semua hotel, diingatkan bukan semua hotel so jangan percaya 100%, kerana ini adalah sekadar kajian dan tidak semestinya ia berlaku di semua hotel. Kami taknak kena saman.


SUSPEK BUNUH KP KASTAM DI TAHAN POLIS


KUALA LUMPUR : Polis menahan seorang lelaki pada Sabtu bagi membantu siasatan berhubung kes pembunuhan Timbalan Ketua Pengarah Kastam (Perkastaman/Cukai Dalam Negeri) Datuk Shaharuddin Ibrahim di Putrajaya pada 26 April lepas.