Saturday 1 February 2014

BN JANGAN AMBIL KESEMPATAN POPULARITI DATUK LEE CHONG WEI

Khairy Jamaluddin

SHAH ALAM  -  Susulan cadangan parti komponen BN yang ingin meletakkan jaguh badminton negara, Datuk Lee Chong Wei sebagai calon pada Pilihan Raya Kecil (PRK) Dun Kajang, Menteri Belia dan Sukan, Khairy Jamaluddin menegaskan tidak akan membenarkan perkara itu berlaku.

(FOTO) - INI RUMAH SIAPA ???


Semua pihak tahu, sebaik sahaja ADUN Kajang meletakkan jawatan, Anwar Ibrahim telah menukar alamat di dalam kad pengenalannya ke alamat di Kajang, semata-mata mahu memenuhi kerakusannya berpolitik untuk bertanding di kerusi DUN tersebut.

70 KERETA MEWAH ANTARA 100 KENDERAAN TERBAKAR DAN MELETUP AKIBAT UPACARA BAKAR KERTAS TAHUN BARU CINA


Sebanyak 100 daripada 150 buah kenderaan yang disimpan dalam stor penyimpanan sebuah bengkel di Parit Bakar, meletup dan hangus terbakar sehingga mengakibatkan kerugian RM2.2 juta. 

Daripada jumlah keseluruhan 100 buah kenderaan yang terbakar, 70 daripadanya ialah kereta mewah, manakala 10 buah lagi ialah lori dan treler, dan selebihnya ialah van dan kenderaan pelbagai guna (MPV).

Menurut Ketua Polis Daerah Muar, Asisten Komisioner Azman Ayob, keadaan malam tadi yang panas dan berangin menjadi faktor utama api merebak dengan cepat sebelum menyambar stor penyimpanan.
"Siasatan polis mendapati tiada sebarang unsur khianat dalam kejadian itu dan meminta semua pihak tidak membuat spekulasi."  

Kejadian yang berlaku kira-kira 9.45 malam tadi dipercayai berpunca daripada kegiatan membakar kertas upacara keagamaan oleh penduduk berdekatan sempena sambutan Tahun Baharu Cina sebelum merebak ke rumput kering di luar stor berkenaan.

MENANG KERUSI DUN KAJANG, BOLEH TAWAN PUTRAJAYA .... ???

CITA-CITAnya menggunung tinggi ingin menjadi Perdana Menteri...tapi dia lupa  Rukun Iman yang ke-6  -  PERCAYA KEPADA QADA' DAN QADAR .....
SHAH ALAM – Penganalisis politik menolak anggapan kemenangan PKR pada PRK Dun Kajang akan membantu usaha PR untuk menawan Putrajaya.

4 BERADIK SELAMAT TIBA DI TANAHAIR


Kesemua empat anak pasangan Malaysia yang ditahan oleh pihak berkuasa Sweden atas dakwaan penderaan selamat tiba dari Stockholm di Lapangan Terbang Antarabangsa Kuala Lumpur (KLIA) di sini pada pukul 7 pagi Sabtu.

GELANDANGAN BERAGAMA ISLAM BERBARIS DI TOKONG MENANTIKAN WANG ANGPAU TAHUN BARU CINA


ALOR SETAR - Gara-gara kesesakan pelik, sekali gus mencurigakan!

Niat melakukan tinjauan Sambutan Tahun Baru Cina terbantut, apabila Sinar Harian menyaksikan lebih 100 orang berbagai bangsa berkumpul di sekitar rumah ibadat di Simpang Kuala, dekat sini, semalam.

MAUT MERCUN MELETUP DI MUKA


JOHOR BAHRU – Seorang pekerja am sebuah kilang maut akibat bermain mercun untuk meraikan Tahun Baharu Cina di rumahnya di Permas Jaya di sini.

ANGKARA DADAH.... SUAMI PUKUL DENGAN KAPAK, RANTAI DAN MANGGA LEHER ISTERI.....


Kota Bharu: Sudahlah dipukul dengan menggunakan bahagian belakang kapak di kepala, lehernya pula dirantai dan dikunci dengan mangga seperti hamba.