Tuesday 9 April 2013

NAK PACAK BENDERA PUNYA PASAL, BAKAR KEBUN, TEBANG BULUH.....

Basiroh menunjukkan buluh yang ditemui di kebunnya.

BALING - Seorang pemilik kebun getah, dekat sini, kecewa setelah kawasan kebunnya dibakar gara-gara ada pihak cuba mendapatkan buluh dipercayai untuk persiapan Pilihan Raya Umum ke-13 (PRU13).

Basiroh Che Et, 59, dari Kampung Charuk Putih berkata, ratusan buluh muda yang sudah ditebang turut ditemui di kawasan kebunnya.

NIK AZIZ BUKAN ISLAM....???


Mursyidul Am Pas, Datuk Nik Aziz Nik Mat disifatkan sebagai seorang yang takbur dan taksub dengan fahaman parti sendiri sehingga sanggup mengeluarkan pelbagai fatwa yang jelas menyimpang jauh daripada ajaran Islam sebenar.

Penasihat Minda Pondok, Abdullah Saamah berkata, sesiapa sahaja yang taksub dengan fahaman parti sendiri, tidak akan diakui sebagai umat Nabi Muhammad SAW.

TIAN CHUA TIDAK DIBENARKAN 'MELIWAT' SABAH...!!!


Telah kelihatan beberapa hari ini sejak Tian Chua tidak dibenarkan masuk ke Sabah, cybertroopers pembangkang menyebarkan gambar (atas) yang mengatakan Tian Chua telah dikasari dan diusung keluar dengan begitu teruk sekali di Lapangan Terbang Kota Kinabalu.

KEMATIAN THATCER DISAMBUT PESTA...???

Seorang wanita membawa poster dan sekotak susu untuk merayakan meninggalnya mantan Perdana Menteri Britain Margaret Thatcher di Brixton, London, Inggeris, Rabu (8/4). Margaret Thatcher, sang "Wanita Besi" yang mengubah Inggeris dan inspirasi kaum konservatif di seluruh dunia dengan memimpin negara secara radikal selama 11 tahun masa kepemimpinannya meninggal dunia pada hari Isnin kerana stroke pada usia 87 tahun. REUTERS / Olivia Harris

MENTOR ZIANA ZAIN ROGOL PROTEGE OGY...???

Post image for MOHD JUARA MENTOR 4 DITUDUH MEROGOL

Pasti ramai lagi yang mengingati Mohd, atau nama sebenarnya Mohd Izwan Mohd Nor yang juga mentor kepada Ziana Zain. Dalam program Montor 4, Mohd muncul juara dalam rancangan tersebut.

Tetapi baru-baru nie, salah seorang peserta program realiti Mentor 6, Zatul, bertindak untuk mengambil tindakan berhubung kes dirinya dirogol oleh Juara Mentor 4 iaitu Mohd.

NIK AZIZ ADA BUKTI, FAKTA....???


KUANTAN 8 April - Mursyidul Am Pas, Datuk Nik Abdul Aziz Nik Mat perlu mengemukakan bukti serta fakta, bukan setakat membuat tohmahan bahawa program-program berkaitan Islam yang dilaksanakan UMNO tidak mendapat pahala kerana parti tersebut menolak Islam.

RAFIZI JADIKAN PETRONAS SEPERTI HARTA SENDIRI DAN PERNAH BUAT TUNTUTAN PALSU....


Rafizi Ramli yang pernah bertugas di Petronas, sebenarnya diberhentikan ataupun ditendang keluar kerana masalah selalu ponteng dan mencuri-curi masa berkempen untuk pembangkang.

Menurut sahabatnya yang masih berada di Petronas, seorang Lulusan Engineer Petroleum dari Amerika, berkata bahawa Rafizi tidak memberikan teladan yang baik semasa di Petronas. Rafizi dikatakan menjadikan Petronas sebagai hak milik keluarganya sdn. bhd. Bukan setakat kes ponteng kerja tetapi juga melibatkan tuntutan palsu.